FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  

Case Study Workplace | Baxter Europe, Hoofdkantoor Parc de l'Alliance - Eigenbrakel

De afzuigkappen van de laboratoria verwarmen de lucht voor die in de parking en de opslagplaats geblazen wordt.
Toen farmareus Baxter besloot om het personeel van zijn vestigingen in Nijvel (R&D) en Brussel (Sales & Marketing en ondersteunende functies op Belgisch en Europees niveau) te reorganiseren, viel zijn keuze op het Parc de l’Alliance in Eigenbrakel. Bij deze keuze werd elk operationeel aspect minutieus onderzocht om de continuïteit van de activiteiten te garanderen.

In juni 2010 verhuisde Baxter Europe naar zijn nieuwe hoofdkantoor in het Parc de l’Alliance in Eigenbrakel. Baxter besloot de activiteiten van zijn vestigingen in Nijvel en Brussel te centraliseren, voornamelijk om een geavanceerde infrastructuur met moderne en uiterst gespecialiseerde voorzieningen te creëren en de infrastructuurkosten te optimaliseren door het aantal Belgische vestigingen van drie naar twee te brengen. Het idee om de twee vestigingen samen te voegen ontstond al heel vroeg, met een betere synergie tussen R&D en Marketing in het achterhoofd.

Human resources met een hoge toegevoegde waarde
Facility Manager Vivi Van Dal geeft ons meer uitleg over het kernidee van de reorganisatie: “In de farmaceutische sector en vooral bij Baxter komt het woord 'human resources' volledig tot zijn recht. Elke medewerker heeft een enorme toegevoegde waarde. Het was dan ook heel belangrijk voor ons dat er rekening gehouden werd met de verwachtingen van al onze collega's. We hebben zo nauwkeurig mogelijke geografische criteria gesteld om de meest geschikte locatie voor iedereen te vinden. In dat kader hebben we een geografische studie gevoerd op basis van de postcode van de woonplaats van al onze werknemers, met uitzondering van de verkopers die sowieso veel op de baan zijn. Tijdens onze zoektocht hielden we ook rekening met het criterium mobiliteit en de beschikbaarheid van parkeerzones. Bovendien moesten we ons door de aard van onze activiteiten kunnen vestigen in een zone waar onderzoekslaboratoria toegestaan zijn. Op basis van die criteria kwamen de gemeenten Louvain-la-Neuve, Waterloo en Eigenbrakel in aanmerking. Uiteindelijk hebben we gekozen voor het Parc de l’Alliance in Eigenbrakel, ontwikkeld door NV Parc de l’Alliance, een joint venture tussen AG Real Estate Development en Axa Belgium”.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


30/05/2011
Huisvesting & werkomgeving
 Ander nieuws
Well-being versterken bij hybride werken
| 04/07/2022
Planon biedt gebouwgebruikers boeiende werkplekervaring
| 04/07/2022
De ‘Work Trend Index 2022’ ziet een andere kijk op werk
| 01/07/2022
Studenten kunnen gaan blokken bij Spaces en Regus
| 01/07/2022
FM-normen als transformatiekatalysator
| 30/06/2022

Meer news