FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Teleconferencing met de rug tegen de muur

Teleconferencing met de rug tegen de muur

Eerste wereldwijde virtuele vergadering van het personeel bij Cisco tussen Bedfont Lakes (VK), Amsterdam en drie Amerikaanse steden: Atlanta, Irvine en Boxborough. Videoconferencing is niet langer voorbehouden voor de luxueuze vergaderzalen van raden van bestuur.
Zeg niet meer ‘videoconferencing’ en zeker niet ‘teleconferencing’ want die woorden zijn intussen al verouderd! Tegenwoordig spreekt men van ‘Immersive Telepresence’ en wordt er niet langer gebruik gemaakt van schermen maar van ‘telepresentiemuren’. Volgens het onderzoeksbureau Forrester is 85% van de bedrijven ermee uitgerust of is dit van plan. Het rendement zou 20 maanden en soms zelfs minder bedragen.

Videoconferentiesoftware en varianten hierop kunnen op steeds meer belangstelling rekenen in bedrijven, dankzij de opmars van oplossingen op basis van het IP-protocol (ter vervanging van de RNIS-technologie) alsook door de combinatie van technologische (integratie in IP-telefonie, opkomst van high definition) en conjuncturele (economische crisis, vogelgriep, vulkaanuitbarsting in IJsland, duurzame ontwikkeling) factoren. ‘Immersieve telepresentie’ is de volgende stap. Het concept wordt gepusht door fabrikanten als Polycom, HP, Tandberg en Cisco, dat Tandberg onlangs overnam voor 3,39 miljard Amerikaanse dollar. Het systeem kenmerkt zich door een ruimte met specifiek meubilair, speciale verlichting en grote schermen, de ‘telepresentiemuur’ genaamd. De gesprekspartners worden op mensenmaat weergegeven om de vergaderingen realistisch te houden en het gebruikscomfort te bevorderen.

23.000 werkuren gewonnen
Het internationale bedrijf SBM Offshore heeft vier van zijn vestigingen - Houston, Kuala Lumpur, Monaco en Schiedam (Nederland) - uitgerust met de software CTS 3000 van Cisco, met de bedoeling om het aantal zakenreizen en het daaruit voortvloeiende verlies van 23.000 werkuren per jaar te verminderen. Toch was de investering van 1,15 miljoen Amerikaanse dollar niet te onderschatten. Maar het rendement was al even verrassend: door een vermindering van het aantal zakenreizen met 28% kon elke maand 105.000 dollar bespaard worden. Dit betekent dus dat het nieuwe materiaal zichzelf financiert in minder dan 20 maanden.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


15/10/2010
ICT en Telecom - Meetings et séminaires
 News in short
Creëer een veiligere werkomgeving met goed onderhoud - whitepaper
| 06/12/2019
Smart Readiness Indicator voor gebouwen
| 05/12/2019
Europa stelt aanbeveling voor energie-intensieve industrieën voor
| 04/12/2019
Cyberaanvallen steeds vaker geautomatiseerd in 2020
| 03/12/2019
Met Digital Twin de BIM-voordelen naar de gebouwbeheerder brengen
| 02/12/2019

Meer news