FRNL | | BibliotheekMagazineNewsletterJobsAdvertisinge-ShopProfacilty mobileContact |
  
Huisvesting & werkomgevingFacility ManagementOffice ManagementMeetings en seminariesGebouwen en TechniekenEnergie en MilieuVeiligheid en beveiligingSchoonmaak en HygiëneCateringVerhuis, Opslag en LogistiekVastgoedFleet ManagementICT en TelecomMobility Management  |
>> Home > Agenda
  

Freestone Facility Cycling Tour
De Freestone Facility Cycling Tour is een sportieve happening waarbij sportieve prestaties, een goede sfeer en ‘anders’ netwerken mooi in elkaar vervloeien. Vanaf dit jaar wordt een mountainbike traject toegevoegd en is er ook een wandelparcours voorzien. De Freestone Facility Cycling Tour is geen ‘race’. Het is een sportief event dat openstaat voor de geoefende ( 65 km ) en de occasionele fietser (33 km). Dit evenement wordt georganiseerd door Ki'communications.
B - Rotselaar 
09/09/2015

 Meer informatie & inschrijving

5de Global Office Furniture Outlook
De 5de Global Office Furniture Outlook is een forum georganiseerd door CIFF en Edimotion. Tijdens het forum zullen professionals van over de hele wereld de rol die sommige "smart & fast cities" spelen in de ontwikkeling van hun land of continent aankaarten. Het forum vindt plaats tijdens CIFF Shanghai 2015, 's werelds grootste meubelevent.
CHN - Shanghai, National Convention & Exhibition Center (NECC) of Hongqiao 
09/09/2015

 Meer informatie

FM On Site - Bedrijfsbezoek Unilin
In 1977 vond Pergo de laminaatvloer uit. Sindsdien is deze steeds verder geperfectioneerd. Doorheen de jaren is op basis van innovaties het Pergo portfolio aanzienlijk uitgebreid. In 2012, na de overname door Unilin is ook vinyl en parquet aan het Pergo gamma toegevoegd. Het bedrijfsbezoek dat IFMA organiseerd biedt een inkijk in de indrukwekkende productiehal van Unilin.
B - Wielsbeke, Unilin  
15/09/2015

 Meer informatie & inschrijving

Golden Service Award MVO
De Golden Service Awards bekronen opmerkelijke prestaties in de schoonmaak. De MVO Award wordt op 17 september uitgereikt. De jury is op zoek naar dé lichtende voorbeelden van samenwerkingen die het beste een balans weten te vinden tussen winst, milieu en medewerkers.
NL - Vianen, Miele Inspirience Center 
17/09/2015

 Meer informatie & inschrijving

Seminarie 'Leegstand pak je samen aan'
Leegstand in en rond de binnenstad is een veel besproken onderwerp in België. Ook de provincie Antwerpen ontkomt helaas niet aan deze trend. In het Kasteel Tivoli in Mechelen zullen diverse sprekers van o.a. Stad Mechelen, DGI Makelaar, Woonpunt Mechelen en Lenders Advocaten verschillende invalshoeken rondom de leegstandsproblematiek en de eventuele oplossingen belichten.
B - Mechelen, Kasteel Tivoli 
18/09/2015

 Meer informatie & inschrijving

SSA 2015
Safety & Security Amsterdam (SSA) 2015 is als vakbeurs marktleider in de Benelux voor beveiliging en (brand)veiligheid. Amsterdam RAI vormt van 22 tot en met 24 september het bruisende middelpunt voor installateurs, distributeurs, fabrikanten, adviseurs, system integrators, security managers, eindgebruikers en de publieke sector.
NL - Amsterdam RAI 
22/09/2015 - 24/09/2015

 Meer informatie

International SAP Conference on Real Estate Management
D - Postdam, Dorint Hotel 
22/09/2015 - 24/09/2015

 http://uk.tacook.com/events/conferences/details/international-sap-conference-on-real-estate-management-2015.html?utm_source=EuroFM&utm_medium=EuroFM%20Newsletter&utm_term=Homepage&utm_content=12%20June%202015&utm_campaign=SAP%20RE%202015

