FRNL | | BibliotheekMagazineNewsletterJobsAdvertisinge-ShopProfacilty mobileContact |
  
Huisvesting & werkomgevingFacility ManagementOffice ManagementMeetings en seminariesGebouwen en TechniekenEnergie en MilieuVeiligheid en beveiligingSchoonmaak en HygiëneCateringVerhuis, Opslag en LogistiekVastgoedFleet ManagementICT en TelecomMobility Management  |
>> Home > Agenda
  

Mobility Management Training - Mobility Manager, een functie van de toekomst
De opleiding “Mobility Manager”, mede mogelijk gemaakt door Leefmilieu Brussel, is een zeer praktische opleiding die realistische en positieve oplossingen biedt ter bevordering van een duurzame mobiliteit binnen uw bedrijf. De sprekers zijn experts in het mobiliteitsbeheer en geven het woord aan belanghebbenden uit de openbare, de particuliere en de non-profit sector. Het programma wordt verspreid over 6 opleidingsdagen verdeeld over 4 maanden, telkens op vrijdagen (09/10, 23/10, 13/11, 27/11, 11/12 - 2015 en 08/01/2016) van 9u tot 17u.
B - Brussel, Communicationcentrum Noord 
09/10/2015 - 08/01/2016

 Meer informatie & inschrijving

Opleiding 'Passief en (zeer) lage energie'
Sinds 01/01/2015 moeten alle nieuwe eenheden of met nieuw gelijkgestelde eenheden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voldoen aan nieuwe EPB-eisen, geïnspireerd door de criteria van de passiefnorm. Deze zevendaagse opleiding - donderdag 15, 22 en dinsdag 27 oktober ; donderdag 12, 19 et 26 november ; donderdag 3 december - van Leefmilieu Brussel geeft professionals uit de sector alle elementen in handen die onontbeerlijk zijn om deze doelstellingen te realiseren.
B - Bruxelles, Tour & Taxis 
26/11/2015 - 03/12/2015

 Meer informatie & inschrijving

Seminarie 'Hergebruik van materialen en bouwelementen'
Doelstelling van de opleidingscyclus (duur: 1,5 dag) van Leefmilieu Brussel is om de vakmensen uit de bouwsector de nodige tools ter beschikking stellen voor integratie van hergebruik en beperking van de afvalproductie in hun project van ontwerp/renovatie van gebouwen: tool voor hulp bij hergebruik, tool met technische bepalingen van bestekken, inventaris voorafgaand aan sloop.
B - Bruxelles, Tour & Taxis 
27/11/2015 - 04/12/2015

 Meer informatie & inschrijving

30ste Facility Night: ‘FM Downtown Brussels’
Voor deze 30ste editie van de Facility Nights georganiseerd door Ki'Communications blijven we in Brussel. In het prachtige kader van de Bozar - in het hart van onze hoofdstad – brengt het event vier boeiende facilitaire cases over locaties die letterlijk op wandelafstand van mekaar liggen. Het gaat om FM in een culturele omgeving (Bozar), publiek (Senaat), publiek/privaat (Bpost) en de privésector (BNP Paribas Fortis).
B - Bruxells, BOZAR 
01/12/2015

 Meer informatie & inschrijving

Belfius Smart City Award 2015 & Agoria Smart City Technology Awards
Welke stad of gemeente wint de Belfius Smart City Award 2015? En naar wie zullen de Agoria Smart City Technology Awards gaan? In het bijzijn van de vertegenwoordigers van de genomineerde steden en gemeenten, vele persoonlijkheden uit de politieke, academische en economische wereld wordt deze ceremonie de afsluiter van een studiedag rond het thema van Smart Cities. Speciale gast Kent Larson, directeur van The Media Lab’s Changing Places (Massachusetts Institute of Technology) zal de nieuwste concepten rond Smart Cities toelichten.
B - Brussels44Center  
02/12/2015

 Inschrijving

HFDV Congres - Infrastructuur in de zorg
Er wordt flink gebouwd en verouwd in de zorgsector in Vlaanderen. Deze trend zal zich in de komende decennia nog voortzetten. Architecten, bouwspecialisten, gebruikers en leveranciers hebben vaak hun eigen prioriteiten. Daarin een consensus vinden, is dan ook een belangrijke uitdaging.
B - Antwerpen, Cultuurcentrum Brasschaat 
03/12/2015

 Meer informatie & inschrijving

Warmtepompen : Workshop & Batex bezoek
Voor de bouwprofessionals die willen te weten te komen hoe een warmtepomp in een project in te passen, die feedback van experten wensen over een eigen praktijkgeval en van gedachten willen wisselen met ontwerpers, installateurs en technische beheerders, organiseert de dienst Facilitator Duurzame Gebouwen van Leefmilieu Brussel een gratis workshop « warmtepompen ». De workshop zal, via concrete voorbeelden, dieper ingaan op de dimensionering, hydraulische integratie en afstelling van warmtepompen, de energieclausules in bestekken, commissioning …
B - Brussels, Philantropy House 
07/12/2015

