FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Groene draad voor Spadel nieuwe hoofdzetel

Groene draad voor Spadel nieuwe hoofdzetel

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en zorgzaam omgaan met het milieu zijn essentiële waarden voor Spadel, algemeen bekend met de merknamen Spa, Bru, Carola, Wattwiller en Brecon Carreg. Vanzelfsprekend werden deze waarden nauwlettend bewaakt en liepen ze als ‘groene draad’ doorheen het verhuisproject voor een nieuwe hoofdzetel.

De hoofdzetel van Spadel was gehuisvest in de voormalige Apple-kantoren aan de Kolonel Bourgstraat in Schaarbeek. De uitstraling van het gebouw strookte helemaal niet met het sprankelend imago van de Spadel-producten. De CEO gaf dan ook zelf groen licht voor het zoeken naar een nieuwe locatie, wat gepaard zou gaan met een open space inrichting, een herschikking van de indeling in functie van de onderlinge samenwerkingsverbanden en de invoering van een clean desk policy als aanzet tot het nieuwe werken. “Spadel legt zwaar het accent op MVO en we hebben daartoe een MVO- Manager in dienst” licht Erika De Vos, Human Resources Director, toe. “De nieuwe locatie moest onze duurzaamheidsvisie ondersteunen. Elk onderdeel van het verhuisproces en de nieuwe inrichting werd dan ook grondig gescand. Leveranciers moesten gedetailleerde productfiches voorleggen, ecolabels en attesten aandragen, kortom bewijs leveren van de voorgestelde duurzaamheid”.

Werkplek met panoramisch uitzicht
Bij het selectieproces voor een nieuwe locatie kwam de bereikbaarheid met het openbaar vervoer evenzeer aan bod als de open ruimte (één plateau) en de maximale inval van natuurlijk daglicht. Een Breeam-certificatie was wenselijk. Erika De Vos: “De nieuwe locatie moest toelaten alle werknemers van de Brusselse vestiging die deel uitmaken van de Belux & Export organisatie of van de ondersteunende groepsfuncties, op één vloer te huisvesten. Een deel van hen is frequent buitenhuis”.
De aanleiding tot de verhuis was geen besparingsronde en er was dan ook geen dwang om met minder vierkante meters rond te komen. Daarom is vooreerst geopteerd voor een clean desk policy, niet voor flex desk.
Er werd een lange lijst van gebouwen afgewerkt, waarvan slechts één er echt uitsprong: Woluwe Heights, waar de vijfde verdieping niet alleen veel daglicht maar ook een prachtig rondom zicht biedt en vooral toeliet om een inspirerende werkomgeving te creëren in ‘open space’.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


17/03/2015
Huisvesting & werkomgeving
 



Ander nieuws
Het autosalon is er weer!
| 30/11/2022
IFMA Nashville Telex
| 29/11/2022
Vincent Giot is nieuwe belfa-voorzitter
| 28/11/2022
Duurzame ontwikkeling bij de Regie der Gebouwen
| 28/11/2022
Nieuwe zwart-wit MFP’s van Sharp zorgen voor veelzijdige functionaliteit
| 25/11/2022

Meer news