FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Het Internet der Dingen

Het Internet der Dingen

Beeld je zo veel mogelijk verschillende elektronische sensoren, controleapparaten en geautomatiseerde meetinstrumenten in. En beeld je vervolgens in dat ze verbonden zijn met of geïntegreerd zijn in een toestel waarvoor het interessant kan zijn dat het gecontroleerd of gemeten wordt. Bedenk nu eens dat als deze controleapparaten of toestellen nu nog geen verbinding kunnen maken met het internet, ze dat binnenkort wel kunnen! Zodra ze verbonden zijn met het internet, kunnen ze beginnen met gegevens uit te wisselen met behulp van slimme applicaties die de informatie in real time analyseren en indien nodig omzetten in automatische waarschuwingen of acties, waarvan sommige voorgeprogrammeerd zijn en andere een handmatige interventie vereisen.

Dat is nog maar het topje van de ijs- berg die het Internet of Things heet. Als dit een nieuw concept voor je is, dan is het hoog tijd om je verbeelding de vrije loop te laten gaan, veel vrijer dan je tot nu toe gewoon was.

Business-to-business (B2B) en business-to-consumer (B2C) communicatie kenden we al. Bereid je voor op machine-to-machine (M2M) communicatie. En daarover wordt momenteel het meest gepraat: toestellen die met soortgelijke toestellen communiceren. Maar machines zijn maar machines, en de controleapparaten en sensoren die eraan gekoppeld zijn, zijn ook maar slimme meetapparaten die in real time gegevens van die machines verzamelen.Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


22/03/2016
ICT en Telecom - Gebouwen en Technieken - Facility Management - Huisvesting & werkomgeving
 News in short
De war for talent in cijfers
| 20/02/2020
Oplossingen voor een goede geluiddemping op kantoor
| 19/02/2020
Q8 innoveert om het parkeren in de stad te bevorderen
| 17/02/2020
UNIZO Limburg kiest TRU 100% CLEANING ROOM als ‘Vlaamse Starter van het jaar’
| 14/02/2020
Internationale samenwerking CO2-opslag komt in aanmerking voor EU-subsidie
| 13/02/2020

Meer news