FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » BEIERSDORF l Verpakkingen als inspiratiebron

BEIERSDORF l Verpakkingen als inspiratiebron

De Belgische hoofdzetel van Beiersdorf telt een 70-tal medewerkers en is verantwoordelijk voor alle merken en producten, waaronder Nivea, Eucerin en Hansaplast als meest bekende namen. De verhuis naar een nieuwe kantoorruimte lag aan de basis voor de ontwikkeling van een volledig nieuw concept voor de werkomgeving, met nadrukkelijke verwijzing naar de identiteit van het bedrijf.

Beiersdorf betrok lange tijd een gebouw aan de Industrielaan in Anderlecht, waar de medewerkers verspreid zaten over drie kleinere plateaus. Er werd besloten te verhuizen naar de Square Marie Curie, waar een gebouw dat van begin 2000 dateert voldoende ruimte biedt om de ganse onderneming op één verdieping te huisvesten. Vanuit het Duitse moederbedrijf Beiersdorf AG werden een aantal kandidaat-partners gecontacteerd voor de inrichting van de nieuwe kantoorruimte, waaronder Global. De Belgische Beiersdorf directie bezocht twee realisaties, die sterk overtuigden, gezien Global uiteindelijk ook de opdracht kreeg toegewezen.

Vanuit de klant was er geen vraag naar change management. De afdelingshoofden werden wel bevraagd naar het werken op de oude locatie en hun voorstelling van het geoptimaliseerde werken in de nieuwe thuis. Aferdita Kas, architect – associate Global: “De nieuwe locatie laat toe om alle medewerkers op één verdieping samen te brengen, terwijl een deel van het gelijkvloers benut wordt voor de inrichting van een cafetaria. Het gehuurde plateau is niet perfect rechthoekig, maar de uitsteeksels laten zich ideaal verwerken in het grondplan voor de indeling van de afdelingen”.Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


24/10/2013
Huisvesting & werkomgeving
 News in short
EVS kiest voor wendbaarheid als speerpunt voor innovatie
| 17/09/2019
New Mobility Discovery Day voor de 400 medewerkers van Sodexo
| 16/09/2019
IOT-innovatie voor de Windows Collaboration Display
| 12/09/2019
Kia treedt toe tot snellaadnetwerk IONITY
| 10/09/2019
Beter gebouwen en installatietechnieken beheren.
| 09/09/2019

Meer news