FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  

Interview met Vincent Giot - Facility & Security Management Nationale Loterij

Vincent Giot (Facility & Security Management Nationale Loterij): “In 2018 werd een nieuwe strategische visie doorgevoerd met focus op zichtbaarheid en de versterking van de reputatie van de Nationale Loterij.”
De vergelijking met de hotelbranche is nooit ver weg als we Vincent Giot spreken over zijn job als Facility & Security Manager bij de Nationale Loterij. Er moet volgens hem meer dan ooit worden ingezet op wellbeing en hospitality. En laten dat nu net twee waarden zijn die perfect passen binnen de filosofie van de Nationale Loterij, die een ‘Onderneming op mensenmaat’ wil zijn. Een gesprek met Vincent Giot aan de vooravond van zijn vijftigste verjaardag op 1 juni.

Van hotel- naar facilitywereld
Na zijn opleiding Hotel Management in Namen (later kwamen daar nog de Ichec Brussels Management School en de opleiding tot preventieadviseur niveau 2 bij) ging Vincent Giot van start bij Hilton, waar hij voornamelijk operationele en commerciële functies bekleedde: “Dit was een goede leerschool om een beeld te krijgen van de klant en waar je toegevoegde waarde kan bieden. Ik leerde er op diverse niveaus werken, met verschillende types van mensen. Welzijn en onthaal waren voor mij toen al zeer belangrijk. Niet alleen in mijn professioneel leven, maar ook in mijn privéleven. Ook mijn vrouw en twee kinderen hechten veel belang aan gastvrijheid. We ontvangen graag gasten. Ik heb deze mentaliteit doorgetrokken toen ik mijn carrière begon in de facilitywereld. Ik volgde de opleiding aan La Haute Ecole de la Province de Liège en ging aan de slag bij Eurest. Daarna werkte ik ongeveer negen jaar als Facilities Senior Officer bij PwC, waar ik alles leerde over facility management. Ik merkte meer en meer dat hotelmanagement en facility management in feite veel gemeen hebben.”

“Het lot gewonnen”
Vincent Giot werkt sinds 2018 jaar bij de Nationale Loterij, waar hij op het departement Facility & Security Management (een onderdeel van de Technologie-directie) een team van 11 personen aanstuurt. Het beheer, het onderhoud, de schoonmaak, het onthaal en de veiligheid van alle gebouwen van de Nationale Loterij (waar momenteel ongeveer 450 medewerkers tewerkgesteld zijn) vallen onder zijn verantwoordelijkheid. Het hoofdkantoor, met circa 300 medewerkers, is gevestigd in de Belliardstraat. Het gebouw op De Brouckère huisvest onder meer de studio voor de trekking. Het logistiek centrum bevindt zich in Jette. In totaal zijn er 8 shops en 3 hubs (de vroegere regionale kantoren)...


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


21/06/2021
Facility Management
 Ander nieuws
SD-WAN als volgende stap in datanetwerkontwikkeling
| 28/06/2022
Crosscall vervolledigt zijn Core-gamma
| 28/06/2022
Werken is nooit gelijk voor elke organisatie
| 27/06/2022
CGK Group ontwikkelt oplossing voor het blussen van elektrische wagens
| 27/06/2022
Kwaliteit boven kwantiteit op FM Day
| 27/06/2022

Meer news