FRNL | | BibliotheekMagazineNewsletterJobsAdvertisinge-ShopProfacilty mobileContact |
  
Huisvesting & werkomgevingFacility ManagementOffice ManagementMeetings en seminariesGebouwen en TechniekenEnergie en MilieuVeiligheid en beveiligingSchoonmaak en HygiëneCateringVerhuis, Opslag en LogistiekVastgoedFleet ManagementICT en TelecomMobility Management  |
>> Home > Agenda
  

Stockholm Furniture & Light Fair
De belangrijkste Scandinavische meubelbeurs zal plaatsvinden van 9 tot en met 14 februari in Stockholm. De nieuwste trends in Scandinavisch (meubel en licht)design, zowel voor thuis als voor openbare plaatsen, zullen er worden voorgesteld. Een paar dagen lang is deze beurs de grootste ontmoetingsplaats ter wereld voor Scandinavisch design.
SE - Stockholm, Stockholmsmässan 
09/02/2016 - 14/02/2016

IFMA Training ‘Change Management’
Veranderingen zijn overal aan de orde van de dag. En ze grijpen vaak diepgaand in op de routine van mensen. Sommigen verwelkomen de verandering als een langverwachte verbetering. Maar anderen zijn minder enthousiast. Soms bieden openlijk weerstand, af en toe zijn er zelfs mensen die de hele verandering negeren en naast zich neer proberen te leggen. In deze opleiding, georganiseerd door IFMA Belgium, leer je hoe je mensen meekrijgt in verandering en wat dat betekent voor je aanpak.
B - Diegem 
24/02/2016

 Meer informatie & inschrijving

FAFQ Evening 2016
Op donderdag 25 februari 2016 vindt de tweede “Frequently Asked Facility Questions Evening” plaats in de Odisee hogeschool te Gent. FAFQ Evening is hét evenement van en voor het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid. U komt met elkaar in gesprek, kunt kennis delen en netwerken. U ziet de ontwikkelingen op het gebied van FM en deelt ervaringen. Ook zijn er bekenden en minder bekend aanwezig uit het vakgebied om u te inspireren en uit te dagen om kennis en toekomstvisies te delen rond volgende headliners: technieken vs. energie, mobiliteit en fleet, facilitaire benchmaking, FMIS, impact en vergelijking, cleaning: Wie, wat, waar?
B - Gent, Odisee hogeschool 
25/02/2016

 Meer informatie & inschrijving

FMIS Tool Event
Het verbeteren van de inzet van ICT-middelen wordt ook door vele Facililty Managers gebruikt als manier om kosten te reduceren. Dit kan enerzijds door het Facility Management Information Systems (FMIS) verder te integreren in de facilitaire bedrijfsvoering en meer facilitaire processen te automatiseren. Anderzijds kan het ook door maatregelen door te voeren als het gebruik van selfservice via intranet- of internetportaal en het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van het systeem.
IFMA biedt u de unieke kans om enkele belangrijke spelers op de markt in een paar uur tijd te ontmoeten en beter te leren kennen. U krijgt de mogelijkheid om hun systemen met elkaar te vergelijken en de 'look and feel' van de tools te ondergaan.
Facility Intelligence wordt het thema voor het toolevent, m.n. hoe kan de Facility Manager gebruikmakend van de FMIS-tool de data die erin vervat zitten op een intelligente manier aanwenden teneinde valabele beslissingen te nemen in facilitaire dossiers.
B - Wilrijk, Het Rekreatief  
03/03/2016

 Meer informatie & inschrijving

seminariecyclus 'De warmtepompen, een niet te onderschatten potentiel in Brussel !'
Aandachtspunten van ontwerp tot ingebruiksname.
Warmtepompen in het Brussels Gewest: stand van zaken. In welke gevallen is deze technologie relevant? Hulp bij het kiezen van het juiste systeem. Aandachtspunten voor het ontwerp : technologische, economische en duurzame benadering ; Optimale integratie, ook bij renovatie ;
Follow-up en onderhoud van de installaties op het terrein ;
Reglementair kader, stimuli en hinderpalen in de Brusselse context.

