 |
Desinfectanten versus detergenten
|
|
Het voorbije anderhalf jaar daagde het COVID-19 virus ons uit op ongekende manieren. Maar zoals een Engels spreekwoord luidt: every cloud has a silver lining. Het noopte ons ook om bewuster en efficiënter met hygiëne om te gaan. “We merkten een sterke afname in de aankoop van klassieke zepen en detergenten én een enorme toename in disposable hygiënische papierwaren van huismerk Wipe Away. Papierwaren lijken het te hebben gewonnen van klassieke handdrogers”, aldus Elien Loncke van Cleanline uit Wevelgem.
Een Facility Manager of Floor Manager kan uiteraard altijd opteren om volop voor een desinfectieverhaal te gaan, maar hoe kan hij of zij dan nog de kwaliteit van de schoonmaak garanderen? Met alle risico’s vandien voor het personeel, de bewoners en de klanten maar vooral ook het milieu. Eens in de natuur ‘geloosd’ blijft een desinfectant ‘werken’. Dus moet er zeer behoedzaam mee omgesprongen worden. Cleanline geeft enkele tips inzake hygiënische en correcte schoonmaak.
Alterneren Afwisselen tussen schoonmaken en desinfecteren is sowieso een strak plan. Door 2 types producten te gebruiken vermijdt men het achterlaten van een film. De toxische eigenschappen van de ontsmetting verminderen ook sterk. Een eenvoudige schoonmaakbeurt verwijdert niet enkel vlotjes de vervuiling, maar doodt ook 80% van de aanwezige micro-organismen. Het alterneren hangt sterk samen met de sectorspecifieke noden. Advies op maat is hier de beste oplossing...
|
01/12/2021
Schoonmaak en Hygiëne
|