FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  

Beter beveiligde parkings

De parkeerruimte is de toegangspoort van het bedrijf, zowel voor het
personeel als voor debezoekers. Heel vaak zorgt die voor een eerste indruk van het bedrijf. En nochtans is het een plaats die niet graag gezien is. Fleet Managers en Facility Managers geven toe dat het een risicogebied is, maar dat er met enkele goede ideeën gemakkelijk degelijke oplossingen gevonden kunnen worden.


Een parking is een weinig bezochte, soms slecht verlichte ruimte. Het is belangrijk om haar imago te verbeteren, niet alleen om iedereen een goed gevoel te bezorgen in het bedrijf, maar ook om de kosten ten gevolge van ongevallen, diefstal en vandalisme te beperken.
Parkeerplaatsen worden ideaal al bij het opstellen van de plannen voorzien. Ze moeten aan de beste criteria beantwoorden voor een royale, natuurlijke en continue verlichting, want via ons zicht en gehoor is dat een voordeel voor een spontane bewaking. Te vermijden zijn donkere zones (compenseer die door bijkomende verlichting), scheidingswanden en ondoorzichtige voorwerpen (voorzie openingen voor het zicht en het geluid), schuilhoeken onder trappen en doodlopende steegjes. Ideaal zijn dan weer grote open ruimten met hoge plafonds. De plaatsen moeten breed genoeg zijn om manoeuvres te beperken. Idem voor de bewegingsruimte voor wagens en voetgangers. Aan gevaarlijke kruispunten moet je een rijrichting invoeren waarbij je apart moet denken aan ieder type gebruiker van de parking. Nathalie Mistiaen, Facility Service Specialist, nam deel aan het ontwerp van de nieuwe gebouwen van Mobistar in Evere: “We voorzagen aparte ingangen en toegangswegen voor personeelsvoertuigen, leveranciers, fietsers en motoren. De risico’s zijn veel kleiner wanneer al die verschillende gebruikers van de parking elkaar niet moeten kruisen.”


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


07/10/2009
Fleet Management - Veiligheid & beveiliging - Gebouwen en Technieken
 Ander nieuws
Peripass en Nedap gaan samen logistieke stromen optimaliseren
| 14/05/2021
Snel en eenvoudig online met Measuremen Sensor Do-It-Yourself kit
| 14/05/2021
Spacewell whitepaper over ROI van investeringen in slimme werkplekken
| 13/05/2021
Referentieproject voor Print Acoustics in Oman
| 12/05/2021
Lancering van AirVision-Comfort voor luchtreinigers
| 11/05/2021

Meer news