FRNL | | BibliotheekNewsletterJobsAdvertisinge-ShopProfacilty mobileContact |
  
Huisvesting & werkomgevingFacility ManagementOffice ManagementMeetings en seminariesGebouwen en TechniekenEnergie en MilieuVeiligheid en beveiligingSchoonmaak en HygiëneCateringVerhuis, Opslag en LogistiekVastgoedFleet ManagementICT en TelecomMobility Management  |
>> Home > Agenda
  

Green Expo 2016
De nadruk voor de tweejaarlijkse vakbeurs voor de groenprofessional zal voornamelijk liggen op beleving, interactie en innovatie. Als professional uit de projectmarkt, de uitvoerdersmarkt of de handel wilt u op de hoogte blijven van de allernieuwste producten, systemen, diensten en laatste ontwikkelingen in de markt. Op Green Expo vindt u alles verzameld op een binnen- en buitenexpo van maar liefst 18.000 m². Een ideaal forum om kennis uit te wisselen en relaties te verstevigen.
B - Gent, Flanders Expo 
25/09/2016 - 27/09/2016

 Meer informatie & inschrijving

Nationale WKK-ontmoetingsdag
COGEN Vlaanderen organiseert op dinsdag 27 september samen met de WKK-facilitatoren voor het Waalse en Brusselse Gewest de 2e editie van de “nationale WKK-ontmoetingsdag”! We kijken echter niet alleen over de taalgrens, maar we blikken ook vooruit met als centrale thema dit jaar: "INNOVATIE". Dit thema sluit perfect aan bij het IWT-TETRA project ‘Micro-WKK’. De WKK-ontmoetingsdag vormt ook het slotevenement van dit project en daarom is er in het programma bijzondere aandacht voor de bevindingen en resultaten die hieruit zijn voortgekomen.

De WKK-ontmoetingsdag biedt bedrijven, overheden en organisaties die hun energieverbruik willen optimaliseren de gelegenheid om op één dag een pak bruikbare informatie in te winnen via interessante voordrachten. Daarnaast is het ook een ideaal netwerkmoment: op de bijhorende WKK-beurs kan u bedrijven rechtstreeks aanspreken voor advies betreffende uw concreet project of nieuwe contacten leggen met bedrijven uit de WKK- en de bredere energiesector.
B - Groot-Bijgaarden, Salons Waerboom 
27/09/2016

Health And Care 2016
De eerste HEALTH&CARE-beurs zal doorgaan van 28 t.e.m. 30 september 2016 in Flanders Expo Gent. Via een gericht kwalitatief contentprogramma gaat de Health and Care team inspelen op de ingrijpende veranderingen en de uitdagingen waar de zorgsector voor staat. De zorgketen wordt aan elkaar geschakeld en hiervoor zijn andere managementtechnieken, technologische oplossingen en innovatieve producten nodig. De gekende exposanten van facilitaire dienstverlening over grootkeukens, inrichting en bouw van zorginstellingen en onder andere zorgmateriaal zal het vernieuwde concept worden verrijkt met startups en innovaties, technologie, ICT en e-health.
B - Gent, Flanders Expo 
28/09/2016 - 30/09/2016

 Meer info en inschrijving

Master Class « Strategic Facility Management »
De ambitie van deze IFMA master class, georganiseerd in samenwerking met de Antwerp Management School, is om uw FM-kennis en expertise te verdiepen en te verbreden. 16 sessies lang krijgt u de kans om een aantal vaardigheden te ontwikkelen voor het strategisch beleid van projecten. De master class zal zich ook verdiepen in financiële besluitvorming. De cursus zal enkel in het Engels gegeven worden.
B - Antwerpen, Antwerp Management School 
03/10/2016 - 30/06/2017

 Meer informatie & inschrijving

SPRYG : "basiscursus Vastgoedrekenen"
In deze basiscursus maakt u kennis met de belangrijkste begrippen in vastgoedrekenen, zoals BAR, NAR en IRR. Welke rekensommen zijn op welk moment in het vastgoedproces relevant? Zo krijgt u een goed inzicht in de waardecreatie en risico's van vastgoedprojecten.
B - Brussel 
04/10/2016

