FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisinge-ShopContact |
  
Home » News » AREMIS krijgt de ARCHIBUS New Business Award

AREMIS krijgt de ARCHIBUS New Business AwardBinnen grote bedrijven en overheidsdiensten wordt FMIS (Facility Management Information System) vaak gezien als het belangrijkste technologische hulpmiddel voor facility managers bij het beheer van hun afdeling. De belangrijkste reden voor het gebruik van FMIS is de ondersteuning in de rapportering aan het management. Daarna volgen de ondersteuning in de organisatie van het facility management en het inzicht in assets.

FMIS
De Archibus-software is een van de meest gebruikte FMIS-systemen in België. ARCHIBUS is een van oorsprong Amerikaanse software, die door lokale partners in meer dan 190 landen geïmplementeerd wordt. De bedrijven PROCOS en AREMIS zijn de Belgische partners. Archibus Inc. ontstond in 1980 aan de Harvard University in Boston. Vanaf het begin beschikte de software over een directe en bidirectionele link met de eerste versies van AutoCAD. In dezelfde geest is het vandaag logisch dat dit FMIS-systeem communiceert met moderne technologieën zoals BIM (Building Information Model). Door de koppeling met ARCHIBUS kan er al in de ontwerpfase een ‘Total Lifecycle’-analyse gemaakt worden van gebouwen, zelfs met een gedetailleerde meerjarenplanning voor het onderhoud, wat cruciale informatie oplevert voor DBFMO-projecten. De software is in de eerste plaats dus een hulpmiddel om het beheer van een vastgoedpark en de betrokken faciliteiten te inventariseren en te optimaliseren.

Archibus EMEA Connect
Afgelopen december kwamen de vertegenwoordigers en partners van ARCHIBUS uit alle landen, zowel uit Europa als Africa, samen in Amsterdam voor de ARCHIBUS EMEA Connect. Tijdens het event werden de recentste technische ontwikkelingen op het vlak van software en de strategische trends voorgesteld zodat de ARCHIBUS Business Partners hun kennis en vaardigheden kunnen actualiseren en strategieën kunnen uitwerken om de oplossingen waardevoller te maken en de grote troef van het ARCHIBUS-ecosysteem te bewijzen. Ook mocht het bedrijf AREMIS de New Business Award in ontvangst nemen voor de creativiteit en kwaliteit van de toegepaste strategieën om het marktaandeel van ARCHIBUS in België, Switzerland, Luxemburg en bijzonder in Frankrijk te ontwikkelen. In 2017 sloot Aremis Frankrijk een contract met het bedrijf ORANGE voor de implementatie van de ARCHIBUS-software met het oog op het beheer en onderhoud van hun administratieve centra, winkelnetwerk en technische locaties. ORANGE zal ARCHIBUS wereldwijd gebruiken, namelijk in de 29 landen waar ORANGE telecomoperator is en in de 221 landen waar de ‘ORANGE Business Services’ aangeboden worden.
Didier Van Den Eynde
15-01-2018