B - Bruxelles - Tour & Taxis 
04/03/2016

 Meer info en inschrijving

IFMA Training ‘Doelgericht projectmanagement’
Overal kom je projecten tegen. En alle managers worden tegenwoordig verondersteld om projecten te leiden, of om er opdrachtgever (of sponsor) voor te zijn. Die rol goed opnemen vraagt meer dan gezond boerenverstand. In deze sessie worden de stappen en vereisten van pragmatisch projectmanagement overlopen. Je leert praktische tools en handvaten waarmee je meteen in je eigen projecten aan de slag kan. In de voormiddag wordt gefocust op het opstarten en plannen van een project. In de namiddag zullen concrete tips rond de uitvoering en afsluiting van het project gegeven worden, en de unieke rollen van de stuurgroep, opdrachtgever, projectmanager en projectteam besproken worden.
B - Diegem 
09/03/2016

 Meer informatie & inschrijving

Jobbeurs Facility Management
De jobbeurs van Technologiecampus Gent is intussen een jaarlijkse traditie geworden. De campus biedt studenten de mogelijkheid tot het volgen van onder andere de professionele bacheloropleiding Facilitair management. Op vrijdag 11 maart 2016 kan u de afstuderende studenten ontmoeten tijdens de jobbeurs waar u als bedrijf de gelegenheid krijgt om kennis te maken met de studenten FM.
B - Gent, Odisee - Technologiecampus 
11/03/2016

Opleiding ‘Innovative Root Cause Analysis’
De driedaagse training ‘Innovative Root Cause Analysis’ van BEMAS wordt door steeds meer organisaties herkend als de enige complete training voor Root Cause Analyse (RCA). Als aanvulling op de RATIO-aanpak voor het oplossen van storingen, problemen en incidenten worden deelnemers onder andere uitgebreid getraind in ProbleemAnalyse voor het Ratio aanpakbepalen van achterliggende onbekende oorzaken en Gedragsanalyse voor het bepalen van oorzaken van menselijk falen.
B - Charleroi 
15/03/2016 - 16/03/2016

MIPIM
De grootste internationale vakbeurs voor vastgoed. Meer dan 20.000 professionals van 80 verschillende landen komen samen om hun projecten te promoten, te netwerken en op zoek te gaan naar nieuwe samenwerkingsverbanden.
FR - Cannes - Palais des Festivals 
15/03/2016 - 18/03/2016

 www.mipim.com

Dag van Facility Management
Van catering tot ICT, van space management tot logistiek transport... facility management is het voorbije decennium ingrijpend gewijzigd. En ook de komende jaren beloven boeiend te worden. De professionalisering van het beroep van facility manager vereist een permanente bijscholing in wetgeving, hulpmiddelen en technieken. Bovendien wint dit vakgebied aan strategisch belang in vele ondernemingen. Tijdens de Dag van FM, georganiseerd door IFMA, krijgt u de gelegenheid om kennis te maken met topsprekers die de diverse onderdelen van facility management tot in detail beheersen.
B - Berchem, ALM 
17/03/2016

 Meer informatie & inschrijving

Facility Trip – Dubaï & Abu Dhabi
In de lente van 2016 komt Ki'communications terug met zijn facility trip naar Dubaï, en dit jaar ook naar Abu Dabi. De trip brengt FM on site bezoeken in een exotisch kader. Een voorsmaak van het nog te bevestigen programma: bezoek van Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld, van Palm Jumeirah alsook een boottocht, van de Princess Tower, de hoogste residentiele toren ter wereld, van de WTC Tower en ook van het F1 circuit van Abu Dhabi en van Ferrari World. Voor inschrijvingen en verdere information kan u terecht bij Patrick Wendelen (pw@kicom.be - 0475/550073).
Dubai - Dubai 
16/04/2016 - 20/04/2016

Maintenance 2016
Dé onderhoudsbeurs van België biedt u een overzicht van trends en ontwikkelingen binnen alle domeinen van de onderhoudssector: gereedschappen, smeermiddelen, reinigingsmaterialen, reserveonderdelen, meettoestellen, reliability, field services, veiligheidsmanagement, asset management, energiebeheer, onderhoudssoftware... Maintenance vindt dit jaar plaats op 20 & 21 april 2016 in Antwerp Expo, gelijktijdig met de Pumps & Valves beurs.
B - Antwerpen, Antwerp Expo  
20/04/2016 - 21/04/2016

 Meer informatie & inschrijving

Seminariecyclus 'Luchtdichtheid, van het ontwerp tot op de werf'
De kwaliteit en de prestatie van de gebouwen verbeten door het meten van de luchtdichtheid in de verschillende fases van de werkzaamheden in te plannen.
Belang van de luchtdichtheid in gebouwen met hoge energieprestaties. Ontwerpadvies. Technische aanbevelingen voor de uitvoering. Mobilisering van de betrokken actoren op de werf om samen de beoogde luchtdichtheid te behalen.
Tijdens het seminarie worden er sites bezocht.
BE - Bruxelles, Tour & Taxis 
21/04/2016