Cleaning Management Services 2015
CMS 2015 biedt in het ExpoCenter City te Berlijn eveneens een algemeen overzicht van de producten en diensten uit de reinigingssector. Alle vooraanstaande fabrikanten van machines en reinigingsmateriaal,onderhoudsproducten alsook ontsmettingsmiddelen worden in de Duitse hoofdstad verwacht. Een rijk en gevarieerd kaderprogramma verrijkt deze vakbeurs en vormt een bijkomende troef. Het internationale CMS-congres vormt hiervan het hoogtepunt. De vakspecialisten uit de reinigingsindustrie bespreken er binnen een globale context de actuele aspecten van de schoonmaaksector.
D - Berlin, ExpoCenter City 
22/09/2015 - 25/09/2015

 Meer informatie

CIFMers - International Congress for facility managers
In september 2015, zal het internationaal congres voor facility managers, CIFMers, opnieuw in Madrid plaatsvinden.
E - Madrid 
24/09/2015 - 25/09/2015

 Meer informatie & inschrijving

Tekort aan FM-talent?
Bijna dubbel zoveel werkgevers (24%) als vorig jaar vindt moeilijk de juiste mensen voor hun vacatures. Talent wordt – voor zoverre het dat al niet is – de nieuwe, schaarse grondstof noodzakelijk voor de groei van de bedrijven. De aantrekkingskracht van het bedrijf hangt nauw samen met zijn aantrekkelijkheid. Kandidaten zijn kieskeurig. Aan de werkgevers om ervoor te zorgen dat hun bedrijf ‘a great place to work’ wordt, een voedingsbodem voor duurzame tewerkstelling.
B - Vlerick Business School campus Leuven 
29/09/2015

 Meer informatie & inschrijving

IFMA Training: actieve brandpreventie - branddetectie
Om mensenlevens te beschermen en/of goederen te beveiligen moet een brand in zijn beginstadium snel en op betrouwbare wijze gedetecteerd en gemeld worden. Het gebouw kan daartoe uitgerust worden met een geschikt branddetectie- en alarmsysteem. Deze halve dag opleiding biedt u alle bruikbare en praktische informatie en kennis om aan zelf aan de slag te gaan om een veilige branddetectie te garanderen.
B - Diegem, Regus 
30/09/2015

 Meer info & inschrijving

Veilig Werkt Beter 2015
Veilig Werkt Beter trok in 2014 bijna 2.500 bezoekers, een groei van 12%. Het grootste vakevent over veilig en gezond werken in Nederland vindt plaats van 6 t/m 8 oktober a.s. in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Veilig Werkt Beter verwacht dit jaar meer dan 4.000 bezoekers en zo’n 125 exposanten.
NL - ’s-Hertogenbosch, Brabanthallen 
06/10/2015 - 08/10/2015

 Meer informatie & inschrijving

Seminarie "Energie-efficiëntie, en als we onze energiestromen ruilden?"
De zoektocht naar energie-efficiëntie kan resulteren op verschillende manieren door middel van procesoptimalisatie,het beperken van lekkage of verlies van energie,de efficiëntie van de apparatuur,...
Energiestroomuitwisseling is een andere mogelijkheid. Het is echter niet altijd mogelijk om de waarde van de verloren stroming intern ontwikkelen wegens gebrek aan behoefte. Het kan dan interessant zijn om externe gebruikers te vinden die deze lokale stroomwaarden in een eventuele kringloopeconomie wensen te voorzien. Ontdek, na een theoretische en praktische inleiding van het onderwerp, twee praktische gevallen van stroomuitwisselingen in Brussel, twee innovatieve technologieën hier omtrent en eveneens pitches van meerdere organisaties die stroomuitwisselingen wensen te ontwikkelen of die er nood aan hebben.
B - Saint-Gilles, impulse.brussels 
08/10/2015

 Meer informatie & inschrijving

BBQ Young IFMA Professionals
B - Location to be confirmed 
08/10/2015

 Meer informatie & inschrijving

Mobility Management Training - Mobility Manager, een functie van de toekomst
De opleiding “Mobility Manager”, mede mogelijk gemaakt door Leefmilieu Brussel, is een zeer praktische opleiding die realistische en positieve oplossingen biedt ter bevordering van een duurzame mobiliteit binnen uw bedrijf. De sprekers zijn experts in het mobiliteitsbeheer en geven het woord aan belanghebbenden uit de openbare, de particuliere en de non-profit sector. Het programma wordt verspreid over 6 opleidingsdagen verdeeld over 4 maanden, telkens op vrijdagen (09/10, 23/10, 13/11, 27/11, 11/12 - 2015 en 08/01/2016) van 9u tot 17u.
B - Brussel, Communicationcentrum Noord 
09/10/2015 - 08/01/2016

