FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Nieuwe vergaderstoelen stimuleren samenwerking

Nieuwe vergaderstoelen stimuleren samenwerking

Communicatie en samenwerking staan centraal in de nieuwe werkomgeving. 70 Procent van de innovatieve ideeën ontstaan vanuit samenwerking, tijdens een vergadering of in een informele sfeer. Goed zitten draagt in hoge mate bij tot de communicatie binnen teams. Steelcase ontwierp zijn nieuwste vergaderstoelen met speciale aandacht voor interactie en samenwerking. Ze zijn het resultaat van eigen onderzoek.

De gebruikelijke stoelen voor vergaderruimtes zijn bedoeld voor een korte zitperiode en leiden bij langer gebruik al snel tot vermoeidheid en futloosheid. Dat ligt anders wanneer medewerkers meer bewegingsvrijheid genieten en comfortabel zitten. Steelcase pleit voor stoelen die beweging in de hand werken en comfortabel zijn om de concentratie en aandacht van de gebruikers hoog te houden. Bovendien is het aangewezen dat het zitmeubilair zich automatisch aanpast aan de gebruikers. Mensen wisselen vaak van houding om alert te blijven en het zitmeubilair moet daartoe voldoende bewegingsruimte laten en alsnog het lichaam ondersteunen.

De Cobi is extra comfortabel door zijn elastomere bovenkant, die geen weerstand biedt wanneer een medeweker een arm legt over de rugleuning. De zitting buigt aan de voorkant en aan beide zijkanten mee, om zijdelings zitten net zo comfortabel te maken als normaal rechtuit zitten. Zijn compacte lichtgewicht ontwerp combineert bewegingsvrijheid met minimale vermoeidheid. Er is slechts één handmatige correctie voor de zithoogte. Een intuïtief gewichtmechanisme, geschikt voor elke lichaamsbouw, verzekert de optimale ondersteuning.

De i2i (eye to eye) is gericht op beter samenwerken door oogcontact. Het unieke dubbele draaimechanisme laat de zitting onafhankelijk draaien t.o.v. de rest van de stoel, waardoor het lezen van informatie op een scherm of flip-over veel vlotter verloopt. De i2i werkt bewegingsvrijheid in de hand: voor- of achteroverleunend, zijdelings of rechtop zittend. De stoel stelt zelf automatisch het optimale comfort in.
Eduard Codde
21-09-2010


 Meer informatie over deze producten op: