FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  

WORKPLACE l Het nieuwe gebouw van Elia zet aan tot co-creatie

De 350 werknemers van elektriciteitsnetwerkbeheerder Elia hebben hun werkplek in Diegem vaarwel gezegd en zijn verhuisd naar een volledig passief gebouw van 10.000 m² met een inrichting volgens de regels van de 'Smart Way of Working'. Een technologisch en menselijk avontuur dat binnenkort herhaald wordt voor de twee andere gebouwen van Elia in Brussel.

Een gebouw neerzetten voor de nieuwe generatie. Dat was het streefdoel van Elia met de bouw van 'Le Monnoyer', dat niet ver van het station van Schaarbeek gelegen is, tegenover het kanaal. Maar tussen de beslissing om te bouwen en de eigenlijke verhuizing naar het nieuwe gebouw zijn heel wat ideeën versmolten, zoals het SWOW-concept. “We wensten te anticiperen op het gedrag van jongeren” aldus Jonas Pappens, Head of Grid Support & Informatization. "We wilden een plek creëren die de medewerkers aanzet tot co-creatie door ze samen te zetten. Maar ook de letterlijke en figuurlijke muren naar beneden halen die gesloten kantoorruimten optrekken". Het idee dateert van 2004 en de beslissing kwam er toen het huurcontract van de gebouwen in Diegem afliep. "Het was nu of nooit. We wilden niet groter worden, maar ons openstellen voor de werkmethoden van morgen".

Smart Way of Working
De plannen van het Le Monnoyer gebouw dateren van vijf jaar geleden, maar het idee om de SWOW (Smart Way of Working) te implementeren, gaat amper achttien maanden terug. Het ontwerp van het gebouw was vanaf het begin gericht op maximale modulariteit, want op het ogenblik van de bouw stond de keuze van de bouwheer voor gesloten kantoorruimten of een open space nog niet vast. Met het oog op deze flexibiliteit telt de structuur van het gebouw geen binnenkolommen: de balken zijn uit één stuk en hebben een spanwijdte van 14 meter. Zo kan de eigenaar de binnenruimte in alle vrijheid indelen.

Elia belastte het bedrijf L.O.G met de studie voor de inplanting en inrichting van de werkruimten, evenals de verhuizing naar het nieuwe gebouw voor de 350 medewerkers.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


22/04/2014
Facility Management - Huisvesting & werkomgeving - Vastgoed
 Ander nieuws
Veilige en succesvolle vakbeurs en congres Worksafe Namur
| 23/10/2020
Thuiswerken lokt computercriminelen
| 23/10/2020
Sipwell lanceert all-in abonnement op basis van waterverbruik
| 22/10/2020
De cabines van Spacestor: meer bescherming en toch een open gevoel
| 22/10/2020
51% besparing dankzij LED ‘relighting’ in de sorteercentra van bpost
| 21/10/2020

Meer news