FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Hedendaags akoestisch comfort op historische site

Hedendaags akoestisch comfort op historische site

Bij het plannen van renovatieprojecten van historische gebouwen, hou zeker ook rekening met het optimaliseren van het akoestisch comfort. Er bestaan veel verschillende oplossingen die gemakkelijk te integreren zijn in een renovatieplan, zonder de eigenheid van een ruimte te veranderen.

’t Groen Kwartier verwijst naar het vroegere Militair Hospitaal Antwerpen aan de Marialei en het aangrenzende arsenaal aan de Lange Leemstraat, samen gebouwd op de plaats waar Fortje 4 uit 1851 stond. Na een lange tijd van leestand en verval kocht de Stad Antwerpen de bijna 8 hectare grote site om als grondeigenaar de ontwikkelingen aan te sturen.

Herbestemming van Antwerpse militair hospitaal
Het masterplan kreeg vorm door een architectenteam onder leiding van Stéphane Beel en Lieven Achtergael en focuste op een maximaal behoud van de monumentale panden in combinatie met nieuwbouw. Vanaf 2010 kreeg de herbestemming tot autovrije woon- en werkwijk vorm via een publiek-private samenwerking.
De voormalige paviljoenen en de Noord-Zuid-gebouwen van het hospitaal bleven behouden en kregen een herbestemming tot woningen. De vroegere kapel is uitgegroeid tot de meest gekende hotspot van de site, doordat het tweesterrenrestaurant ‘The Jane’ hier is ondergebracht. De voormalige stookplaats doet vandaag dienst als een coworkingplek ‘Stokers’, terwijl het klooster tot hotel is getransformeerd. Waar vroeger de Generale Staf was gehuisvest, vinden we vandaag o.a. het kantoor van AG VESPA.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


28/05/2019
Gebouwen en Technieken
 Ander nieuws
Geeft Nederland het voorbeeld?
| 28/01/2022
OCI varieert sterk binnen Europa
| 27/01/2022
Sharp breidt digital signage-portfolio uit voor veeleisende professionele omgevingen
| 26/01/2022
Batterij-aangedreven sproei-extractie voor professionals
| 25/01/2022
Digitalisering maakt werknemers onzeker
| 24/01/2022

Meer news