FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » DOX Group viert 40ste verjaardag met aanstelling derde generatie

DOX Group viert 40ste verjaardag met aanstelling derde generatie

Welke bijdrage kunnen we leveren om een aangename leef- en werkomgeving te garanderen? Dat is de centrale vraag die al sinds het oprichtingsjaar als een rode draad door DOX Group loopt. Meer dan 40 jaar later is het bedrijf uitgegroeid tot een specialist in akoestische oplossingen.


In het oprichtingsjaar 1978  sluimerde de oliecrisis volop, de bedrijfs- en overheidsinvesteringen stonden op een laag pitje. De tijd leek toen nog niet rijp voor akoestische isolatie, alle aandacht ging naar thermische isolatie. Lawaai was toen ook nog geen thema in de industrie. Het was voor Jan Dox dan ook een gedurfde stap om net op dat moment te starten met een bedrijf – Illbruck Belgium – in akoestische oplossingen. Gelukkig keerde het tij stilaan en de eerste projecten werden opgeleverd, zoals de Europese School in Mol. Zo ging de bal aan het rollen en al vlug kwamen andere mooie realisaties op het palmares, zoals Aqualibi in Waver en een grote fabriekshal van Sidmar in Luxemburg.

Tweede generatie aan de slag
Ondertussen was in de persoon van Walter Dox de tweede generatie aan de slag gegaan in het bedrijf. Hij gidst ons door enkele opmerkelijke mijlpalen: “Het nieuwe bedrijfsgebouw in 1992 en de opstart van de verdeling van de Migua-dilatatievoegprofielsystemen in 1996, waarmee onder meer prachtige projecten als de luchthaven van Zaventem en het stationsgebouw van Antwerpen Centraal gerealiseerd werden waren hoogtepunten. In 2003 volgde een nieuwe mijlpaal, toen het bedrijf volledig in handen kwam van de familie en de naam Dox Acoustics gelanceerd werd. Ik stip ook het begin van de samenwerking aan met het Nederlandse Alara Lukagro, wat een volgende boost betekende voor ons bedrijf. In 2011 kwam er een rebranding om een duidelijk onderscheid te maken tussen de voegdichtingsdivisie en het akoestische luik van het bedrijf, DOX Expansion Joints en DOX Acoustics. Een jaar later werd tenslotte de verhuis naar het pand in Kapellen beklonken.”


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


07/07/2019
Facility Management
 Ander nieuws
Geeft Nederland het voorbeeld?
| 28/01/2022
OCI varieert sterk binnen Europa
| 27/01/2022
Sharp breidt digital signage-portfolio uit voor veeleisende professionele omgevingen
| 26/01/2022
Batterij-aangedreven sproei-extractie voor professionals
| 25/01/2022
Digitalisering maakt werknemers onzeker
| 24/01/2022

Meer news