FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Steelcase en Alternativ sluiten een strategisch partnership

Steelcase en Alternativ sluiten een strategisch partnershipVanaf begin maart wordt Alternativ, een bekende naam in de Belgische wereld van de kantoorinrichting, de strategische dealer partner van Steelcase voor de as Brussel-Antwerpen en Wallonië. Een samenwerking van strategisch belang die het voor Steelcase mogelijk zal maken om een steeds breder gamma aan kwalitatieve diensten aan zijn Belgische klanten aan te bieden.
Steelcase en Alternativ delen dezelfde aanpak voor het creëren van dynamische werkomgevingen’, stelt Philippe D’Archambeau, directeur van Alternativ. De oplossingen van Steelcase sluiten zo perfect aan bij de manier waarop de ‘design & build’-specialist de markt benadert. Alternativ werd in 1993 opgericht door Philippe D’Archambeau. Sinds 2008 kent het bedrijf een sterke groei dankzij het aanbod aan geïntegreerde en gepersonaliseerde oplossingen voor de inrichting van kantooromgevingen. De kantoorinrichter heeft vandaag 25 specialisten in huis en richt zich zowel tot eindgebruikers als architecten. Als Steelcase partner levert Alternativ niet alleen het kantoormeubilair, maar treedt op als centrale partner die alle vragen van de klant met betrekking tot zijn werkomgeving kan beantwoorden. Dat kan zowel een volledig concept zijn als een specifieke vraag rond de indeling en inrichting van het kantoor.

Focus op welzijn
Steelcase van zijn kant investeert veel tijd en middelen in het onderzoek naar nieuwe werk-gerelateerde trends en het strategische belang van de werkomgeving voor organisaties. Die inzichten gebruikt het bedrijf om werkconcepten te ontwikkelen die het welzijn van werknemers centraal stelt en hun productiviteit stimuleert. Steelcase telt in EMEA meer dan 280 onafhankelijke partners en Alternativ zal zeker een sleutelrol spelen in het delen en toepassen van best practices uit het wereldwijde netwerk. 'Ik ben bijzonder blij dat we onze positie in Brussel-Antwerpen-Wallonië verder kunnen versterken door de samenwerking met Alternativ. Het enthousiasme en de toewijding van Alternativ voor ons merk in België is veelbelovend', aldus Xavier Fuchs, Director Regional Sales bij Steelcase.
Kim Verhegge
02-03-2016