 Meer informatie & inschrijving

Seminarie 'Duurzame overheidsopdrachten'
Het is voor een opdrachtgever van primordiaal belang om energie- en milieucriteria in een bestek te integreren en over de naleving ervan te waken in de loop van het project. De inschrijver van zijn kant moet overtuigen en zijn geloofwaardigheid kunnen bewijzen.Welke bepalingen moet een opdrachtgever kiezen om het verhoopte resultaat te bereiken?
Hoe kan een inschrijver zich onderscheiden van zijn concurrenten? Dit Leefmilieu Brussels seminarie wil al deze vragen beantwoorden en deze theoretische concepten illustreren met zowel positieve als negatieve ervaringen.
B - Bruxelles, Tour & Taxis 
07/10/2016

 Meer informatie & inschrijving

Opleiding ‘Duurzaam FM’
Overheden en grote bedrijven zetten de toon: duurzaamheid wordt topprioriteit om te kunnen blijven voortbestaan als succesvolle organisatie. Als manager van de faciliteiten van uw organisatie, beheert u net die activiteiten met hoge impact op vlak van duurzaamheid: gebouwen, onderhoud, vloot, aankoop, ICT … Maar wat betekent duurzaamheid nu eigenlijk in een facilitaire context? Deze IFMA-opleiding wil de facility manager anders doen kijken naar duurzaamheid en performantie binnen de werking van FM. Taal :frans.
B - Diegem 
12/10/2016

 Volledig programma en inschrijving

Opleiding ‘Schonmaak en innovatie’
Waaruit bestaat dit beheer en hoe best de behoeften van je bedrijf te analyseren? Dit en nog veel meer zal besproken worden tijdens de halve dag opleiding van Facility Lab rond schoonmaakbeheer. Thema’s rond werkorganisatie en kwaliteit en hygiëne controle zullen ook aan bod komen.
B - Freestonne, Wemmel 
14/10/2016

 Meer informatie & inschrijving

INTERIEUR
In oktober keert ook een andere toonaangevende beurs voor vormgevers en ontwerpers uit de hele wereld terug, namelijk de Biënnale Interieur. In 2012 lokte deze designbeurs bijna 84.000 bezoekers naar Kortrijk Xpo. De Biënnale Interieur brengt op zo'n 40.000 m² een hybride mix van 300 merken uit de sectoren van de interieurinrichting en -vormgeving samen, in combinatie met een opmerkelijk cultureel programma dat georganiseerd wordt door curator Joseph Grima. Op 20 en 21 oktober vinden de B2B-dagen plaats.
B - Kortrijk Xpo 
14/10/2016 - 23/10/2016

 Meer informatie

Congres « Technologie & Innovatie Opportuniteit of bedreiging voor de Facility Manager? »
Op 20 oktober, zal het 9de FM Congres plaatsvinden met als hoofdthema “Technologie & Innovatie Opportuniteit of bedreiging voor FM?”. Technologie en innovatie hebben een snelgroeiende impact op het werkingsdomein van de Facility Manager en worden steeds meer bepalend voor het succes van zijn/haar acties. In welke mate is de Facility Manager in de mogelijkheid om deze snelle technologische evoluties bij te blijven, of is outsourcing de enige optie voor een geslaagde implementatie ervan?
B - Zottegem, Château de Leeuwergem 
20/10/2016

 Meer informatie & inschrijving

ORGATEC 2016
Om de twee jaar wordt ORGATEC het internationale trefpunt voor fabrikanten, designers, architecten en gebruikers van meubilair voor de werkvloer. Meer dan 50.000 bezoekers kwamen in 2014 naar Keulen om aan de vakbeurs en de conferenties deel te nemen. Dit jaar worden op de beurs geïntegreerde totaaloplossingen voorgesteld voor alles wat verband houdt met het kantoor als werk- en leefomgeving. Zij zijn onderverdeeld in vier categorieën, namelijk ORGATEC Office, ORGATEC Contract, ORGATEC Space en ORGATEC Mobile. ORGATEC is een echt platform voor de trends en concepten van morgen en zal dit jaar meer dan 600 bedrijven, afkomstig uit 40 landen, mogen verwelkomen die er hun nieuwe producten en diensten zullen voorstellen op de 105.000 m² expositieruimte van de Koelnmesse. Enkele van die nieuwigheden kunt u alvast ontdekken in onze Showroom.
D - Cologne - Koelnmesse 
25/10/2016 - 29/10/2016

