FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » De nieuwste technologieŽn binnen de facilitaire wereld

De nieuwste technologieën binnen de facilitaire wereld

Tijdens het Summer Event georganiseerd door Young IFMA presenteerden en demonstreerden Aerial Solutions, Neanex, Premium +, Facilicom en Tork hun uiteenlopende innovaties die perfect kunnen worden toegepast binnen de facilitaire context.
Door de razendsnelle evolutie van nieuwe technologieŽn voor Facility Management kan er een kloof ontstaan tussen de huidige inrichting en staat van het gebouw, de behoeften van de (aankomende Young) professionals en de veranderende facilitaire wereld. De Facility Manager is zich er dan ook niet altijd van bewust hoeveel baat hij kan hebben bij het implementeren van technologieŽn.

Tijdens het Summer Event georganiseerd door Young IFMA presenteerden en demonstreerden Aerial Solutions, Neanex, Premium +, Facilicom en Tork hun uiteenlopende innovaties die perfect kunnen worden toegepast binnen de facilitaire context. Vragen als ĎWat zijn de mogelijkheden om deze technologieŽn en innovaties toe te passen in (bestaande) gebouwen?í en ĎWelke meerwaarde bieden ze voor een professioneel en eigentijds Facility Management?í werden uitvoerig besproken.
Hierna een overzicht van de nieuwste technologieŽn waar organisaties baat bij kunnen hebben.

BIM
Dat BIM tegenwoordig alom aanwezig is, merkt elke Facility Manager. BIM is meer dan alleen een 3D-model wat langzaam doordringt in de Belgische facilitaire wereld. Door de opkomst van het CDE (Common Data Environment) zal ook de objecteninformatie die vanuit het BIM model komt, kunnen worden gebruikt door de Facility Manager. Door als Facility Manager vroeger aan de BIM ontwerptafel te zitten, kan hij of zij zijn of haar ĎAs Maintainedí-objecten al meenemen en beheren nog voor de eerste steen is gelegd.

Drones
RPAS (Remotely Piloted Aircraft Systems) of drones zijn in dit technologisch tijdperk niet meer weg te denken en kunnen als handige werktuigen ingezet worden. Doordat de drones loepzuivere cameraís bevatten, kan de staat van gebouw gebonden elementen op hoogte (bijv. onder meer dak, goot en ramen) zeer goed in beeld worden gebracht.

Connectiviteit
De Position Intelligence Engine (PIE) is een technologieplatform dat gebouwen intelligent maakt door realtimegegevens te gebruiken. Op basis van slimme algoritmen kan PIE berekenen waar en hoeveel mensen in het gebouw aanwezig zijn. Die informatie kan de Facility Manager gebruiken om te sturen op het aantal en de types werkplekken.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


12/09/2018
Facility Management
 News in short
CreŽer een veiligere werkomgeving met goed onderhoud - whitepaper
| 06/12/2019
Smart Readiness Indicator voor gebouwen
| 05/12/2019
Europa stelt aanbeveling voor energie-intensieve industrieŽn voor
| 04/12/2019
Cyberaanvallen steeds vaker geautomatiseerd in 2020
| 03/12/2019
Met Digital Twin de BIM-voordelen naar de gebouwbeheerder brengen
| 02/12/2019

Meer news