 Meer informatie & inschrijving

CSR Professional of the Year 2015
Op dinsdag 8 december 2015 wordt de eerste CSR Professional of the Year-award uitgereikt. De laatste 3 kandidaten - Sodexo, Spadel en Care - krijgen de gelegenheid om zichzelf en hun CSR-beleid voor te stellen. Dan volgt de definitieve stemming door de aanwezigen in de zaal. Het belooft een spannende avond te worden.
B - Bruxelles, ING 
08/12/2015

 Meer informatie & inschrijving

Seminarie 'Hernieuwbare energiesystemen (HER): ontwerp en afstelling'
Doelstelling van de tweedaagse opleidingscyclus - dinsdag 8 & 15 december - van Leefmilieu Brussel is om de vakmensen uit de bouwsector informatie geven waarmee ze op doeltreffende wijze technische systemen voor hernieuwbare energie kunnen kiezen, ontwerpen en afstellen.
B - Bruxelles, Tour & Taxis 
08/12/2015 - 15/12/2015

 Meer informatie & inschrijving

Opleiding 'Verlichting: ontwerp en afstelling'
Deze tweedaagse opleiding - op donderdag 10 & 17 december - wil vakmensen uit de bouwsector de nodige informatie geven voor een doeltreffende keuze en ontwerp van verlichtingssystemen. De nieuwe EPB-reglementering een specifieke aandacht voor deze post, omdat hij deel uitmaakt van de berekening van het criterium primaire energie. Het aspect verlichting moet dus deel uitmaken van het ontwerp, de renovatie of het beheer van een tertiair gebouw, om het energieverbruik te beheersen en het visuele comfort te garanderen.
B - Bruxelles, Tour & Taxis 
10/12/2015 - 17/12/2015

 Meer informatie & inschrijving

IFMA Eindejaarsevent
Wat zijn de belangrijkste facilitaire trends en ontwikkelingen? Wat is de omvang van de Belgische Facility Management markt en welk percentage hiervan wordt uitbesteed? Tijdens het eindejaarsevent stelt IFMA de resultaten van het FM Trendrapport aan u voor. Elke aanwezige ontvangt ook een gratis exemplaar van het rapport.
B - Uccle, Nemo33 
10/12/2015

 Inschrijving

Seminarie 'Collectieve woningen : renovaties met hoge energieprestatie'
Het seminarie van Leefmilieu Brussel zal gaan over hoe de moeilijkheden eigen aan renovaties te overstijgen om hoge energieambities te bereiken.
B - Brussels, Tour & Taxis 
11/12/2015

 Meer informatie & inschrijving

Jaarforum FRDO 'Steden in transitie: duurzamer en koolstofarm'
Welk beleid en welke vormen van samenwerking opstarten om de klimaatimpact van steden te verkleinen en hen tegelijk duurzamer te maken? Het forum wordt ingeleid door minister van energie, milieu en duurzame ontwikkeling Marie-Christine Marghem.
B - Hôtel de Ville de Bruxelles 
15/12/2015

 Meer informatie & inschrijving

Brussels Real Estate
Op donderdag 28 januari organiseert Management Producties de 10de editie van het jaarseminarie Brussels Real Estate.
Minister Pascal Smet zal het seminarie openen. Vervolgens kijken vooraanstaande actoren naar de woning- en kantorenmarkt met speciale aandacht voor de periferie en reconversie.

B - Brussels, BOZAR 
28/01/2016

 Meer info & inschrijving

Jobbeurs Facility Management
De jobbeurs van Technologiecampus Gent is intussen een jaarlijkse traditie geworden. De campus biedt studenten de mogelijkheid tot het volgen van onder andere de professionele bacheloropleiding Facilitair management. Op vrijdag 11 maart 2016 kan u de afstuderende studenten ontmoeten tijdens de jobbeurs waar u als bedrijf de gelegenheid krijgt om kennis te maken met de studenten FM.
B - Odisee - Technologiecampus Gent 
11/03/2016

MIPIM
De grootste internationale vakbeurs voor vastgoed. Meer dan 20.000 professionals van 80 verschillende landen komen samen om hun projecten te promoten, te netwerken en op zoek te gaan naar nieuwe samenwerkingsverbanden.
FR - Cannes - Palais des Festivals 
15/03/2016 - 18/03/2016

 www.mipim.com

Facility Trip – Dubaï & Abu Dhabi
In de lente van 2016 komt Ki'communications terug met zijn facility trip naar Dubaï, en dit jaar ook naar Abu Dabi. De trip brengt FM on site bezoeken in een exotisch kader. Een voorsmaak van het nog te bevestigen programma: bezoek van Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld, van Palm Jumeirah alsook een boottocht, van de Princess Tower, de hoogste residentiele toren ter wereld, van de WTC Tower en ook van het F1 circuit van Abu Dhabi en van Ferrari World. Voor inschrijvingen en verdere information kan u terecht bij Patrick Wendelen (pw@kicom.be - 0475/550073).
Dubai - Dubai 
16/04/2016 - 20/04/2016

