Home » Agenda

“EFMC 2017”
In samenwerking met EuroFM, de International Facility Management Association (IFMA) en IFMA Italia wordt de EFMC (European Facility Management Conference) dit jaar georganiseerd in Madrid van 26 tot 27 april. Er worden zo'n 500 FM-experts uit heel Europa verwacht. De slogan van het Italiaanse evenement is de volgende: 'FM enhancing People & Business'.
ES - Madrid 
26/04/2017 - 27/04/2017

 Meer informatie & inschrijving

FM Zorgcongres : Processen versus patiëntenbeleving - Taakuitzuivering : slaat de slinger terug?
Het interactieve zorgcongres van Ki'Communications onderscheidt zich sterk door zijn uitgesproken interactieve karakter. Doel is om de deelnemers zoveel mogelijk ervaringen te laten ‘meenemen’ door ze een hele namiddag onder te dompelen in een uitermate (inter)actief workshopconcept.
B - ALM Berchem Antwerpen 
27/04/2017

 Meer informatie

Opleiding: “Groendaken: van ontwerp tot onderhoud”
Deze opleiding van Leefmilieu Brussel geeft een overzicht van de verschillende aspecten van groendaken, op het vlak van zowel het behoud van de biodiversiteit, het regenwaterbeheer als de thermische isolatie van de gebouwen, in de winter en in de zomer. De opleiders overlopen de technische, economische en ecologische aspecten die in aanmerking moeten worden genomen bij het ontwerp en de aanleg van een groendak. Verschillende types van groendak worden vergeleken, naargelang van het ecologisch, sociaal en cultureel potentieel van het terrein. De doelstelling is om deelnemers te laten begrijpen waarom het nuttig kan zijn groendaken aan te leggen, hoe ze moeten worden ontworpen en wat zoal komt kijken bij het onderhoud ervan.
B - Bruxelles, Tour & Taxis 
27/04/2017 - 04/05/2017

 Programma en inschrijvingen…

Sedus & Studio Pieter Stockmans: 30e verjaardag
Sedus België en Pieter Stockmans vieren beiden hun 30 jarig bestaan en dat is niet alleen de verjaardag van twee succesvolle bedrijven maar tevens het levende bewijs dat kwaliteit, duurzaamheid en design langdurig succesvol kunnen zijn. Vandaag focust Sedus Stoll zich op Future Proof Designed Furniture, kantoormeubelen waarbij kwaliteit, design én functionaliteit garant staan voor een lang en nuttig leven in een werkomgeving. Omdat een significant deel van de winst al geruime tijd naar twee stichtingen gaat is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen dé rode draad doorheen de geschiedenis van het bedrijf, en dat gaat van een uitermate duurzame aankooppolitiek tot het gebruik van de biologisch geteelde groentes van de eigen boerderij in de bedrijfskeuken. Erik De keersmaecker, country manager sinds 1996, vertelt er u graag meer over.
B - Genk, C-mine 
04/05/2017

 Programma en inschrijvingen…

Provincie Antwerpen vastgoed 2017
Hoe gaat het in Provincie Antwerpen? Wat zijn de vastgoedkansen en opportuniteiten? Onder leiding van Alexander Kortleve (CBRE) kijken we met vooraanstaande marktpartijen naar de regionale vastgoedontwikkelingen. We sluiten het event af met een bezoek aan Post X.

B - Antwerpen, SYNTRA 
04/05/2017

 Programma en inschrijvingen…

« New Uses, New Move – Land use & Mobility » FORUM
Welke gebruiken en de levensstijlen zullen wij morgen erop nahouden (wonen, werken, consumptie, en welke gevolgen zullen hieruit voortvloeiende voor het onroerend goed en de ruimtelijke ordening). Wat voor invloed zullen zij hebben op de mobiliteit en hoe zullen zij de invloed van de mobiliteit ondergaan?
Welke technologische vooruitgang wordt geboekt op het vlak van de mobiliteit van mensen en goederen alsook op het vlak van de connectiviteit. Hoe beďnvloeden die onze gebruiken nu al of in de toekomst? Wat zal de uiteindelijk de invloed op onze ruimte zijn?
Wat zijn samengevat de dynamieken van de verandering in de gedragingen en praktijken, die wederkerig onze verwachtingen inzake mobiliteit en connectiviteit zullen dooreenschudden maar ook onze levens-, werk- en verplaatsingswijzen evenals de wijze waarop wij handeldrijven?
B - Brussel, Bozar 
10/05/2017 - 11/05/2017

 Programma en inschrijvingen…

Facility Awards - Facility Project of the Year
Een toonaangevende prijs waarbij het meest innovatieve facilitaire project gehonoreerd wordt en tevens de hele facilitaire sector in de schijnwerpers wordt geplaatst.
B - Wild Gallery, Forest 
11/05/2017

 Programma en inschrijvingen…

“REALTY 2017”
REALTY brengt alle beslissingsmakers tezamen die actief zijn in industrieel, logistiek, commercieel, residentieel en kantoren vastgoed.
B - Brussels, Tour & Taxis  
16/05/2017 - 18/05/2017

