FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Analytisch en praktisch verbeteren

Analytisch en praktisch verbeteren

Eva Van Raes – Facility Manager Ferranti
Eva Van Raes studeerde af als ‘office assistant’ en begon veertien jaar geleden bij het ICT-bedrijf Ferranti, waar ze diverse functies invulde die haar stapsgewijs in aanraking brachten met diverse aspecten van Facility Management. Zo groeide ze niet alleen vanuit de praktijk in de wereld van het Facility Management, maar liet ze ook concreet de functie van Facility Manager ontstaan binnen Ferranti.

Ferranti is de vennootschap, eigendom van de Nederlandse familie Nijkerk, waaronder drie merknamen schuilgaan. Mecoms neemt met 75% het grootste aandeel en profileert zich als product- en dienstenleverancier voor de energie- en nutssectoren. Silta is gespecialiseerd in IT-infrastructuur en FrontForce spitst zich toe op IoT, AI, chatbots, allerhande toepassingen met sensoren en als absoluut buitenbeentje een eigen softwarepakket voor het volledige beheer van brandweerkazernes. Het hoofdkantoor van Ferranti is in België gevestigd, van waaruit ook alle ontwikkelingen worden aangestuurd.

Bij haar debuut was de functiebenaming voor Eva Van Raes ‘operations coördinator’ en bestond er bij Ferranti geen afdeling Facility Management, door het gering aantal werknemers in die tijd. “In 2008 verhuisden we naar de bekende Ahlers-building aan de Noorderlaan in Antwerpen”, blikt Eva Van Raes terug. “Ik kreeg de opdracht toevertrouwd om de volledige verhuisoperatie te begeleiden en dat was meteen een echte duik in de wateren van Facility Management.”

In 2012 kreeg ze de kans een periode in het buitenland te gaan werken voor Ferranti. Ze trok naar Canada voor een functie in ‘learning & development’. Bij haar terugkeer in België kreeg ze het voorstel om naast haar ‘learning & development’-activiteiten de functie van Facility Manager uit te werken. “Ik was zeker getriggerd door het vakgebied en toonde dan ook interesse in het voorstel”, vertelt Eva Van Raes. “Het aantal medewerkers op het Ferranti-hoofdkantoor was aangegroeid tot zo’n 250, wat Facility Management nodig en zinvol maakte voor de organisatie.”


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


18/06/2019
Verhuis, Opslag en Logistiek
 Ander nieuws
Beddeleem plaatst systeemwanden in nieuwe HQ Securex
| 24/09/2021
Kies net als Nestlé voor een ergonomische thuiswerkplek
| 23/09/2021
Beweging in de cateringmarkt
| 23/09/2021
Onderzoek Idewe legt opvallende inzichten rond ‘het nieuwe werken’ bloot
| 22/09/2021
Belangrijkste persoonlijkheidstypen op de werkvloer
| 22/09/2021

Meer news