Facility Awards 2016 | Facility Manager of the Year
De prijs 'Facility Manager of the Year' wordt toegekend aan een man of vrouw die door zijn of haar manier van denken, visie, engagement en inspanningen bijgedragen heeft tot het succes van de onderneming of organisatie waarvoor hij of zij werkt. Op die manier heeft hij of zij eveneens het beroep van Facility Manager bekendheid en erkenning bijgebracht en bijgedragen tot de professionalisering ervan. Op 10 mei 2016 zal de titel 'Facility Manager van het Jaar' toegekend worden tijdens de prijsuitreiking in Proximus Lounge te Brussel. Tot de prijsuitreiking blijven de resultaten van de stemmen van het publiek en van de jury geheim.
B - Brussel, Proximus Lounge 
10/05/2016

 Meer informatie

REALTY
REALTY brengt alle beslissingsmakers tezamen die actief zijn in industrieel, logistiek, commercieel, residentieel en kantoren vastgoed.
B - Brussels - Tour & Taxis  
24/05/2016 - 26/05/2016

 www.realty-brussels.com

European Facility Management Conference 2016
Na Glasgow, zal de European Facility Management Conference 2016 in Milaan plaatsvinden. Dit evenement is georganiseerd door EuroFM in samenwerking met IFMA. EFMC profileert zich als hét belangrijkste en meest educatieve event in de FM sector, maar ook wat networking betreft.
IT - Milan 
08/06/2016 - 09/06/2016

 Meer over EFMC 2016 - Milaan

GreenExpo
De nadruk voor de tweejaarlijkse vakbeurs voor de groenprofessional zal voornamelijk liggen op beleving, interactie en innovatie. Als professional uit de projectmarkt, de uitvoerdersmarkt of de handel wilt u op de hoogte blijven van de allernieuwste producten, systemen, diensten en laatste ontwikkelingen in de markt. Op Green Expo vindt u alles verzameld op een binnen- en buitenexpo van maar liefst 18.000 m². Een ideaal forum om kennis uit te wisselen en relaties te verstevigen.
B - Gent, Flanders Expo 
01/09/2016

 Meer informatie

   

Mensen in het hart van de samenwerking plaatsen
| 01/12/2015
Samenwerking van Buro Market met NNOF voor minder afval en meer klimaatneutraliteit
| 25/11/2015
Leven in Brussel stilgevallen
| 23/11/2015
Voorbeelden van merkwaardige inzet
| 20/11/2015
Naar een ideale werkomgeving
| 19/11/2015
Motivatie 2.0
| 18/11/2015
Verlichting in zijn meest pure vorm
| 17/11/2015
Innovatieve, lichte en sterk geluidsabsorberende plafondoplossing
| 14/11/2015
Bijna zeven op de tien medewerkers overwegen nieuwe job te zoeken
| 12/11/2015
Nog geen vijfde van bedrijven werkt papierloos
| 10/11/2015
Een 'smart & sustainable' project voor Stad Dinant
| 04/11/2015
Vijf Limburgse zorgcentra bundelen krachten in Caano
| 02/11/2015
Trappen om je batterijen weer op te laden
| 30/10/2015
Gezamenlijke uitdaging voor FM, HR en ICT
| 28/10/2015
Experience, learn, respect
| 27/10/2015
Stad & OCMW Herentals kiezen voor Cresa
| 27/10/2015
De uitdagingen rond veilig werken
| 26/10/2015
Cofinimmo gaat samen met Camelot voor pro actief leegstandbeheer
| 23/10/2015
Nieuwe hoofdzetel voor Decathlon
| 22/10/2015
FM in de zorg: zorgzaam of zorgbarend?
| 22/10/2015
Uniek tijdsbeeld door innovatieve kantoorconcepten
| 20/10/2015
Minister De Croo op bezoek bij koffiebranderij Miko
| 19/10/2015
Eerste Belgische Week van Co-working volop aan de gang
| 14/10/2015
CNG-tankinstallatie van IMPG krijgt « Smart City »-label
| 09/10/2015

Meer news
 


Leveranciers en Dienstverleners
Zoek een leverancier
Activiteitensector
Naam van de leverancier

Heet van de naald
"Reizigers, opgelet, de flexibele arbeid rijdt het station binnen" 

Schrijf u in om de
Profacility-newsletter te ontvangenCopyright © 2015 Business Interactive Media - designed by ICI Solutions