FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » HERMAN TEIRLINCK GEBOUW, Vlaggenschip voor de Vlaamse Overheid

HERMAN TEIRLINCK GEBOUW, Vlaggenschip voor de Vlaamse Overheid

De toegang tot het Herman Teirlinck gebouw is opgevat als een brede straat: rond de binnenstraat zijn diverse publiek toegankelijke functies geschaard, zoals het restaurant.
Midden augustus startte de inhuizing van het Herman Teirlinck kantoorgebouw op de Thurn & Taxis site. Dit nieuwbouwproject liep grotendeels parallel met het ingrijpende renovatieproject voor het Hendrik Conscience gebouw. In totaal krijgen ruim 4.000 medewerkers van de Vlaamse Overheid vrijwel simultaan een nieuwe werkomgeving. Voor beide projecten stonden ‘duurzaamheid’ en de consequente uitrol van “‘Het Nieuwe Werken’ zoals gedefinieerd door de Vlaamse Overheid voorop.

De huurcontracten voor het Boudewijn en Phoenix gebouw lopen dit jaar ongeveer samen ten einde (Phoenix eind oktober 2017 / Boudewijn begin januari 2018). De zoektocht naar een nieuwe huisvesting die moest voldoen aan alle actuele eisen voor wat energieprestatie en binnenklimaat betreft resulteerde in een verhuis- en nieuwbouwproject.

Het Herman Teirlinckgebouw, dat oorspronkelijk de doopnaam “Meander”-gebouw droeg, kon nog verregaand aan de wensen van de Vlaamse overheid aangepast worden, maar wordt gehuurd voor een contractduur van 18 jaar. De jaarlijkse huurprijs bedraagt 8,8 miljoen euro. Dat is minder dan de som van de huidige huurprijzen voor Boudewijn en Phoenix (resp. 8,3 en 4,2 miljoen euro). Bovenop de besparing aan huur zijn er de talrijke synergie-, schaal- en kwaliteitsvoordelen door het concentreren van Vlaamse overheidsdiensten. Dat geldt voor de catering, schoonmaak, beheer en onderhoud


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


09/01/2018
Huisvesting & werkomgeving
 Ander nieuws
Belgian Building Awards 2021
| 23/04/2021
Veiligheid in en rond jullie gebouwen
| 22/04/2021
Edge computing: hoe installeer je effectief een technologische keuze?
| 22/04/2021
De mutatie van de werkomgeving
| 21/04/2021
Naamsverwarring?
| 20/04/2021

Meer news