 www.orgatec.com

Logistiek Vastgoed België 2016
Tijdens hét jaarevent voor vastgoed- en logistiek professionals zal onder leiding van moderator Wim Heylen (Groep Heylen) met toonaangevende actoren naar de toekomst, kansen en ontwikkelingen gekeken worden. U krijgt een actueel overzicht van de marktontwikkelingen op het gebied van de logistieke sector en industrieel vastgoed in België. Het event van SPRYG Real Estate Academy zal op 25 oktober plaatsvinden. Onder andere Koen De Leus (KBC Groep), Bart Vanderhoydonck, (Cushman & Wakefield) en Johan Milliau (Bleckmann) zullen aan het woord zijn.
B - Antwerpen, Crowne Plaza  
25/10/2016

 Meer informatie & inschrijving

VastgoedEvent Gent - 10e editie
VastgoedEvent Gent staat voor een jaarlijkse ontmoeting van stad, provincie, bouw- en vastgoed-professionals voor de ontwikkeling en promotie van Gent en Oost-Vlaanderen. Met 'Trends in Gent' als thema, zal deze 10e editie terugblikken op tien jaar vastgoed maar ook resoluut vooruitkijken naar de trends voor de toekomst.
B - Gent 
08/11/2016

 Meer info & inschrijving

EFMC : FM op luchthavens
Na een sterke eerste editie, komt EUROFORUM dit jaar terug met een tweede grote conferentie rond FM op luchthavens. Het event zal besluitvormers van luchthavens, exploitanten, leveranciers en wereldwijde facility management experts samenbrengen. De editie van 2016 zal plaatsvinden in Düsseldorf en biedt deelnemers de kans om hun kennis te delen, te netwerken en nieuwe zakenpartners te vinden.
DE - Düsseldorf, Van Der Valk Hotel 
07/12/2016 - 08/12/2016

 Meer informatie & inschrijving

"Facility for the Future"
Uit onderzoek van FMN, de Nederlandse onafhankelijke beroepsvereniging voor iedereen die geïnteresseerd is in het facilitaire domein, blijkt dat er een grote behoefte is aan een inhoudelijk event rond de nieuwe ontwikkelingen, trends en innovaties binnen de facilitaire wereld. Daarom heeft FMN, samen met vooraanstaande spelers in het vakgebied en beursorganisator 2XPO, het initiatief genomen voor het nieuwe event “Facility for Future”. De eerste editie vindt plaats van 18 t/m 20 januari 2017 en wordt gehouden in Den Bosch. Traditiegetrouw is dit de week van de nieuwjaarsreceptie van FMN, die dit jaar tijdens “Facility for Future” zal plaatsvinden.

NL - 's-Hertogenbosch,1931 Congrescentrum  
18/01/2017 - 20/01/2017

 Meer informatie & inschrijving

Facilitair & Gebouwbeheer
Facilitair & Gebouwbeheer is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét vakevenement in de facilitaire en gebouwbeheer sector. De vakbeurs biedt u een zeer breed scala aan producten en diensten op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer. Daarnaast zijn er tijdens de beursdagen diverse bijeenkomsten zoals recepties en themapresentaties.
NL - Utrecht, Jaarbeurs  
25/01/2017 - 27/01/2017

 Meer informatie & inschrijving

Soins & Santé
Na een uiterst geslaagde tweede editie - die zo'n 4.000 professionals en 170 leveranciers uit de zorgsector samenbracht - komt Soins & Santé op 9 & 10 maart terug naar Namur Expo. Het event is de enigste vakbeurs in Wallonië die alle nieuwigheden en oplossingen uit de zorgsector in het licht brengt.
B - Namur, Namur Expo 
09/03/2017 - 10/03/2017

