FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisinge-ShopContact |
  
Home » Bibliotheek » Duurzame kantines: nieuwe tendens

Duurzame kantines: nieuwe tendens

Men neemt een meer en meer verantwoordelijke houding aan inzake duurzame ontwikkeling van de restaurants van gemeenschappen. Een project in het Brussels Gewest geeft een 40-tal keukens de kans zich om te vormen tot duurzame kantines. Maar waarom - en vooral hoe - moet je dat proces aanpakken?

Waarom zou je de zaak van duurzame kantines concreet aanpakken? Joëlle Van Bambeke, afdelingshoofd “Afval en duurzame ontwikkeling” van het BIM (Brussels Instituut voor Milieubeheer), geeft meer uitleg: “De manier waarop wij ons voeden, heeft evenveel invloed op het milieu als onze woningen. Om te beginnen is er een weerslag op bronnen als energie, water, biodiversiteit en ontbossing. Voor de boontjes op ons bord bijvoorbeeld zal 0,1 l olie gebruikt zijn als de boontjes uit de plaatselijke productie komen. Maar als ze per vliegtuig uit Egypte komen, is dat 1,3 l. Wat het water aangaat, zal één persoon per dag 2 tot 4 liter gebruiken voor zijn persoonlijke behoeften. Voor de voedselproductie zijn er 2.000 tot 5.000 liter nodig. De industriële landbouw is goed voor 70% van het wereldwijd waterverbruik. En paradoxaal genoeg vergt 1 liter soda maar het gebruik van 5 liter water, terwijl 100 g rundvlees 10.000 liter nodig heeft.”


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


05/12/2008
Catering
 



News in short
Zeg niet meer ‘MCS Solutions’ maar ‘Spacewell’
| 14/02/2019
Autoglass Clinic drijft offensief op tegen Carglass
| 10/02/2019
Predictief onderhoud: knowhow uit eigen land
| 07/02/2019
Video: elektrische bussen voor De Lijn
| 05/02/2019
Tweedehandsmarkt voor diesels loopt vast
| 04/02/2019

Meer news