 Meer info en inschrijving

Facility Zorgcongres
Het interactieve zorgcongres onderscheidt zich sterk door zijn uitgesproken interactieve karakter én door het feit dat het een congres is dat door een onafhankelijke partij georganiseerd wordt, mét de steun van diverse betrokken organisaties. Het onafhankelijke karakter maakt mogelijk dat we alle relevante items, ook de heikele, op de agenda kunnen zetten en dat leden van alle verenigingen welkom zijn om hun steentje bij te dragen. Het congres wordt georganiseerd door Ki' Communications met de actieve medewerking van HFDV en Ablecare.
B - Antwerpen Berchem 
28/04/2016

 Meer informatie

ISSA/INTERCLEAN
ISSA/INTERCLEAN Amsterdam is dé ontmoetingsplek voor schoonmaakprofessionals wereldwijd. Ontmoet vakgenoten, ontdek nieuwe producten en maak kennis met een van de vele exposanten op de 50.000 m2 beursvloer.
De wereldwijde ISSA/INTERCLEAN evenementen worden gezamenlijk georganiseerd door RAI Amsterdam en haar alliantiepartner ISSA, de toonaangevende handelsorganisatie voor de schoonmaakindustrie wereldwijd.
NL - RAI Amsterdam  
10/05/2016 - 13/05/2016

Facility Awards 2016 | Facility Manager of the Year
De prijs 'Facility Manager of the Year' wordt toegekend aan een man of vrouw die door zijn of haar manier van denken, visie, engagement en inspanningen bijgedragen heeft tot het succes van de onderneming of organisatie waarvoor hij of zij werkt. Op die manier heeft hij of zij eveneens het beroep van Facility Manager bekendheid en erkenning bijgebracht en bijgedragen tot de professionalisering ervan. Op 10 mei 2016 zal de titel 'Facility Manager van het Jaar' toegekend worden tijdens de prijsuitreiking in Proximus Lounge te Brussel. Tot de prijsuitreiking blijven de resultaten van de stemmen van het publiek en van de jury geheim.
B - Brussel, Proximus Lounge 
10/05/2016

 Meer informatie

REALTY
REALTY brengt alle beslissingsmakers tezamen die actief zijn in industrieel, logistiek, commercieel, residentieel en kantoren vastgoed.
B - Brussels, Tour & Taxis  
24/05/2016 - 26/05/2016

 Meer informatie & inschrijving

Congres 'Zorginstellingen:
De Vereniging voor Technische Diensthoofden in de Verzorgingsinstellingen (VTDV)organiseert het congres zowel voor bedrijven als voor architecten en studiebureau's.
B - Gent, Flanders Expo 
27/05/2016

 Meer informatie & inschrijving

Seminariecyclus 'De EPB 2015, anderhalf jaar later'
Leefmilieu Brussel maakt een eerste balans op van deze reglementering dir naar hoge prestaties streeft.


BE - Bruxelles, Tour & Taxis 
27/05/2016

 Meer info en inschrijving

EFMC 2016
In samenwerking met EuroFM, de International Facility Management Association (IFMA) en IFMA Italia wordt de EFMC (European Facility Management Conference) dit jaar georganiseerd in Milaan van 7 tot 9 juni. Er worden zo'n 500 FM-experts uit heel Europa verwacht. De slogan van het Italiaanse evenement is de volgende: 'FM enhancing People & Business'.
IT - Milano Congressi (MiCo) 
07/06/2016 - 09/06/2016

 Meer informatie & inschrijving

31e Facility Night: ‘Trademart Brussels’
De Facility Nights zijn een reeks informele seminaries én een ontmoetingsforum voor iedereen die van ver of nabij met het Facility Management te maken heeft. Tweemaal per jaar kiest KI’ communications een interessant facilitair gelinkt thema en brengen geselecteerde sprekers een boeiend facilitair verhaal. De doelstellingen zijn tweeërlei : enerzijds willen we de deelnemers confronteren met professionele cases in de hoop dat nieuwe inzichten opgedaan worden, of dat alvast de eigen visies getoetst worden aan de stellingen van de sprekers. Daarnaast – en minstens even belangrijk – biedt het avondprogramma ruime mogelijkheden tot het leggen van interessante contacten met vakgenoten in een informele sfeer.
B - Brussel 
08/06/2016