 Volledig programma & registratie

MIPIM 2017
De grootste internationale vakbeurs voor vastgoed. Meer dan 20.000 professionals van 80 verschillende landen komen samen om hun projecten te promoten, te netwerken en op zoek te gaan naar nieuwe samenwerkingsverbanden.
FR - Cannes, Palais des Festivals 
14/03/2017 - 17/03/2017

 Meer informatie & inschrijving

EFMC 2017
In samenwerking met EuroFM, de International Facility Management Association (IFMA) en IFMA Italia wordt de EFMC (European Facility Management Conference) dit jaar georganiseerd in Madrid van 26 tot 27 april. Er worden zo'n 500 FM-experts uit heel Europa verwacht. De slogan van het Italiaanse evenement is de volgende: 'FM enhancing People & Business'.
ES - Madrid 
26/04/2017 - 27/04/2017

 Meer informatie & inschrijving

REALTY 2017
REALTY brengt alle beslissingsmakers tezamen die actief zijn in industrieel, logistiek, commercieel, residentieel en kantoren vastgoed.
B - Brussels, Tour & Taxis  
16/05/2017 - 18/05/2017

 Meer informatie & inschrijving

ARCHITECT@WORK 2017
Totaalevenement met focus op productinnovaties exclusief voor architecten, interieurarchitecten en voorschrijvers met als thema 'Architectuur en water'. Voor deze vijfde editie in Liège Expo bouwt ARCHITECT@WORK 2017 verder op de internationale succesformule: een duidelijke focus op nieuwe en vernieuwende materialen, toepassingen en services garanderen de voorschrijver een kwalitatief hoogstaande evenement. ARCHITECT@WORK biedt een unieke combinatie van vakevenement, seminars, exposities en networking.
B - Liège Expo 
01/06/2017 - 02/06/2017

 Volledig programma & inschrijving

   

Vlaamse overheid gaat de waarde van haar werkomgevingen meten met Leesman
| 16/09/2016
Circulaire economie op grote schaal
| 15/09/2016
TomTom Telematics meest toonaangevende leverancier van fleet managementoplossingen
| 13/09/2016
Meest verdienstelijke milieucoördinator 2016
| 13/09/2016
Smart buildings: from hype to value
| 13/09/2016
Goede praktijken in facilitair en vastgoedbeheer in de zorgsector
| 13/09/2016
Belfius komt terug met een nieuwe lading « Smart Awards »
| 07/09/2016
HEALTH&CARE brengt nieuw elan in de Belgische zorgsector
| 30/08/2016
Duurzaam rijpingsproces
| 25/08/2016
Welzijn op het Werk
| 22/08/2016
‘Wauw-gevoel’ via ‘service excellence’
| 19/08/2016
Rol facility managers bij verduurzaming bebouwde omgeving blijft in de schaduw
| 18/08/2016
Zorgbedrijf Antwerpen bekroond tot ‘Overheidsorganisatie van het Jaar 2016’
| 16/08/2016
ISS en IBM vernieuwen het facilitaire beheer met het Internet of Things
| 16/08/2016
Belgen scoren hoog qua “work/life balance”
| 12/08/2016
Renovatie van Brussels Expo door IRIS Building
| 11/08/2016
Summer's here!
| 15/07/2016
Energiepremies 2016: profiteer er nu van!
| 13/07/2016
Smarter Meeting: een handleiding voor efficiëntere vergaderingen
| 12/07/2016
Opleidingen als voorbereiding op de markten van morgen
| 08/07/2016
Werkgever stimuleert fietsen en buiten vergaderen te weinig
| 04/07/2016
Be.Exemplary : nieuwe projectoproep voor Brusselse voorbeeldgebouwen
| 03/07/2016
Miko neemt het Zweedse Smiling Faces over
| 01/07/2016
PSA en TomTom bieden samen waardetoevoegende fleet management-diensten
| 30/06/2016

Meer news
 


Leveranciers en Dienstverleners
Zoek een leverancier
Activiteitensector
Naam van de leverancier

Heet van de naald
Slideshow Image 1
Steelcase en Alternativ sluiten een strategisch partnership  

Schrijf u in om de
Profacility-newsletter te ontvangenCopyright © 2016 Business Interactive Media - designed by ICI Solutions