FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Welke onderneming wordt het Gezondste Bedrijf van België?

Welke onderneming wordt het Gezondste Bedrijf van België?

Het welzijn op het werk heeft een positieve invloed op de motivatie en de prestaties van de werknemers.
Het welzijn op het werk heeft een positieve invloed op de motivatie en de prestaties van de werknemers.

Steelcase, gespecialiseerd in kantoorinrichting, sponsort de tweede editie van de wedstrijd “Het Gezondste Bedrijf van België” waarbij men op zoek gaat naar het bedrijf dat de grootste inspanningen levert om het mentale en fysieke welzijn op de werkvloer te optimaliseren. Enkele van de deelnemende bedrijven zijn klinkende namen als Bpost, de NMBS, het UZA, UGent, Bekaert en Volvo.
Uit studies is gebleken dat het welzijn op het werk een positieve invloed heeft op de motivatie en de prestaties van de werknemers. Net zoals een onaangename werkomgeving een gevoel van onbehagen en stress veroorzaakt, wat een reële risicofactor kan zijn voor de gezondheid (cardiovasculaire aandoeningen).
Dit verklaart waarom de werkomgeving steeds meer deel uitmaakt van de filosofie van duurzame ondernemingen (de P van People komt terug in het trio People/Planet/Profit). Deze visie staat hoog op de agenda van Steelcase. Het bedrijf is al bijna honderd jaar actief in de ontwikkeling van producten en diensten die van de werkplek een gezonde, efficiënte en inspiratievolle omgeving maken, waar de werknemers zich goed voelen en het beste van zichzelf geven.
De jury van de wedstrijd, die voornamelijk uit artsen bestaat en die voorgezeten wordt door een cardioloog, zal de gezondheidscriteria van de tien genomineerde bedrijven bestuderen en beoordelen. Naast het fysieke welzijn van de medewerkers (ergonomisch en aanpasbaar kantoormeubilair, luchtkwaliteit binnen, gepaste verlichting,…) zal deze editie van de wedstrijd ook aandacht schenken aan het mentale welzijn (bv. flexibel uurrooster, sport- en vrijetijdsmogelijkheden op kantoor en buiten, stimulering van fietsgebruik) en het emotionele welzijn (evaluatie- en motivatieprogramma om de medewerkers beter te betrekken in het leven van het bedrijf en om ze aan het bedrijf te binden).
Initiatieven als “Het Gezondste Bedrijf” verbreden het debat en moedigen ondernemingen aan om meer aandacht te schenken aan het welzijn op de werkvloer en aan een evenwichtig werk- en privéleven.
Het bedrijf dat de beste score behaalt op de verschillende welzijnscriteria, zal uitgeroepen worden tot “Het Gezondste Bedrijf van België”. Wie zal met deze titel gaan lopen? Afspraak op 1 december 2011 om dit te weten te komen!


 Voor meer informatie en inschrijvingen > www.gezondstebedrijf.be