FRNL | | BibliotheekMagazineNewsletterJobsAdvertisinge-ShopProfacilty mobileContact |
  
Huisvesting & werkomgevingFacility ManagementOffice ManagementMeetings en seminariesGebouwen en TechniekenEnergie en MilieuVeiligheid en beveiligingSchoonmaak en HygiëneCateringVerhuis, Opslag en LogistiekVastgoedFleet ManagementICT en TelecomMobility Management  |
>> Home > Agenda
  

VIB Opleiding | Strategisch Onderhandelen met Kernleveranciers en Stakeholders
Onderhandelen met strategische leveranciers vraagt een totaal andere aanpak. Hoe onderhandel je over kosten, waarde en risico met een leverancier-partner, die minstens evenveel macht heeft in de relatie? Hoe kan deze aanpak je ook helpen om een breder draagvlak te creëren bij je interne klanten. Deze opleiding richt zich tot Inkoopdirectie en -managers, supply chain managers, financieel managers, category managers, senior buyers en iedereen die betrokken is in strategische onderhandelingen met leveranciers. Het programma van de opleiding is verdeeld over 4 dagen (26 & 27 maart, 4 & 5 juni).
B - Antwerpen, Hotel 't Sandt 
26/03/2015 - 05/06/2015

 Volledig programma & registratie

Bureaux Expo 2015
Het doel van Bureaux Expo is simpel: de bezoekers pertinente binneninrichtingsoplossingen bieden, hen de komende trends presenteren maar hen vooral toe laten om het over hun specifieke behoeftes te hebben met de profesionals uit de sector.
Paris, Portes de Versailles - FR 
31/03/2015 - 02/04/2015

 Meer informatie

Industry & Environment
Industrie speelt een cruciale rol zowel in onze economie als voor de tewerkstelling en de instroom van innovatieve consumentengoederen. Maar industriële activiteiten hebben een impact op het milieu. De uitdaging ligt dan ook in innovatieve en schone technologieën. Industry & Environment vindt dit jaar plaats op 1 & 2 april 2015 in Antwerp Expo, gelijktijdig met de onderhoudsbeurs Maintenance. Deze vakbeurs wordt hét forum dat alle bestaande en toekomstige milieutechnieken en energieoplossingen presenteert. Een ontmoetingsplaats waar exposanten beslissingnemers uit de industriële wereld informeren over de noodzakelijke reglementeringen, maar ook waar ze een traject uitstippelen naar een duidelijke ROI.
B - Antwerp Expo 
01/04/2015 - 02/04/2015

 Registration

BIM workshop
Op donderdag 2 april organiseerd ‘de 5de Gevel’ samen met C3A een workshop met Building Information Modeling als onderwerp. Een van de onderwerpen wordt de case study van het dak van het laboratorium van het ‘Communicatiehuis’, dat deel uit maakt van de Gentse CommunicatieCampus. Jos Duchamps, Managing Director van PROCOS, maakt deel uit van de gastsprekers. Hij zal zich focussen op de integratie van het engineering & design, de constructie en het Facility Management.
B - Gent, de Communicatieloft 
02/04/2015

 Meer informatie & inschrijvingen

BEMAS Innovation Award 2015
Met de BEMAS INNOVATION AWARD, wil BEMAS, de Belgian Maintenance Association, innovaties in de technische onderhoudssector in de kijker plaatsen. BEMAS reikt de Innovation Award sinds 2011 jaarlijks uit in samenwerking met Easyfairs MAINTENANCE. Alle standhouders van de beurs MAINTENANCE worden uitgenodigd om een dossier samen te stellen over hun meest innoverende product of dienst. Een vakjury van ervaren professionals uit onderhoud en asset management selecteert de finalisten op basis van scores voor criteria zoals innovativiteit, economische impact en het toepassingsgebied van de innovaties.
B - Antwerp Expo 
02/04/2015

 Meer informatie & inschrijvingen

Startevent FaKL benchmarkproject
Het innovatieve project ‘Benchmarking van facilitaire kosten van lokale besturen’, kortweg FaKL-benchmark.be, omvat het genereren van managementinformatie onder de vorm van kostenkengetallen aan de hand van de Europese norm EN 15221 en het ontwikkelen van een webtoepassing die deelnemende lokale besturen zal toelaten op gestandaardiseerde wijze de eigen kosten te berekenen [EN 15221-4] en te vergelijken [EN 15221-7] en de bedrijfsvoering te optimaliseren. Omdat de (Engelstalige) Europese norm pas recent in gebruik is, diende veel tijd geïnvesteerd in de vertaling en het verder uitwerken van de definities. Sinds het najaar 2014 worden op een tiental testlocaties de kosten en uitbatingsgegevens van gemeentehuizen en/of andere vastgoedobjecten in kaart gebracht. De resultaten van het testonderzoek brengen alvast opmerkelijke verschillen aan het licht. Het project en de resultaten worden op voorgesteld op 16 april 2015 te Temse.
B - Temse, Administratief Centrum De Zaat 
16/04/2015

 Volledig programma & inschrijving

Facility Zorgcongres
Thema: Maatschappelijk verantwoord ondernemen, ook in de zorg. Georganiseerd door Ki'Communications.
B - Antwerpen Berchem 
21/04/2015

Opleiding Duurzame Gebouwen | Duurzaam bouwen van A tot Z
De verschillende basisaspecten van een duurzaam gebouw
komen aan bod: mobiliteit, natuur, de fysieke en menselijke omgeving, materialen, energie, water, welzijn, comfort en gezondheid. Deze 5-daagse (op dinsdagen 21en 28 april en 5, 12 en 19 mei 2015) opleiding is door Leefmilieu Brussel georganiseerd.
B - Tour & Taxis, Leefmilieu Brussel/Bruxelles Environnement 
21/04/2015

 Meer info & inschrijving

ISSA / INTERCLEAN CEE 2015
De 7e editie van de ISSA / Interclean CEE is het toonaangevende vakevenement voor professionals uit de cleaning sector in Centraal- en Oost-Europa. Met z'n 8.000m2 en de aanwezigheid van zo'n 200 toonaangevende merken, biedt de vakbeurs een overzicht van de huidige internationale schoonmaakbranche.

PL - Warsaw International Expo Centre 
22/04/2015 - 24/04/2015

 Meer informatie

FM & Property Event
Het FM & Property Event is een toonaangevend Europees evenement waar end users samenkomen om de beste praktijken binnen hun sector te delen. Het event brengt hen bovendien in contact met de belangrijkste dienstverleners uit deze sectors om nieuwe projecten te bespreken.
UK - Wales, Celtic Manor Resort 
29/04/2015 - 30/04/2015

 Meer informatie & inschrijvingen

Facility Topics
Thema: herlocalisering.
Georganiseerd door Ki'Communications.
B - Waterloo 
06/05/2015

18e Dag van Inkoop en Logistiek
Tijdens de 18e Dag van Inkoop en Logistiek brengt de VIB voor u de belangrijkste economische, technologische en sociale trends in kaart, die ook van belang zijn voor het vakgebied. Hoe krachtig zijn deze trends? Hoe kan u als inkoper of supply chain manager mee surfen op deze golven van verandering?
B - Antwerp Expo 
07/05/2015

 Volledig programma & inschrijving

Facility Night Luxemburg
Thema: Open Offices.
Georganiseerd door Ki'Communications.
L -  
07/05/2015

Facility Awards 2015 | Facility Project of the Year
De Facility Awards - FM Project of the Year bekroont een team dat – aan de hand van een project dat ondermeer het beheer van gebouwen, de werkomgeving, de facilitaire dienstverleningen, mobiliteit en vlootbeheer optimaliseert - bijdraagt tot het succes van de onderneming of de instelling waar men tewerk is gesteld. Dit jaar werden de zes volgende bedrijven en organisaties genomineerd : ALD Automotive, BNP Paribas Fortis, Euroclear, de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer, NATO, D&C Services samen met Spadel.
B - Gebouw Leefmilieu Brussel/Bruxelles Environnement 
12/05/2015

 Meer informatie

REALTY
REALTY brengt alle beslissingsmakers tezamen die actief zijn in industrieel, logistiek, commercieel, residentieel en kantoren vastgoed. In 2014 waren er maar liefst 6.000 professionnals aanwezig.
B - Brussels - Tour & Taxis  
19/05/2015 - 21/05/2015

 www.realty-brussels.com

Opleiding Duurzame Gebouwen | Groendaken: van ontwerp tot onderhoud
Ontwerpen, uitvoeren en onderhouden van een groendak. Wat zijn de voordelen, de beperkingen en de mogelijkheden? Deze 2-daagse opleiding (op dinsdagen 26 mei en 2 juni) is door Leefmilieu Brussel georganiseerd.
B - Tour & Taxis, Leefmilieu Brussel/Bruxelles Environnement 
26/05/2015

 Meer info & inschrijving

Facilitaire Vakbeurs Amsterdam RAI
Vakbeurs voor de complete facilitaire sector. Het event biedt ondernemers, (semi) overheden, onderwijs- en zorginstellingen een compleet overzicht van alle facilitaire producten en diensten waarmee zij hun organisatie optimaal kunnen laten opereren.
NL - Amsterdam RAI 
27/05/2015 - 28/05/2015

 Meer info & inschrijving

European Facility Management Conference 2015
Na het grote succes van de 2014-editie in Berlijn, zal de European Facility Management Conference 2015 in Glasgow plaatsvinden. Dit evenement is georganiseerd door EuroFM in samenwerking met IFMA. EFMC profileert zich als hét belangrijkste en meest educatieve event in de FM sector, maar ook wat networking betreft.
UK - Glasgow 
01/06/2015 - 03/06/2015

 Meer over EFMC 2015 - Glasgow

29ste Facility Night
Thema: Mobiliteit in de breedste zin.
Georganiseerd door Ki'Communications.
B - Groot Bijgaarden 
04/06/2015

Seminarie | Duurzaam Bouwen: Duurzame materialen voor de binnenafwerking kiezen
Hoe de milieubalans, het comfort en de technischeconomische haalbaarheid met elkaar verzoenen ?
Programma:
- De impact van de afwerkingsmaterialen op de luchtkwaliteit : een bepalende keuzefactor.
- Een duurzaam materiaal met even goede prestaties, kost dat werkelijk meer ?
- De duurzaamheidsgraad van het materiaal, een waarde die afhangt van de toepassing.
- Labels : een degelijk keuzehulpmiddel, maar hoe beslissen als er geen zijn ?
- Hoe duurzaamheidscriteria voor materialen opnemen in bestekken ?
Het seminarie zal van 9u tot 16u30 plaats vinden.
B - CIVA, Bruxelles 
05/06/2015

 Volledig programma & inschrijving

Facility Trip Dubai
Na een paar (crisis)jaren onderbreking organiseert Ki’ communications opnieuw een Facility Trip naar Dubai. Waar tijdens de vorige bezoeken Dubai nog één grote bouwwerf was, zijn nu vrijwel alle projecten opgeleverd en is Dubai tot op zekere hoogte ‘af’. Tijd dus om opnieuw te gaan kijken wat de bouwwoede daar opgeleverd heeft en vooral hoe men daar facilitair mee omgaat. FM betekent intussen wel degelijk iets in Dubai. Op het programa staan onder andere meetings met locale facility managers en een bezoek aan Burj Khalifah, de hoogste toren ter wereld en diner met zicht op de toren en de wereldbekende fonteinen. Verdere informatie en inschrijving via Patrick Wendelen (M: 0475/550073 - pw@kicom.be).
Dubai - Dubai 
06/06/2015

Opleiding Duurzame Gebouwen | Folluw-up en monitoring van duurzame gebouwen
Hoe kan men de goede werking van een duurzaam gebouw garanderen éénmaal het bewoond is ? Gebruikersgids, opvolging van het gebruik, afstelling en onderhoud : de concrete maatregelen voor follow-up en aangepast beheer van een duurzaam gebouw. Deze opleiding wordt door Leefmilieu Brussel georganiseerd.
B - Tour & Taxis, Leefmilieu Brussel/Bruxelles Environnement 
09/06/2015

 Meer info & inschrijving

ContRact B2B Event
Voor z'n vierde editie komt de vakbeurs ContRact terug naar Tour & Taxis. Het originele "speed-networking" concept, Contact by ContRact, dat in 2014 gelanceerd werd, zal dit jaar opnieuw plaatsvinden. Dit match-making event voor fabrikanten/toeleveranciers van interieurobjecten voor de projectmarkt en voorschrijvers met concrete projecten wordt georganiseerd als een speed-dating. Dit event heeft als doel en garantie nieuwe contacten te genereren voor de fabrikant op de contractmarkt.
B - Bruxelles, Tour & Taxis 
10/06/2015 - 11/06/2015

 Meer informatie

World FM Day
Op 10 juni zullen Facility Management professionals over de hele wereld opnieuw een ogenblik nemen om stil te staan bij hen prestaties van het afgelopen jaar. Zowel organisaties als individuën zullen samenkomen op events die deze speciale vieringsdag in de loop van de week in de kijker zullen zetten. World FM day werd in 2009 door Global FM ingevoerd.
-  
10/06/2015

