Home » Agenda

IFMA-training: “Afvalbeheer”
Halve dag opleiding met Anthony De Proft, docent in de opleiding Facilitair management van de hogeschool Odisee. Hij geeft er onder meer het vak Milieu- en afvalbeheer aan de tweedejaarsstudenten. Daarnaast doceert hij ook Milieuwetgeving, Bedrijfsinterne milieuzorg, Milieutechnologie en Instrumentele chemische laboratoriumanalyses in de opleiding Chemie van de hogeschool. Hij geeft ook een aantal colleges aan de voortgezette opleiding tot milieucoördinator, waar hij tevens voorzitter is van de opleidingscommissie. De auteur is coördinator van het seminarie ‘Update in de Milieuwetgeving’ dat jaarlijks milieucoördinatoren en andere milieuprofessionals uit het werkveld samenbrengt op Odisee rond de relevantste wijzigingen in de milieuwetgeving.
B - Diegem, Regus 
08/03/2017

 Volledig programma en inschrijving

“Soins & Santé”
Na een uiterst geslaagde tweede editie - die zo'n 4.000 professionals en 170 leveranciers uit de zorgsector samenbracht - komt Soins & Santé op 9 & 10 maart terug naar Namur Expo. Het event is de enigste vakbeurs in Wallonië die alle nieuwigheden en oplossingen uit de zorgsector in het licht brengt.
B - Namur, Namur Expo 
09/03/2017 - 10/03/2017

 Volledig programma & registratie

33ste Facility Night: “De aanslag op Brussels Airport”
De Facility Nights zijn een reeks informele seminaries én een ontmoetingsforum voor iedereen die van ver of nabij met het Facility Management te maken heeft. Tweemaal per jaar kiest KI’ communications een interessant facilitair gelinkt thema en brengen geselecteerde sprekers een boeiend facilitair verhaal. De doelstellingen zijn tweeërlei: enerzijds willen we de deelnemers confronteren met professionele cases in de hoop dat nieuwe inzichten opgedaan worden, of dat alvast de eigen visies getoetst worden aan de stellingen van de sprekers. Daarnaast – en minstens even belangrijk – biedt het avondprogramma ruime mogelijkheden tot het leggen van interessante contacten met vakgenoten in een informele sfeer.
B - Brussels, Sheraton Brussels Airport Hotel 
09/03/2017

 Meer informatie & inschrijving

“MIPIM 2017”
De grootste internationale vakbeurs voor vastgoed. Meer dan 20.000 professionals van 80 verschillende landen komen samen om hun projecten te promoten, te netwerken en op zoek te gaan naar nieuwe samenwerkingsverbanden.
FR - Cannes, Palais des Festivals 
14/03/2017 - 17/03/2017

 Meer informatie & inschrijving

Opleiding: “Follow-up en monitoring van duurzame gebouwen”
Tijdens deze opleiding van Leefmilieu Brussel wordt, op basis van concrete ervaringen, stilgestaan bij de belangrijkste aandachtspunten voor een goede follow-up van de gebouwen die zijn ontworpen vanuit een invalshoek van duurzame ontwikkeling: de regeling en het onderhoud van de technische installaties (sleutelelementen om de nagestreefde doelstellingen te halen) en de energieboekhouding, een onmisbare tool voor controle van het verbruik en de prestatie van de installaties. De doelstelling van deze opleiding is om professionals van de bouwsector informatie te verstrekken over concrete maatregelen voor een goede follow-up en een goed beheer van een duurzaam gebouw, in de loop van de bezetting ervan.
B - Bruxelles, Tour & Taxis 
21/03/2017

 Programma en inschrijvingen…

Treasures of the FM-world
Een goed netwerk is cruciaal voor je carričre. Ontdek een schat aan informatie en leer nieuwe mensen kennen tijdens dit evenement. De perfecte combinatie om zowel uw netwerk te vergroten als bij te leren. Het netwerkevenement vindt plaats in de hogeschool Odisee. Tijdens deze avond staan enkele toekomstgerichte facilitaire onderwerpen op het programma. Aansluitend is er nog een receptie met een hapje en drankje.
B - Odisee, Gent  
22/03/2017