 Meer informatie & inschrijving

Werelddag voor FM
Sinds 2008 zet de Werelddag voor FM, die door Global FM werd gelanceerd, het FM-vakgebied in de kijker. Facility Managers hebben een invloed op de gezondheid, veiligheid, productiviteit maar ook het welzijn van de werknemers in hun werkomgeving. World FM Day zal dit jaar op 17 mei plaatsvinden maar vieringen worden sterk aangemoedigd gedurende de week van 15 tot 19 mei. Dit jaar zal World FM Day rond het thema “Positieve ervaringen mogelijk maken” draaien.
Soon - Soon 
17/05/2017

 Programma en inschrijvingen…

OPLEIDING IFMA : Facilitymanagement norm
De opleiding zoomt in op de Europese norm voor facility management (EN15221) en maakt ze effectief bruikbaar voor drukbezette facilitair beheerders: overzicht van de belangrijkste onderdelen, praktische voorbeelden en talrijke toelichtingen om de norm strategisch in te zetten.
B - Diegem, Gebouw Regus 
17/05/2017

 Meer informatie & inschrijving

World Workplace 2017
Dit belangrijk vakevent voor workplace professionals is sinds jaren de meest gerespecteerde expo-conferentie op het gebied van algemeen beheer van diensten. World Workplace is een interactieve conferentie die gericht op zoek gaat naar innovatieve oplossingen voor de gemeenschappelijke uitdagingen van dienstleveranciers, over de ontwikkeling van haalbare strategieën en de uitwisseling van beste praktijken voor het beheer van diensten, teams en projecten. Dit jaar zal de Europese editie van World Workplace gelanceerd worden in Stockholm, Zweden.
SWE - Stockholm, The Brewery Conference Center Stockholm 
30/05/2017 - 01/06/2017

 Programma en inschrijvingen…

“ARCHITECT@WORK 2017”-Luik Editie
Totaalevenement met focus op productinnovaties exclusief voor architecten, interieurarchitecten en voorschrijvers met als thema 'Architectuur en water'. Voor deze vijfde editie in Ličge Expo bouwt ARCHITECT@WORK 2017 verder op de internationale succesformule: een duidelijke focus op nieuwe en vernieuwende materialen, toepassingen en services garanderen de voorschrijver een kwalitatief hoogstaande evenement. ARCHITECT@WORK biedt een unieke combinatie van vakevenement, seminars, exposities en networking.
B - Ličge, Ličge Expo 
01/06/2017 - 02/06/2017

 Volledig programma & inschrijving

Seminarie: “Kringloopeconomie en omkeerbaarheid van gebouwen”
De komende jaren zou de bouwsector naar een circulair of kringloopeconomiemodel moeten evolueren. Waarom deze transitie naar een ander economisch model? Hoe dit model volledig in het bouwproces integreren? Hoe hebben bepaalde Brusselse bedrijven deze transitie reeds succesvol gerealiseerd? Doel van dit seminarie is de sleutelconcepten van de kringloopeconomie te verkennen en de voordelen ervan te illustreren aan de hand van concrete voorbeelden uit de bouwsector.
B - Bruxelles, Tour & Taxis 
09/06/2017

 Meer informatie...

BEMAS Maintenance Manager van het Jaar 2017
Neem alvast uw agenda bij de hand, want op vrijdag 9 juni 2017 reikt BEMAS de 20ste award uit voor Maintenance Manager van het Jaar! Voor deze jubileumeditie halen ze bij BEMAS alles uit de kast om er een uniek culinair en muzikaal topevenement van te maken.
B - Brussels, Brussels Expo 
09/06/2017

 Programma en inschrijvingen…

HACK IN PARIS 2017
Intrusion attempts are more and more frequent and sophisticated, regardless of their target (state or corporation). In this context, international hacking events are multiplying. A few events took place in France but until now, no one had covered hacking practices with a technical approach including both professional training and information aspects.
Hack In Paris aims at filling this gap. After the success of the latest edition with more than 500 attendees, this 5 days corporate event will be held for the seventh time in France, at the Hotel Newport Bay - Disneyland Paris. Hack In Paris attendees will discover the realities of hacking, and its consequences for companies. The program includes state of the art IT security, industrial espionage, penetration testing, physical security, forensics, malware analysis techniques and countermeasures.
Hack In Paris will be held from June 19th to 23rd 2017 exclusively in English
F - Paris 
19/06/2017 - 23/06/2017

 Programma en inschrijvingen…

Cleaning Management Services - Berlin 2017
CMS 2017 biedt in het ExpoCenter City te Berlijn eveneens een algemeen overzicht van de producten en diensten uit de reinigingssector. Alle vooraanstaande fabrikanten van machines en reinigingsmateriaal,onderhoudsproducten alsook ontsmettingsmiddelen worden in de Duitse hoofdstad verwacht. Een rijk en gevarieerd kaderprogramma verrijkt deze vakbeurs en vormt een bijkomende troef.
DE - Berlin 
19/09/2017 - 22/09/2017