 Meer informatie & inschrijving

Seminarie 'Akoestiek, onlosmakelijk verbonden met energierenovatie'
Op het programma van dit seminarie van Leefmilieu Brussel : opfrissen van basisbegrippen inzake akoestiek, essentiële interventies in een woning (de “Code van Goede Praktijk”), technische installaties, een niet te verwaarlozen bron van geluidshinder en concrete voorbeelden uit verschillende Brusselse werven.

-  
09/10/2015

 Meer informatie & inschrijving

Opleiding 'Passief en (zeer) lage energie'
Sinds 01/01/2015 moeten alle nieuwe eenheden of met nieuw gelijkgestelde eenheden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voldoen aan nieuwe EPB-eisen, geïnspireerd door de criteria van de passiefnorm. Deze zevendaagse opleiding - donderdag 15, 22 en dinsdag 27 oktober ; donderdag 12, 19 et 26 november ; donderdag 3 december - van Leefmilieu Brussel geeft professionals uit de sector alle elementen in handen die onontbeerlijk zijn om deze doelstellingen te realiseren.
B - Bruxelles, Tour & Taxis 
15/10/2015 - 03/12/2015

 Meer informatie & inschrijving

8ste Interactief FM Congres: ‘Flexibility @ Work’
Het grote succes van de twee recentste Facility Nights rond Mobiliteit en het Open Office bewijst dat dit twee ‘hot items’ zijn voor de Facility Manager. Nog meer is gebleken dat Open Office, NWOW en Mobiliteit eigenlijk niet van mekaar los te denken zijn. Daarom vatten we deze belangrijke facilitaire thema’s samen in een overkoepelend interactief congres onder de noemer ‘Flexibility@Work’. Immers, Facility Nights zijn eerder een ‘ex cathedra-gebeuren’ terwijl op de congressen de nadruk ligt op informatie-uitwisseling, eerder dan op loutere informatie-overdracht.Met niet minder dan 18 verschillende workshops komt u als bezoeker ongetwijfeld aan uw trekken en gaat u naar huis met nieuwe inzichten en vooral met nieuwe contacten met mensen die met dezelfde problematieken en themata op dagelijkse basis bezig zijn. U zal nieuwe sprekers ontmoeten maar ook mensen die reeds op de facility night presenteerden maar met wie u nu in gesprek kan gaan.
B - Park Station Diegem 
15/10/2015

 Meer info & inschrijving

The Social Workplace Conference
The Social Workplace Conference 2015 is een initiatief van Coworking Europe conference in samenwerking met Studio TILT. De laatste vijf jaar heeft Coworking Europe Conference de basis gelegd voor de grootste trends op vlak van communautair werken, innovatie en de 'new world of work'.

UK - London 
16/10/2015

 Meer informatie & inschrijving

EOS15
De International Association of Outsourcing Professionals, een internationale vereniging die het outsourcen van diensten wenst te verbeteren en wereldwijd zo’n 120.000 leden telt, komt terug naar Europa met z'n European Outsourcing Summit. Deze vierde Europese editie zal in Frankfurt plaatsvinden.
D - Frankfurt Marriott Hotel 
18/10/2015 - 20/10/2015

 Meer informatie & inschrijving

Opleiding 'Ventilatie: ontwerp en afstelling'
Keuze, ontwerp, omvang, integratie en afstelling van technische systemen voor ventilatie voor een eenvoudig, performant en rendabel beheer door de gebruikers... Doelstelling van deze tweedaagse opleidingscyclus - dinsdag 20 en 27 oktober - van Leefmilieu Brussel is om vakmensen uit de bouwsector informatie geven waarmee ze op doeltreffende wijze technische systemen voor ventilatie kunnen kiezen, ontwerpen en afstellen.
B - Bruxelles, Tour & Taxis 
20/10/2015 - 27/10/2015