 Programma en inschrijvingen…

Conferentie: “The Social Workplace”
Werknemers veranderen, en dus de werkomgevingen ook. De implementatie van de principes van het nieuwe werken, met meer ruimte voor thuiswerk en open spaces, was een noodzakelijke stap. Maar het moet nog verder gaan. Productiviteit en persoonlijke contacten staan centraal. Zaken die het succes maken van de coworkinng plekken. De “Social Workplace”-conferentie is een unieke gelegenheid om de innovaties en inzichten van het groeiende aantal flexibele werkruimten die het vastgoed-landschap transformeert te begrijpen.
N - Amsterdam 
23/03/2017

 Programma en inschrijvingen…

Opleiding: “Fotovoltaďsche zonne-installaties”
Doelstelling van deze opleiding , georganiseerd door Leefmilieu Brussel, is om de vakmensen uit de bouwsector informatie geven waarmee ze op doeltreffende wijze fotovoltaďsche zonne-installaties kiezen en ontwerpen. De opleiding omvat: haalbaarheid, keuze-elementen, toepassing op renovaties, dimensionering van de installaties…
B - Brussels, Tour & Taxis 
28/03/2017

 Programma en inschrijvingen…

SPRYG: ‘DUURZAAM VASTGOED BELGIE 2017’
Duurzaamheid is de hype voorbij, er zijn nu regels en doelstellingen waar u als vastgoedprofessional aan moet voldoen. De Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties zijn de doelstellingen die de wereld zich stelt richting 2030 om aan duurzame ontwikkeling te werken.
Tijdens deze studiedag staan we stil bij de 5 belangrijkste goals voor duurzaamheid in vastgoed. Moderator Peter Garré (Bopro) neemt u mee in deze interessante materie.

B - Brussels, Holiday INN 
25/04/2017

 Programma en inschrijvingen…

Halve dag opleiding 'Beheer van het schoonmaakcontract'
Doelstelling: de nodige tools implementeren om de schoonmaakprestaties naar best vermogen op te volgen. “Een goede opvolging van de schoonmaak resulteert in besparingen”
B - Regus, Diegem 
26/04/2017

 Programma en inschrijvingen…

“EFMC 2017”
In samenwerking met EuroFM, de International Facility Management Association (IFMA) en IFMA Italia wordt de EFMC (European Facility Management Conference) dit jaar georganiseerd in Madrid van 26 tot 27 april. Er worden zo'n 500 FM-experts uit heel Europa verwacht. De slogan van het Italiaanse evenement is de volgende: 'FM enhancing People & Business'.
ES - Madrid 
26/04/2017 - 27/04/2017

 Meer informatie & inschrijving

Bedrijfsbezoek: IKEA
B -  
27/04/2017

 Meer informatie...

Opleiding: “Groendaken: van ontwerp tot onderhoud”
Deze opleiding van Leefmilieu Brussel geeft een overzicht van de verschillende aspecten van groendaken, op het vlak van zowel het behoud van de biodiversiteit, het regenwaterbeheer als de thermische isolatie van de gebouwen, in de winter en in de zomer. De opleiders overlopen de technische, economische en ecologische aspecten die in aanmerking moeten worden genomen bij het ontwerp en de aanleg van een groendak. Verschillende types van groendak worden vergeleken, naargelang van het ecologisch, sociaal en cultureel potentieel van het terrein. De doelstelling is om deelnemers te laten begrijpen waarom het nuttig kan zijn groendaken aan te leggen, hoe ze moeten worden ontworpen en wat zoal komt kijken bij het onderhoud ervan.
B - Bruxelles, Tour & Taxis 
27/04/2017 - 04/05/2017

 Programma en inschrijvingen…

Provincie Antwerpen vastgoed 2017
Hoe gaat het in Provincie Antwerpen? Wat zijn de vastgoedkansen en opportuniteiten? Onder leiding van Alexander Kortleve (CBRE) kijken we met vooraanstaande marktpartijen naar de regionale vastgoedontwikkelingen. We sluiten het event af met een bezoek aan Post X.

