FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  

Consequent MVO-beleid stuurt opmerkelijk huisvestingsproject

Foto - Stijn Bollaert
In 2008 werd door DLL, een volle dochter van Rabobank, de basis gelegd voor de huidige totaalvisie op MVO, in functie tot de klanten en de aangeboden productportefeuille en met als doelstelling voorloper te zijn in zijn sector.

Minder impact op het milieu, minder doorwegen op het mobiliteitsinfarct door minder kilometers te rijden, stonden voorop voor DLL bij het maken van de juiste keuzes. Vanuit deze eerste reflecties is hun denken rond MVO verder geëvolueerd om uiteindelijk een basisbekommernis te worden bij alles wat DLL doet. Zo moest het nieuwe huisvestingsproject bijdragen tot een betere work/life-balans voor alle medewerkers.

Het huisvestingsproject werd bewust niet vanuit de directie opgelegd, maar zou ontkiemen vanuit alle lagen van de medewerkers. Daartoe werd in november 2013 een meeting opgezet met alle gebruikers, die de vraag kregen voorgelegd: “Wat verwachten jullie van de toekomstige werkplek?”. Het antwoord was eensluidend: de eigenheid van het bedrijf moest maximaal op het gebouw geënt worden, wat vooreerst resulteerde aan het ontvluchten van een bedrijvenpark en de bewuste keuze voor een woonwijk.

In overeenstemming met hun filosofie van circulaire economie koos DLL ervoor een bestaand gebouw te hergebruiken in plaats van een nieuwbouw neer te zetten. Het gespotte gebouw, dat al 10 jaar leegstond, dateerde uit de jaren ‘70 en was het voormalige hoofdkantoor geweest van retailer Nopri. Het recycleren van het gebouw en maximaal ongemoeid laten van de natuur eromheen leidde naar NNOF (Nearly New Office Facilities) voor een vervolg op het circulaire denken bij de inrichting van het gebouw.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


02/01/2016
Gebouwen en Technieken - Huisvesting & werkomgeving - Energie en Milieu
 Ander nieuws
Peripass en Nedap gaan samen logistieke stromen optimaliseren
| 14/05/2021
Snel en eenvoudig online met Measuremen Sensor Do-It-Yourself kit
| 14/05/2021
Spacewell whitepaper over ROI van investeringen in slimme werkplekken
| 13/05/2021
Referentieproject voor Print Acoustics in Oman
| 12/05/2021
Lancering van AirVision-Comfort voor luchtreinigers
| 11/05/2021

Meer news