 Meer informatie & inschrijving

European Facility Management Conference 2016
Na Glasgow, zal de European Facility Management Conference 2016 in Milaan plaatsvinden. Dit evenement is georganiseerd door EuroFM in samenwerking met IFMA. EFMC profileert zich als hét belangrijkste en meest educatieve event in de FM sector, maar ook wat networking betreft.
IT - Milan 
08/06/2016 - 09/06/2016

 Meer informatie & inschrijving

Maintenance Manager van het Jaar 2016
Kom op donderdag 16 juni naar Evere om te ontdekken wie Abdellah Azzin & Paul Corin als Maintenance Manager van het Jaar zal opvolgen. Al sinds 1998 organiseert BEMAS jaarlijks de verkiezing Maintenance Manager van het Jaar. Deze wedstrijd gaat op zoek naar de persoon (en team) achter de resultaten van een succesvolle strategie in onderhoud.
B - Evere  
16/06/2016

 Meer informatie & inschrijving

GreenExpo
De nadruk voor de tweejaarlijkse vakbeurs voor de groenprofessional zal voornamelijk liggen op beleving, interactie en innovatie. Als professional uit de projectmarkt, de uitvoerdersmarkt of de handel wilt u op de hoogte blijven van de allernieuwste producten, systemen, diensten en laatste ontwikkelingen in de markt. Op Green Expo vindt u alles verzameld op een binnen- en buitenexpo van maar liefst 18.000 m². Een ideaal forum om kennis uit te wisselen en relaties te verstevigen.
B - Gent, Flanders Expo 
01/09/2016

 Meer informatie

Health And Care 2016
De eerste HEALTH&CARE-beurs zal doorgaan van 28 t.e.m. 30 september 2016 in Flanders Expo Gent. Via een gericht kwalitatief contentprogramma gaat de Health and Care team inspelen op de ingrijpende veranderingen en de uitdagingen waar de zorgsector voor staat. De zorgketen wordt aan elkaar geschakeld en hiervoor zijn andere managementtechnieken, technologische oplossingen en innovatieve producten nodig. De gekende exposanten van facilitaire dienstverlening over grootkeukens, inrichting en bouw van zorginstellingen en onder andere zorgmateriaal zal het vernieuwde concept worden verrijkt met startups en innovaties, technologie, ICT en e-health.
B - Flanders Expo - Gent 
28/09/2016 - 30/09/2016

 Meer info en inschrijving

   

Nieuwe ontwikkelingen in samenwerkingstechnologie
| 05/02/2016
De energieprijzen evolueren
| 03/02/2016
Biodiversiteit staat centraal bij werf GHdC
| 01/02/2016
LED-technologie, meer dan alleen zuinig licht
| 27/01/2016
Het opmerkelijk business center TRIBES vestigt zich in Brussel
| 19/01/2016
MCS werkt samen met Leesman aan betere werkomgevingen
| 18/01/2016
Ingenium helpt Gentse wijk op weg naar een ‘smart’ toekomst
| 17/01/2016
Analyse van de Belgische FM-markt
| 17/01/2016
Fit in 20 amper minuten per week
| 16/01/2016
Massale vlootaanpassing gedreven door veiligheid en zuinigheid
| 16/01/2016
Fit in 20 amper minuten per week
| 16/01/2016
Atalian zet voet aan grond op de Amerikaanse markt
| 15/01/2016
Een beslissende stap in het digitaliseringsproces bij de Belgische overheden
| 12/01/2016
Facility Solutions neemt divisie Receptie - en Mailroomservices (RMS) van Manpower over
| 11/01/2016
Nieuwe hoofdzetel voor BNP: vervanging van een iconisch gebouw uit het Brusselse landschap
| 07/01/2016
Ricoh diversifieert zijn ITS-aanbod met Upfront
| 04/01/2016
Hygiënecontrole om te strijden tegen voedselverspilling
| 18/12/2015
Het Nieuwe Werken en de ondersteunende facilitaire diensten
| 17/12/2015
Focussen dankzij Integrated Facility Management
| 11/12/2015
FM-pioniers op het podium
| 10/12/2015
President van Sodexo bekroond als eerste CSR Professional of the Year
| 09/12/2015
Bouwen voor overmorgen?
| 09/12/2015
ING en Deloitte maken Best Managed Companies 2015 bekend
| 08/12/2015
Westlease gaat in op tendens van zachte mobiliteit
| 08/12/2015

Meer news
 


Leveranciers en Dienstverleners
Zoek een leverancier
Activiteitensector
Naam van de leverancier

Heet van de naald
LED-technologie, meer dan alleen zuinig licht 

Schrijf u in om de
Profacility-newsletter te ontvangenCopyright © 2016 Business Interactive Media - designed by ICI Solutions