Home » Bibliotheek » Lange termijn voordeel voor de volledige ziekenhuisorganisatie

Lange termijn voordeel voor de volledige ziekenhuisorganisatie

Dr. Paul Chang
Joint Commission International (JCI) werd opgericht in 1994 als een afdeling van Joint Commission Resources, Inc. (JCR). De organisatie meet en deelt wereldwijd best practices op het vlak van kwaliteit en patiŽntenveiligheid. Ze staat voor leiderschap en innovatie die zorginstellingen helpt om beter te presteren. JCI werkt samen met zeer diverse zorgorganisaties in meer dan 100 landen over de wereld.

ďJCI levert de meest volledige internationale standaarden voor kwaliteitsmeting en het verzekeren van de patiŽntenveiligheidĒ leidt Dr. Paul Chang, Vice President of Accreditation, Standards and Measurement, in. ďEen accreditatieprocedure heeft betrekking op 1218 meetbare criteria, (para-)medische, farmaceutische en verpleegkundige zorg, maar eveneens op infrastructuur, schoonmaak, keuken, medewerkersbeleid. Verder worden 321 standaarden onder de loep genomen, standaarden ontwikkeld door professionals uit de zorgsector met focus op de patiŽnt en waarbij veiligheid als een organisatorisch principe wordt geborgenĒ.

De meeste zorginstellingen gaan voor een JCI-accreditatie met het oog op het verbeteren van hun zorgverstrekking, kwaliteitsverbetering van hun processen en veiligheid. In sommige landen wordt het behalen van de JCI accreditatie ruimschoots gecommuniceerd om zich te onderscheiden van de concurrerende instellingen en zo meer patiŽnten aan te trekken.
Steeds meer speelt echter ook de lokale wetgeving. Zo wordt in IsraŽl slechts ene exploitatievergunning voor ziekenhuis afgeleverd wanneer dat internationaal geaccrediteerd is. Ook de Vlaamse Overheid heeft ziekenhuizen opgelegd dat ze kwaliteit moeten aantonen om nog verder aanspraak te kunnen maken op subsidies, wat de aanvragen voor accreditaties (JCI en andere) in een stroomversnelling heeft gebracht.Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


16/12/2016
Facility Management
 


News in short
EfficiŽnter werken met minder stress
| 19/10/2017
Aan de wieg van een nieuwe identiteit
| 19/10/2017
NFC Index bevestigt stijgende trend van facilitaire kosten
| 19/10/2017
Cushman & Wakefield en ADMOS bundelen krachten
| 18/10/2017
Betere werkruimtes bedenken met NNOFCARE
| 17/10/2017

Meer news