FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  

Het Internet der Dingen

Beeld je zo veel mogelijk verschillende elektronische sensoren, controleapparaten en geautomatiseerde meetinstrumenten in. En beeld je vervolgens in dat ze verbonden zijn met of geïntegreerd zijn in een toestel waarvoor het interessant kan zijn dat het gecontroleerd of gemeten wordt. Bedenk nu eens dat als deze controleapparaten of toestellen nu nog geen verbinding kunnen maken met het internet, ze dat binnenkort wel kunnen! Zodra ze verbonden zijn met het internet, kunnen ze beginnen met gegevens uit te wisselen met behulp van slimme applicaties die de informatie in real time analyseren en indien nodig omzetten in automatische waarschuwingen of acties, waarvan sommige voorgeprogrammeerd zijn en andere een handmatige interventie vereisen.

Dat is nog maar het topje van de ijs- berg die het Internet of Things heet. Als dit een nieuw concept voor je is, dan is het hoog tijd om je verbeelding de vrije loop te laten gaan, veel vrijer dan je tot nu toe gewoon was.

Business-to-business (B2B) en business-to-consumer (B2C) communicatie kenden we al. Bereid je voor op machine-to-machine (M2M) communicatie. En daarover wordt momenteel het meest gepraat: toestellen die met soortgelijke toestellen communiceren. Maar machines zijn maar machines, en de controleapparaten en sensoren die eraan gekoppeld zijn, zijn ook maar slimme meetapparaten die in real time gegevens van die machines verzamelen.Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


22/03/2016
ICT en Telecom - Gebouwen en Technieken - Facility Management - Huisvesting & werkomgeving
 Ander nieuws
Telewerken in het buitenland, een nieuwe hype?
| 07/05/2021
‘Digital key’ als sleutel van het succes
| 06/05/2021
AirVision breidt activiteiten uit met afdeling «Airvision-Comfort»
| 06/05/2021
Formica onderzoek toont aan dat meerderheid uitkijkt naar terugkeer werkplek
| 05/05/2021
Een FM-benadering gericht op de uiteindelijke begunstigde
| 05/05/2021

Meer news