FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » De Belgische Cosucra-groep vertrouwt Esker haar 15.000 leveranciersfacturen per jaar toe

De Belgische Cosucra-groep vertrouwt Esker haar 15.000 leveranciersfacturen per jaar toeEsker, een toonaangevende wereldwijde leverancier van papierloze oplossingen voor documenten in de cloud, kondigde de ondertekening aan van een contract aan met de Cosucra-groep, producent van voedingsingrediënten. Cosucra zocht vooral een oplossing die snel kon worden geïmplementeerd en eenvoudig was in het gebruik, kon worden gekoppeld aan zijn nieuwe SAP-systeem en ook de verwerking van andere administratiestromen aankon. Met deze nieuwe samenwerking wordt de aanwezigheid van Esker in België versterkt.
De Cosucra-groep, een historische speler in haar sector sinds 1852, wilde de behandeling van haar 15.000 jaarlijkse leveranciersfacturen optimaliseren door over te schakelen op een papierloze verwerking. Met behulp van Eskers dematerialiseringsoplossing, volledig geïntegreerd in SAP, zal de producent van voedingsingrediënten de invoertijd van zijn leveranciersfacturen kunnen verminderen, zijn valideringsproces automatiseren en geleidelijk papier kunnen afschaffen dankzij het implementeren van een legale digitale archivering. Na een verkenning van de markt heeft Cosucra Esker verkozen, om verschillende redenen en namelijk omdat het een archiveringssysteem in lijn is met de Belgische fiscale wetgeving aanbood.

Van volledig met de hand tot volledig automatisch
Tot nu toe werden Cosucra leveranciersfacturen handmatig ingevoerd in SAP. De gegevens werden een voor een gecontroleerd, vervolgens werd de originele factuur opgestuurd ter validatie op papier en ten slotte lokaal gearchiveerd. Door de oplossing van Esker te gebruiken zal de producent van voedingsingrediënten al die handmatige processen kunnen stroomlijnen en automatiseren, van het valideren van de gegevens van leveranciersrekeningen tot het elektronisch archiveren ervan. Dankzij deze verandering zal het bedrijf naar schatting zo’n 30 % tijd winnen.
Kim Verhegge
23-03-2015