FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  

Preventie- en beroepsopleidingen: de hotelsector neemt zelf het heft in handen

Werkgevers en uitzendbureaus worden er dagelijks mee geconfronteerd: de basisfuncties op de horecawerkvloer raken niet vlot ingevuld. Horecabedrijven investeren in opleiding van vast personeel maar wat met de piekmomenten? Die worden opgevuld met uitzendkrachten… liefst met dezelfde kwaliteiten als vast personeel… Kandidaten met de juiste ingesteldheid zijn er wel, maar ze mankeren opleiding en ervaring.

Weinig jonge mensen kiezen nog een basisopleiding horeca: het is een zwaar beroep, vooral omwille van de onregelmatige werkuren. Wie in een horecastudie stapt, gaat voor een bachelorniveau, maar daarmee raken de plaatsen op de werkvloer niet opgevuld. Steeds meer twintigers en dertigers vormen nu de rekruteringsbasis voor bedrijven en uitzendbureaus. Na een eerste werkervaring en/of werkloosheid zoeken ze een (vaste) baan in een knelpuntberoep.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


26/03/2012
Veiligheid & beveiliging - Facility Management
 



Ander nieuws
Opvallend veel aandacht voor functietitel bij jongere generatie
| 03/12/2021
Cube Lockers ontwikkelt lockeroplossing voor fietsbatterijen
| 02/12/2021
Verandering en weerstand liggen dicht bij elkaar
| 02/12/2021
Nieuwe Kärcher schrob-/zuigmachine combineert topprestaties met intuïtieve bediening
| 01/12/2021
Gastvrijheid, gewoon doen
| 01/12/2021

Meer news