FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Een security-audit: geen overbodige luxe

Een security-audit: geen overbodige luxe

Kirsten Van der Hasselt, sales & security scans Trigion
In 2016 waren er per dag gemiddeld 53 inbraken in bedrijven, openbare instellingen en overheidsinstellingen. In de retail gebeurt 29% van de diefstallen door eigen personeel. Het zijn maar enkele cijfers die zaakvoerders of Facility Managers terecht aan het denken zetten. Beveiliging is meer dan ooit een hot item, maar in hoeverre is uw bedrijf gewapend tegen ongewenste bezoekers of interne diefstal? Een security-audit kan verhelderend werken. Kirsten Van der Hasselt van Trigion, een dochteronderneming van Facilicom, licht het hoe en waarom toe.

De tijden zijn voorbij dat vrij eenvoudige oplossingen, zoals een slagboom aan de toegangsweg, een stevige bewakingsagent of zelfs prikkeldraad als afschrikmiddel, volstonden om ongewenste bezoekers te ontmoedigen. Vandaag is het waarborgen van de beveiliging een stuk complexer geworden. “Met een drone kijk je over muren heen”, vertelt Kirsten Van der Hasselt, bij Trigion verantwoordelijk voor veiligheidsadvies. “Goedgevonden verhaaltjes volstaan soms om het vertrouwen van bewakers te verdienen en zo zelfs zonder badgelezer een draaitrommel te passeren. Met andere woorden: mensen met criminele intenties zijn creatiever dan we denken. Soms volstaat een klein testje al om zelf te kijken hoe goed je bedrijf beveiligd is en hoe makkelijk of moeilijk het bijvoorbeeld is om het archief of de serverruimte binnen te raken.”

Blinde vlekken
Vaak schuilt het gevaar in kleine hoekjes. “Zo is er bij medewerkers soms onvoldoende bewustzijn rond veiligheid: ze laten waardevolle voorwerpen of documenten achteloos achter op bureau, stellen zich geen vragen als onbekenden op de afdeling rondlopen of laten bezoekers binnen, weliswaar met de beste bedoelingen. Er zijn nog andere risicofactoren, zoals: niet of onvoldoende beveiligde nooduitgangen of -trappen, beveiligde deuren die blijven openstaan of de omgeving. Wie zich namelijk bevindt in de nabijheid van gevangenissen, stations, ambassades of aardgasinstallaties, kan geteisterd worden door nevenschade als in de omgeving bijvoorbeeld aanslagen of andere calami teiten gebeuren.”


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


22/02/2018
Veiligheid & beveiliging
 Ander nieuws
Andrews Sykes opent alweer nieuwe vestiging in Kortrijk
| 26/01/2023
IFMA’s ‘Experts’ Assessment, Vol. 2’
| 26/01/2023
Planon verwerft meerderheidsaandeel in PropTech-bedrijf Ubigreen
| 25/01/2023
Ledvance Linear Magnetic Batten voor eenvoudige LEDificatie
| 24/01/2023
Kosten in de marge maken bedrijfswagen flink duurder
| 24/01/2023

Meer news