 Meer informatie

Maintenance Manager van het Jaar 2015
Op donderdag 11 juni 2015 wordt in Wolubilis de opvolger van Claude Schuler van SONACA als Maintenance Manager van het jaar bekend gemaakt. Al sinds 1998 organiseert BEMAS jaarlijks de verkiezing Maintenance Manager van het Jaar. Met deze wedstrijd gaan ze op zoek naar de persoon (en team) achter de resultaten van een succesvolle strategie in onderhoud. Zo onderstreept BEMAS het grote belang van een goed doordachte aanpak in onderhoud op de resultaten van een bedrijf.
B - Sint-Lambrechts-Woluwe 
11/06/2015

 Meer informatie & inschrijvingen

Freestone Facility Cycling Tour
Georganiseerd door Ki'communications.
B - Rotselaar 
09/09/2015

Cleaning Management Services 2015
CMS 2015 biedt in het ExpoCenter City te Berlijn eveneens een algemeen overzicht van de producten en diensten uit de reinigingssector. Alle vooraanstaande fabrikanten van machines en reinigingsmateriaal,onderhoudsproducten alsook ontsmettingsmiddelen worden in de Duitse hoofdstad verwacht. Een rijk en gevarieerd kaderprogramma verrijkt deze vakbeurs en vormt een bijkomende troef. Het internationale CMS-congres vormt hiervan het hoogtepunt. De vakspecialisten uit de reinigingsindustrie bespreken er binnen een globale context de actuele aspecten van de schoonmaaksector.
D - Berlin, ExpoCenter City 
22/09/2015 - 25/09/2015

 Meer informatie

GreenExpo
De nadruk voor de tweejaarlijkse vakbeurs voor de groenprofessional zal voornamelijk liggen op beleving, interactie en innovatie. Als professional uit de projectmarkt, de uitvoerdersmarkt of de handel wilt u op de hoogte blijven van de allernieuwste producten, systemen, diensten en laatste ontwikkelingen in de markt. Op Green Expo vindt u alles verzameld op een binnen- en buitenexpo van maar liefst 18.000 m². Een ideaal forum om kennis uit te wisselen en relaties te verstevigen.
B - Gent, Flanders Expo 
01/09/2016

 Meer informatie

   

De Belgische Cosucra-groep vertrouwt Esker haar 15.000 leveranciersfacturen per jaar toe
| 23/03/2015
Steelcase opnieuw erkend door het prestigieuze Fortune magazine
| 18/03/2015
Inclusief design als essentie van de toekomstige werkplek
| 17/03/2015
EASI en Torfs zijn de Best Workplaces 2015 van België
| 13/03/2015
Winnaars Pure Power wedstrijd van Puro Koffie en Marc Herremans gekend
| 11/03/2015
Voor het derde jaar op rij een dalende OCI voor België
| 11/03/2015
Investeringswaardig
| 10/03/2015
SPIE Belgium bezorgt ULg laadpalen voor elektrische fietsen
| 04/03/2015
‘Ghent, Future-Proofing the city’ genomineerd voor MIPIM-Awards
| 03/03/2015
Pami scoort ook in het buitenland
| 27/02/2015
Delta Light krijgt opnieuw internationale erkenning voor architecturale verlichting
| 24/02/2015
Showroom van TDS Office Design in een nieuw jasje
| 13/02/2015
Inspirati[e]vent Circulair Aankopen
| 09/02/2015
Bruynzeel start zoektocht naar het kantoor van de toekomst
| 04/02/2015
‘Nudge’-programma voor evenwichtige medewerkers
| 02/02/2015
CINTAS wordt OASIS
| 30/01/2015
Creativiteit, de onmisbare bondgenoot voor FM in de zorgsector
| 30/01/2015
1ste Regus Express/NMBS-center in het station van Luik-Guillemins is open
| 29/01/2015
Brussels Waste Network – Projectoproep
| 22/01/2015
Wilkhahn houdt tweede stock-verkoop
| 22/01/2015
Wasserij A&M in Luik: een voorbeeld van rationeel energieverbruik
| 20/01/2015
Het 'Smart City Institute' opent de deuren in Luik
| 19/01/2015
Uniformisering van facilitaire organisatie dankzij NBN EN 15221 norm
| 19/01/2015
Bruynzeel Storage Systems, Camelot Europe en Planon vallen in de prijzen
| 16/01/2015

Meer news
 


Leveranciers en Dienstverleners
Zoek een leverancier
Activiteitensector
Naam van de leverancier

Heet van de naald
"Reizigers, opgelet, de flexibele arbeid rijdt het station binnen" 

Schrijf u in om de
Profacility-newsletter te ontvangenCopyright © 2015 Business Interactive Media - designed by ICI Solutions