B - Antwerpen, SYNTRA 
04/05/2017

 Programma en inschrijvingen…

Facility Awards 2017–Facility Management Project of the Year
De Facility Awards, Facility Management Project of the Year, bekroont een team dat – aan de hand van een project dat ondermeer het beheer van gebouwen, de werkomgeving, de facilitaire dienstverleningen, mobiliteit en vlootbeheer optimaliseert - bijdraagt tot het succes van de onderneming of de instelling waar men tewerk is gesteld.
B - Coming soon 
09/05/2017

 Meer informatie & inschrijving

Facility Awards - Facility Project of the Year
Een toonaangevende prijs waarbij het meest innovatieve facilitaire project gehonoreerd wordt en tevens de hele facilitaire sector in de schijnwerpers wordt geplaatst.
B - Wild Gallery, Forest 
11/05/2017

 Programma en inschrijvingen…

“REALTY 2017”
REALTY brengt alle beslissingsmakers tezamen die actief zijn in industrieel, logistiek, commercieel, residentieel en kantoren vastgoed.
B - Brussels, Tour & Taxis  
16/05/2017 - 18/05/2017

 Meer informatie & inschrijving

OPLEIDING IFMA : Facilitymanagement norm "EN 15221"
De opleiding zoomt in op de Europese norm voor facility management (EN15221) en maakt ze effectief bruikbaar voor drukbezette facilitair beheerders: overzicht van de belangrijkste onderdelen, praktische voorbeelden en talrijke toelichtingen om de norm strategisch in te zetten.
B - Diegem, Gebouw Regus 
17/05/2017

 Meer informatie & inschrijving

“ARCHITECT@WORK 2017”-Luik Editie
Totaalevenement met focus op productinnovaties exclusief voor architecten, interieurarchitecten en voorschrijvers met als thema 'Architectuur en water'. Voor deze vijfde editie in Ličge Expo bouwt ARCHITECT@WORK 2017 verder op de internationale succesformule: een duidelijke focus op nieuwe en vernieuwende materialen, toepassingen en services garanderen de voorschrijver een kwalitatief hoogstaande evenement. ARCHITECT@WORK biedt een unieke combinatie van vakevenement, seminars, exposities en networking.
B - Ličge, Ličge Expo 
01/06/2017 - 02/06/2017

 Volledig programma & inschrijving

Seminarie: “Kringloopeconomie en omkeerbaarheid van gebouwen”
De komende jaren zou de bouwsector naar een circulair of kringloopeconomiemodel moeten evolueren. Waarom deze transitie naar een ander economisch model? Hoe dit model volledig in het bouwproces integreren? Hoe hebben bepaalde Brusselse bedrijven deze transitie reeds succesvol gerealiseerd? Doel van dit seminarie is de sleutelconcepten van de kringloopeconomie te verkennen en de voordelen ervan te illustreren aan de hand van concrete voorbeelden uit de bouwsector.
B - Bruxelles, Tour & Taxis 
09/06/2017

 Meer informatie...

BEMAS Maintenance Manager van het Jaar 2017
Neem alvast uw agenda bij de hand, want op vrijdag 9 juni 2017 reikt BEMAS de 20ste award uit voor Maintenance Manager van het Jaar! Voor deze jubileumeditie halen ze bij BEMAS alles uit de kast om er een uniek culinair en muzikaal topevenement van te maken.
B - Brussels, Brussels Expo 
09/06/2017

 Programma en inschrijvingen…

The Maintenance Business Experience
U wordt vandaag als onderhoudsverantwoordelijke uitgedaagd om zeer professioneel te gaan sturen op onderhoud. Er is de voorbije jaren namelijk heel wat bespaard op het onderhoudsbudget, bedrijven worstelen met een sterk verouderd machinepark, terwijl net de beschikbaarheid van de installaties weer omhoog moet. Hoe kunt u nu op een gemakkelijke manier onderhoud in de juiste richting sturen? Welke prestatie-indicatoren moet u meten en waar haalt u de gegevens vandaan? Kortom, hoe toont u de waarde van onderhoud aan?B - Antwerpen, Portview 
05/10/2017

