FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Breed platform voor multimodaal transport voor iedereen

Breed platform voor multimodaal transport voor iedereen

Mobiliteit is vandaag een belangrijk aandachtspunt binnen de bedrijfswereld en een onderwerp waarbij zowel facility management als HR betrokken zijn. Stress als gevolg van de woon/werkverplaatsing wegnemen is daarbij net zo belangrijk als de ‘war for talent’. Omdat de druk op de bedrijfsauto constant wordt opgevoerd en mobiliteit stelselmatig een multimodale invulling krijgt is er nood aan een flexibel, gebruiksvriendelijk en alles omvattend beheertool.

Dat is precies wat ‘Olympus Mobility’, het geesteskind van Koen Van De Putte, voorstelt. Na een 20 jarige loopbaan bij de NMBS koos hij voor de oprichting van een spin-off onderneming onder de naam ‘Olympus Mobility’. Vanuit de NMBS bracht hij een rijke ervaring mee, o.a. op het vlak van IT – hij kreeg een project toevertrouwd voor de real time opvolging van het treinverkeer met de bedoeling reizigers via SMS te informeren over vertrek en aankomsttijden – maar ook commercieel. Zo ontwikkelde hij de e-ticketverkoop en was geëngageerd in een project dat zou uitmonden in de overkoepelende ‘Mobib’-kaart voor openbaar vervoer. Gezien de NMBS Holding aandeelhouder is in Cambio, kon hij ook ervaring opdoen met deelauto’s. Later stond Koen Van De Putte aan de wieg van de ‘Blue-bike’-deelfietsen en was betrokken bij de ontwikkeling van shared offices aan stations, geëxploiteerd door Regus. Het onderzoek naar het gebruik van elektrische auto’s met plaatsing van laadpalen op de parkeerterreinen aan stations – de NMBS Holding beheert de grootste parkeerfaciliteiten van het land – werd hem toevertrouwd met als objectief om de verschillende laadpaalnetwerken die in het land uitgerold worden te overbruggen via één betaalkaart. Koen Van De Putte gelooft sterk in de elektrische auto en had de ambitie om alles wat rond e-mobiliteit draait te bundelen in één aantrekkelijke formule.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


13/06/2017
Mobility Management
 Ander nieuws
Belgian Building Awards 2021
| 23/04/2021
Veiligheid in en rond jullie gebouwen
| 22/04/2021
Edge computing: hoe installeer je effectief een technologische keuze?
| 22/04/2021
De mutatie van de werkomgeving
| 21/04/2021
Naamsverwarring?
| 20/04/2021

Meer news