FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  

CORDA CAMPUS, Waar innovatie in de bodem zit…

Corda is een voormalige fabriekshal met een hoogte van 6m en een oppervlakte van 3.500m². Kruiselings ingebrachte loopbruggen geven het geheel een uitgesproken dynamiek.
Midden de jaren ’50 koos Philips het Limburgse Hasselt uit voor de ontwikkeling van een bijzondere industriële site, waar naast productie ook onderzoek en ontwikkeling een plaats kregen. Belangrijke innovaties als de Compact Cassette (CC) en Compact Disc (CD) veroverden van hieruit de wereld, tot in 2002 het doek viel over de Philips-site in Hasselt.

Vandaag gonst de 75.000m² tellende site opnieuw van de bedrijvigheid en is ze uitgegroeid tot de professionele thuis voor ruim 3.000 werknemers. De Philips-site werd ‘Corda campus’, eigendom van LRM (de Limburgse Inversterings Maatschappij), een magneet voor ondernemingen van zeer uiteenlopend pluimage. Kristof Vanvelk, Operations Manager: “Corda Campus stelt niet het verhuren van vastgoed voorop, wel de beleving op de site. Bedrijven worden elkaars buren, collega’s en leveranciers. En dat allemaal in een inspirerende en motiverende omgeving, waar een sterk community gevoel ontkiemt met veel netwerkmogelijkheden”.

Een eerste belangrijke mijlpaal was de ingebruikname van ‘Corda 1’, een nieuwbouwproject met opmerkelijk V-vormig hellend groendak. Architectenbureau ELD ontwierp het gebouw dat 14.000m² kantooroppervlakte biedt en o.a. een incubator, meetingcentrum, koffiebar en restaurant huisvest. Corda Campus huisvest vandaag al meer dan 200 bedrijven en voorziet in een overkoepelende aanpak voor werkplekmanagement, parkeerbeleid, mobiliteit op en rond de site, connectie en communicatie met de bewoners.Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


01/09/2018
Huisvesting & werkomgeving
 Ander nieuws
SD-WAN als volgende stap in datanetwerkontwikkeling
| 28/06/2022
Crosscall vervolledigt zijn Core-gamma
| 28/06/2022
Werken is nooit gelijk voor elke organisatie
| 27/06/2022
CGK Group ontwikkelt oplossing voor het blussen van elektrische wagens
| 27/06/2022
Kwaliteit boven kwantiteit op FM Day
| 27/06/2022

Meer news