FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » FM Agility l Waarom strijken Facility Managers hemden die ze niet dragen?

FM Agility l Waarom strijken Facility Managers hemden die ze niet dragen?

Facility Managers hebben hectische agenda’s. Elke dag krijgen ze onverwachte vragen op hun bureau die eigenlijk een onmiddellijk antwoord vergen. Daarenboven moet de afdeling Facility Management ook nog zorgen dat de kwaliteit van de dienstverlening gewaarborgd blijft, de klantentevredenheid stijgt, de kosten dalen, het gebouw duurzamer kan uitgebaat worden… En om het nog wat moeilijker te maken, valt de vraag naar facilitaire diensten steeds moeilijker te voorspellen door teleworking, deeltijds werk en vele andere nieuwe werkculturen.

Vallen al deze verwachtingen wel te combineren? En zijn ze “hapbaar” voor een mens? Of is het kantoor van de facility manager gedoemd om een chaotische heksenketel te worden? Gelukkig niet… Als we deze ogenschijnlijk niet-combineerbare uitdagingen wat meer van op afstand bekijken, wordt een mogelijke synergie zichtbaar. De facility manager moet niet proberen als maar sneller, beter, goedkoper en duurzamer te zijn, hij of zij moet vooral zoeken waar er minder kan worden gedaan. FM Agility is een techniek die hierbij kan helpen. “Agility” (Afgeleid van “agile”, Engels voor “wendbaar”) betekent dat enkel die facilitaire ondersteuning wordt geboden die gevraagd wordt.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


10/12/2012
Facility Management
 News in short
De war for talent in cijfers
| 20/02/2020
Oplossingen voor een goede geluiddemping op kantoor
| 19/02/2020
Q8 innoveert om het parkeren in de stad te bevorderen
| 17/02/2020
UNIZO Limburg kiest TRU 100% CLEANING ROOM als ‘Vlaamse Starter van het jaar’
| 14/02/2020
Internationale samenwerking CO2-opslag komt in aanmerking voor EU-subsidie
| 13/02/2020

Meer news