 Meer informatie & inschrijving

Bedrijventerreinen & Logistiek Vastgoed 2015
Hoe gaat het met de markt van industrial real estate? Sluiten vraag en aanbod van bedrijventerreinen en logistieke locaties op elkaar aan? Welke opportuniteiten zijn er? Welke uitdagingen rond mobiliteit kent België? Tijdens dit jaarlijks terugkerende event van Management Producties delen overheden en toonaangevende marktpartijen strategische marktinformatie op het gebied van bedrijventerreinen, de logistieke sector en industrieel vastgoed.
B - Frame 21 
20/10/2015

 Meer informatie & inschrijving

IFMA Training : Doelgericht projectmanagement
Overal kom je projecten tegen. En alle managers worden tegenwoordig verondersteld om projecten te leiden, of om er opdrachtgever (of sponsor) voor te zijn. Die rol goed opnemen vraagt meer dan gezond boerenverstand. In deze sessie overlopen we de stappen en vereisten van pragmatisch projectmanagement. Je leert praktische tools en handvatten waarmee je meteen in je eigen projecten aan de slag kan.
B - Diegem, Regus 
28/10/2015

 Meer informatie & inschrijving

FM On Site - Bedrijfsbezoek Daikin
Tijdens deze presentatie krijgt u een rondleiding op de productiesite van Daikin in Oostende, en aansluitend een broodjeslunch.
B - Oostende 
10/11/2015

 Meer informatie & inschrijving

Opleiding 'Energie(verantwoordelijk)beheer'
De doelstelling van deze driedaagse opleiding - dinsdag 10, 17 & 24 november - is om beheerders van gebouwen (energieverantwoordelijken) de nodige tools verstrekken voor de follow-up en het begrip van het verbruik, de keuze en het beheer van technische installaties, alsook voor het doeltreffend energiebeheer van de verschillende aspecten van de tertiaire gebouwen.
B - Bruxelles, Tour & Taxis 
10/11/2015 - 24/11/2015

 Meer informatie & inschrijving

Sustainable Buildings 2015
To grasp the long-term advantages of investing in more efficient buildings Premier Cercle - together with IFMA Belgiuim - organises Sustainable Buildings 2015 - a thematic conference seeking to address the use of smart technologies; internal and external investment barriers; business cases for sustainable buildings; energy performance targets; marketability of the products, as well as facility management and investments strategies.
B - Brussels, BNP Paribas Fortis Auditorium 
17/11/2015

 Meer informatie & inschrijving

Seminarie 'De EPB in 2015 : hoe toepassen ?'
De opleiding georganiseerd door Leefmilieu Brussel zal volgende punten aankaarten: hoe het regelgevend kader en EPB-eisen correct na te leven, hoe betere resultaten te halen met beperkte kosten, welke standaardwaarden te vermijden, welke de voorkeur hebben, welke ontwerpopties het meest geschikt zijn, en voorbeelden getest op fictieve gevallen.
-  
20/11/2015

 Meer informatie & inschrijving

Seminarie 'Hergebruik van materialen en bouwelementen'
Doelstelling van de opleidingscyclus (duur: 1,5 dag) van Leefmilieu Brussel is om de vakmensen uit de bouwsector de nodige tools ter beschikking stellen voor integratie van hergebruik en beperking van de afvalproductie in hun project van ontwerp/renovatie van gebouwen: tool voor hulp bij hergebruik, tool met technische bepalingen van bestekken, inventaris voorafgaand aan sloop.
B - Bruxelles, Tour & Taxis 
27/11/2015 - 04/12/2015

 Meer informatie & inschrijving

Seminarie 'Hernieuwbare energiesystemen (HER): ontwerp en afstelling'
Doelstelling van de tweedaagse opleidingscyclus - dinsdag 8 & 15 december - van Leefmilieu Brussel is om de vakmensen uit de bouwsector informatie geven waarmee ze op doeltreffende wijze technische systemen voor hernieuwbare energie kunnen kiezen, ontwerpen en afstellen.
B - Bruxelles, Tour & Taxis 
08/12/2015 - 15/12/2015