 Programma en inschrijvingen…

BEMAS: “The Maintenance Business Experience”
Tijdens dit interactief spel past u de koers van uw virtuele onderhoudsdienst steeds opnieuw aan aan nieuwe uitdagingen. U kan de ervaringen van dit spel meenemen en gebruiken om de waarde van onderhoud binnen uw eigen organisatie duidelijk te maken en na te gaan waar mogelijkheden tot verbetering liggen. U kan aftoetsen of uw huidige onderhoudsstrategie wel de juiste is voor uw bedrijf.
B - Antwerpen, Portview (10de verdieping Ahlers House) 
05/10/2017

 Programma en inschrijvingen…

The GAME - Great Asset Management Experience
The GAME is een interactief bedrijfsspel voor Maintenance & Asset Management-professionals. In The GAME spelen verschillende Technische Diensten tegen elkaar met als doel maximale economische waarde te creëren voor een fictief farmaceutisch bedrijf.
B - Antwerpen, Portview 
05/10/2017

 Programma en inschrijvingen…

The Maintenance Business Experience
U wordt vandaag als onderhoudsverantwoordelijke uitgedaagd om zeer professioneel te gaan sturen op onderhoud. Er is de voorbije jaren namelijk heel wat bespaard op het onderhoudsbudget, bedrijven worstelen met een sterk verouderd machinepark, terwijl net de beschikbaarheid van de installaties weer omhoog moet. Hoe kunt u nu op een gemakkelijke manier onderhoud in de juiste richting sturen? Welke prestatie-indicatoren moet u meten en waar haalt u de gegevens vandaan? Kortom, hoe toont u de waarde van onderhoud aan?B - Antwerpen, Portview 
05/10/2017

 Programma en inschrijvingen…

DCU 2017 - Design, Construct and Use
IFMA, Universiteit Gent en BouwData slaan de handen in elkaar voor de organisatie van dit multidisciplinair event rond duurzaamheid. Tijdens het event zullen zowel toekomstambities als lessen uit het verleden aangekaart worden.

B - Brussel, Tour & Taxis 
12/10/2017

 Programma en inschrijvingen…

HEALTH&CARE 2018
HEALTH&CARE is de ideale plaats om uw professionele kennis bij te schaven en u te laten inspireren. Op het programma stonden meer dan 40 geaccrediteerde lezingen rond zeer uiteenlopende thema’s op het programma, gegeven door inspirerende sprekers die vertellen hoe zij de toekomst van u en de zorgsector zien.
B - Gand, Flanders Expo 
24/04/2018 - 26/04/2018

 Programma en inschrijvingen…

   

Gent geeft starters een duw in de rug
| 18/04/2017
Meer dan 80% energiebesparing dankzij een ‘smart’ verlichting
| 18/04/2017
Nieuwe thuis voor Wilkhahn in België
| 18/04/2017
Facility management in een dramatische situatie
| 18/04/2017
Twee nieuwe partnerships voor Sodexo
| 05/04/2017
Duurzaamheid als topprioriteit
| 04/04/2017
MontLégia wordt ziekenhuis 2.0
| 21/03/2017
Facility management in de bres voor veiligheid en continuďteit
| 21/03/2017
MCS zet internationale expansie kracht bij
| 21/03/2017
Een revolutionaire applicatie om de stadscentra te ontlasten
| 14/03/2017
Reeds meer dan 700.000 wagens uitgerust met TomTom Telematics
| 02/03/2017
Virtual reality voor opleidingen
| 28/02/2017
Soins & Santé verankert de sector in de toekomst
| 28/02/2017
BeCentral op de rails
| 24/02/2017
Het kantoor van de toekomst, steeds intelligenter
| 24/02/2017
Rentokil beloond voor innoverend IoT-platform PestConnect
| 21/02/2017
Sodexo opnieuw aan de top van het ‘Sustainability Yearbook 2017’
| 15/02/2017
De genomineerden voor de Facility Awards 2017 zijn gekend
| 15/02/2017
Sodexo opnieuw aan de top van het ‘Sustainability Yearbook 2017’
| 15/02/2017
PROREST lanceert The Market op de Antwerpse campussen
| 15/02/2017
ISS neemt een bedrijf in strategisch werkplekbeheer en -ontwerp over
| 15/02/2017
Thuis elektrisch laden zonder financiële zorgen
| 15/02/2017
2017: het jaar van de flexibiliteit
| 10/02/2017
Strakke architectuur en flexworking in het Antwerpse Havenhuis
| 07/02/2017

Meer news
 

Leveranciers en Dienstverleners
Zoek een leverancier
Activiteitensector
Naam van de leverancier
Heet van de naald
Slideshow Image 1
IT-veiligheid: wat te verwachten in 2017?  

Schrijf u in om de
Profacility-newsletter te ontvangen