Profacility - Workplace : Design, Build & Operate
Workplace Projects > Offices
| FR | NL
image (0)
image (1)
image (2)
image (3)
image (4)
image (5)
image (6)
image (7)
image (8)
image (9)

CONTINENTAL


Een subtiele band


De nieuwe Benelux-thuis voor het bandenpremiummerk Continental moest uiteraard visueel ‘een band’ tonen met de corebusiness van het bedrijf, maar het was niet de bedoeling om de werkomgeving onder te dompelen in ‘zwart en de geur van rubber’. Colliers International verzekerde een totale projectbegeleiding en zorgde ervoor dat het ‘op wieltjes’ liep.

Onderwerp van de samenwerking was een verhuis van het bestaande kantoor aan de Excelsiorlaan in Zaventem naar een nieuw pand aan de Hermeslaan in Diegem, waar een 1600m² leegstaande vloer de nieuwe thuis voor Continental Benelux zou worden. De samenwerking startte met het opmaken van een werkplekstrategie, met als doel de noden en behoeften voor de nieuwe werkomgeving zo precies mogelijk af te bakenen. Hieruit volgde ook het aantal benodigde werkplekken, evenals het aantal en type vergaderzalen dat moest voorzien worden.
Vanuit de werkplekstrategie ontwikkelde de interieurarchitect bij Colliers International een concept, dat verder werd verfijnd door een team vormgevers die er de relatie tot de bandenspecialiteit op entte. Zo laat de receptie geen twijfel over de identiteit van het bedrijf. Verder is er een speciaal tapijt uitgerold over de ganse vloer, dat het oneindige van een cirkel – de band, maar ook een racecircuit uit de autosport - symboliseert.

Internationale trendsetter
Met de gloednieuwe kantoorinrichting is Continental Benelux trendsetter binnen de internationaal wijd vertakte groep. De verhuis werd aangegrepen om te kiezen voor een open space indeling en desk sharing van de werkplekken, het invoeren van staande vergaderfaciliteiten en het opnemen van bubbles.
In de cafetaria is de verwijzing naar de corebusiness van het bedrijf los gelaten. Hier brengt groen mos tegen de wand rust en zorgen vrolijke kleuren voor een prettige sfeer.
Bijzondere aandacht ging uit naar het akoestisch comfort voor de medewerkers, een stokpaardje voor Colliers International, maar ook een pijnpunt op de oude locatie. Er zijn akoestische barrières ingebracht en de glazen wanden zijn voorzien van akoestische demping. Tenslotte is er nog een ‘silence room’ voor 100% stilte, waar bellen en praten strikt verboden is, en een bibliotheek / relax room. Met het losse meubilair, veelal bekleed met zachte materialen, worden kleurrijke accenten ingebracht.
De interne ondersteuning van het traject van conceptfase tot verhuis was zeer intens. Daartoe werd een project ‘Smartmove & Agile working’ opgestart. Er werd een verhuisteam samengesteld dat gedurende de ganse samenwerking met Colliers International de opvolging op zich nam. Dit team werkte ook in de hand dat beslissingen voor aanpassingen tijdens de uitvoeringsfase zeer snel werden genomen zonder nadelige invloed op de gestelde deadline. Na amper twee maanden werftijd werd de nieuwe thuis door Continental Benelux in gebruik genomen.

Text : Eduard Coddé.

 



Last update: 16/10/2017 09:52:04