 Meer informatie & inschrijving

Opleiding 'Verlichting: ontwerp en afstelling'
Deze tweedaagse opleiding - op donderdag 10 & 17 december - wil vakmensen uit de bouwsector de nodige informatie geven voor een doeltreffende keuze en ontwerp van verlichtingssystemen. De nieuwe EPB-reglementering een specifieke aandacht voor deze post, omdat hij deel uitmaakt van de berekening van het criterium primaire energie. Het aspect verlichting moet dus deel uitmaken van het ontwerp, de renovatie of het beheer van een tertiair gebouw, om het energieverbruik te beheersen en het visuele comfort te garanderen.
B - Bruxelles, Tour & Taxis 
10/12/2015 - 17/12/2015

 Meer informatie & inschrijving

Seminarie 'Collectieve woningen : renovaties met hoge energieprestatie'
Het seminarie van Leefmilieu Brussel zal gaan over hoe de moeilijkheden eigen aan renovaties te overstijgen om hoge energieambities te bereiken.
-  
11/12/2015

 Meer informatie & inschrijving

Jobbeurs Facility Management
De jobbeurs van Technologiecampus Gent is intussen een jaarlijkse traditie geworden. De campus biedt studenten de mogelijkheid tot het volgen van onder andere de professionele bacheloropleiding Facilitair management. Op vrijdag 11 maart 2016 kan u de afstuderende studenten ontmoeten tijdens de jobbeurs waar u als bedrijf de gelegenheid krijgt om kennis te maken met de studenten FM.
B - Odisee - Technologiecampus Gent 
11/03/2016

GreenExpo
De nadruk voor de tweejaarlijkse vakbeurs voor de groenprofessional zal voornamelijk liggen op beleving, interactie en innovatie. Als professional uit de projectmarkt, de uitvoerdersmarkt of de handel wilt u op de hoogte blijven van de allernieuwste producten, systemen, diensten en laatste ontwikkelingen in de markt. Op Green Expo vindt u alles verzameld op een binnen- en buitenexpo van maar liefst 18.000 m². Een ideaal forum om kennis uit te wisselen en relaties te verstevigen.
B - Gent, Flanders Expo 
01/09/2016

 Meer informatie

   

Jury GSA kiest 5 inspirerende MVO-cases
| 31/08/2015
Cresa Belgium zal BAE Systems adviseren
| 19/08/2015
Uitdaging geslaagd: sociale woningen voortaan energiezuiniger
| 19/08/2015
Cresa Belgium zal BAE Systems adviseren
| 19/08/2015
Versterkte organisatiestructuur voor ISS
| 18/08/2015
The Crescent haalt Breeam In-Use excellent score dankzij Ingenium
| 17/08/2015
Getronics en CompuCom, partners voor een nieuwe Global Workspace Alliance
| 14/08/2015
Eerstesteenlegging voor VAC Brussel
| 13/08/2015
Steelcase stelt Xavier Fuchs aan als Directeur Benelux
| 12/08/2015
Nnof ontvangt Unizo-label ‘Handmade in Belgium’
| 10/08/2015
Summer’s here
| 18/07/2015
De nood van “werkbaar” werk
| 17/07/2015
Flexibility @ Work
| 17/07/2015
De nood van “werkbaar” werk
| 17/07/2015
Concrete resultaten voor het MVO beleid van Miko
| 13/07/2015
Sodexo zet nieuwe stap in verbeteren levenskwaliteit van senioren
| 09/07/2015
Group Jansen investeert vier miljoen in nieuw hoofdkantoor te Zonhove
| 06/07/2015
Nieuwe koers voor Brusselse mobiliteit
| 29/06/2015
Het flexibel werk volgens Regus nu ook in het station van Leuven
| 26/06/2015
De Golden Service Awards zet lichtende voorbeelden in de schijnwerpers
| 25/06/2015
Vijf producten van Sedus krijgen iF kwaliteitszegel
| 22/06/2015
Klantgerichtheid, een gepersonaliseerde uitdaging
| 16/06/2015
FOD Mobiliteit en Vervoer in de bloemetjes gezet op de Facility Awards 2015
| 04/06/2015
Een op en top design verlichting
| 02/06/2015

Meer news
 


Leveranciers en Dienstverleners
Zoek een leverancier
Activiteitensector
Naam van de leverancier

Heet van de naald
"Reizigers, opgelet, de flexibele arbeid rijdt het station binnen" 

Schrijf u in om de
Profacility-newsletter te ontvangenCopyright © 2015 Business Interactive Media - designed by ICI Solutions