 Programma en inschrijvingen…

BEMAS: “The Maintenance Business Experience”
Tijdens dit interactief spel past u de koers van uw virtuele onderhoudsdienst steeds opnieuw aan aan nieuwe uitdagingen. U kan de ervaringen van dit spel meenemen en gebruiken om de waarde van onderhoud binnen uw eigen organisatie duidelijk te maken en na te gaan waar mogelijkheden tot verbetering liggen. U kan aftoetsen of uw huidige onderhoudsstrategie wel de juiste is voor uw bedrijf.
B - Antwerpen, Portview (10de verdieping Ahlers House) 
05/10/2017

 Programma en inschrijvingen…

The GAME - Great Asset Management Experience
The GAME is een interactief bedrijfsspel voor Maintenance & Asset Management-professionals. In The GAME spelen verschillende Technische Diensten tegen elkaar met als doel maximale economische waarde te creëren voor een fictief farmaceutisch bedrijf.
B - Antwerpen, Portview 
05/10/2017

 Programma en inschrijvingen…

DCU 2017 - Design, Construct and Use
IFMA, Universiteit Gent en BouwData slaan de handen in elkaar voor de organisatie van dit multidisciplinair event rond duurzaamheid. Tijdens het event zullen zowel toekomstambities als lessen uit het verleden aangekaart worden.

B - Brussel, Tour & Taxis 
12/10/2017

 Programma en inschrijvingen…

   

Soins & Santé verankert de sector in de toekomst
| 28/02/2017
Virtual reality voor opleidingen
| 28/02/2017
BeCentral op de rails
| 24/02/2017
Het kantoor van de toekomst, steeds intelligenter
| 24/02/2017
Rentokil beloond voor innoverend IoT-platform PestConnect
| 21/02/2017
PROREST lanceert The Market op de Antwerpse campussen
| 15/02/2017
Thuis elektrisch laden zonder financiële zorgen
| 15/02/2017
Sodexo opnieuw aan de top van het ‘Sustainability Yearbook 2017’
| 15/02/2017
De genomineerden voor de Facility Awards 2017 zijn gekend
| 15/02/2017
Sodexo opnieuw aan de top van het ‘Sustainability Yearbook 2017’
| 15/02/2017
ISS neemt een bedrijf in strategisch werkplekbeheer en -ontwerp over
| 15/02/2017
2017: het jaar van de flexibiliteit
| 10/02/2017
Strakke architectuur en flexworking in het Antwerpse Havenhuis
| 07/02/2017
Flexibiliteit, bron van welzijn
| 31/01/2017
De vier meest voorkomende valkuilen van managers
| 30/01/2017
Risicobeheersing voor Facilitaire Managers in de zorgsector
| 17/01/2017
Uniform platform voor vastgoedbeheer
| 17/01/2017
Alles omvattende milieubewuste gedrevenheid
| 17/01/2017
Evolutie Belgische kantoorkost breekt met trend Europees gemiddelde
| 17/01/2017
De winnaars van de Trophées ARSEG 2016 zijn bekend
| 17/01/2017
Nieuwe beheerder voor Atlantic House
| 17/01/2017
Landmark voor ‘activity based’ werken
| 17/01/2017
CO2-neutrale wijk Venning bekroond als meest duurzame sociale wijk in Europa
| 11/01/2017
Ook bestaande gebouwen kunnen “smart” worden
| 09/01/2017

Meer news
 

Leveranciers en Dienstverleners
Zoek een leverancier
Activiteitensector
Naam van de leverancier
Heet van de naald
Slideshow Image 1
IT-veiligheid: wat te verwachten in 2017?  

Schrijf u in om de
Profacility-newsletter te ontvangen