FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Elkaar meer zien om beter te communiceren

Elkaar meer zien om beter te communiceren

In de nieuwe kantoren van Sibelco verbindt een interne trap de drie verdiepingen met elkaar.
De groep Sibelco, één der oudste ondernemingen in België, besliste om het management dat voorheen over meerdere gebouwen verspreid was, te verenigen op één enkele site in Antwerpen. Door deze hergroepering werd niet alleen de organisatie van de werkposten grondig gewijzigd, maar vooral de wijze van interne samenwerking.

De wil om meerdere entiteiten onder eenzelfde dak onder te brengen kwam voort uit de vaststelling dat een groot deel van de medewerkers regelmatig diende te reizen. In de periodes die zij in het buitenland doorbrengen, kunnen zij niet – of weinig – de actualiteit van hun onderneming volgen of er aan deelnemen. Sibelco wenste de rangen te sluiten door hen dichter bij elkaar te brengen, dus ‘elkaar meer zien om beter te communiceren’.

Er werden drie sites geanalyseerd. Uiteindelijk besliste Sibelco om zich te vestigen tegenover het Stadspark aan de Plantin en Moretuslei 1A in Antwerpen. De kantoren zijn er verspreid over drie niveaus (op de vijfde, de zesde en deels op de zevende verdieping) in een gebouw dat recent grondig werd gerenoveerd. De technische voorzieningen werden verplaatst en de vloeren terug dichtgemaakt. Bovendien werden de plateaus onderbroken door meerdere imposante kolommen.

Om de nieuwe lokalen aan haar specifieke noden aan te passen, schakelde Sibelco de firma GLOBAL in. Dit studiebureau is gespecialiseerd in het ontwerp en de inrichting van werkruimtes. Steven Valkeniers, Sales Manager bij GLOBAL, legt uit: "We vertrokken van een bestaande situatie met beperkingen, met als doel om deze technische beperkingen te integreren in het esthetische concept. Zo werden de oude liftschachten bijvoorbeeld hertekend tot een coffee corner en een copy corner. Voorts werden de kolommen op de plateaus bekleed en dienen zij vandaag als whiteboard".


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


15/10/2012
Facility Management - Huisvesting & werkomgeving
 News in short
Facilicom Group duidt CIO aan en breidt bestuur uit
| 15/01/2020
Risico’s beperken in je cleanroom, dankzij aanpak van TRU
| 14/01/2020
Beveiligde robuuste Windows-pc
| 14/01/2020
Royal FloraHolland en Facilicom bundelen krachten in facilitaire dienstverlening
| 13/01/2020
Besparen op vergaderkost met digitale whiteboards en Zoom-videoconferencing
| 10/01/2020

Meer news