FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Hoe gebouwen kunnen bijdragen tot hogere productiviteit

Hoe gebouwen kunnen bijdragen tot hogere productiviteit

Een derde van de bedrijfskosten zijn terug te brengen tot het gebouw. Gebouwbeheersystemen hebben zich opgeworpen als waardevolle instrumenten om die kosten te drukken. De volgende stap is om alle systemen te gaan connecteren en slimmer maken. Alleen zo zal technologie een ondersteunende rol spelen in het verhogen van de productiviteit. Hoe dat in zijn werk kan gaan, kon men ontdekken op de Honeywell Technology Day.

De missie van de Honeywell Benelux Technology Day was duidelijk: bedrijven uit de Benelux laten proeven van hoe het Internet of Things het kantoorgebouw voorgoed zal veranderen. Een broodnodige revolutie. Het huidige businessmodel staat immers onder druk. Letterlijk en figuurlijk. Schaarste op de arbeidsmarkt, burn-out, wereldwijde concurrentie … medewerkers staan onder grotere druk dan ooit. Om toch een stapje hoger te zetten in productiviteit kunnen we niet om technologie heen. Slimme gebouwen zijn het beste antwoord voor een Facility Manager om een impact te hebben op de exploitatiekosten (energie, prijs per m², medewerkers).

Connecteren in open platform
Tom De Fruytier van Signify legde uit hoe die vork precies in de steel zit. “20% van de elektriciteit wereldwijd, gaat naar verlichting. Alle stroomverslindende lampen vervangen door ledtechnologie is een goed begin. Maar er valt nog meer winst te rapen als we alle technieken connecteren in een open platform. Dan worden gebouwen pas echt slim.” Een bewegingssensor geïntegreerd in een lichtarmatuur bijvoorbeeld. Het licht is dan automatisch afgestemd op de bezetting in de ruimte. De winst zit hem in de informatie die erbij komt over het gebruik van de ruimte. “Uit onderzoek blijkt dat gebouwen maar voor 50% optimaal benut worden. Door de database aan gegevens die je krijgt door allerlei zaken te combineren, kan je pas echt optimaliseren, zonder dat gebruikers moeten inboeten aan comfort.”


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


17/02/2020
Gebouwen en Technieken
 Ander nieuws
IDIS lanceert Mobile Plus app
| 29/10/2020
Priva brengt nieuwste innovaties aan huis
| 28/10/2020
Ons kantoor is het kantoor niet meer! Verboden toegang tot het kantoor
| 28/10/2020
Luctra behaalt certificaat als ‘Ergonomisch product’
| 27/10/2020
Iconische Revolt stoel wordt geherlanceerd
| 26/10/2020

Meer news