FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » “Over de silo’s heen durven te kijken”

“Over de silo’s heen durven te kijken”

Leslie De Backer – afdelingschef Facility Politiezone Antwerpen
Leslie De Backer (45) legde met het facilitair team van de Politiezone Antwerpen een hele weg af. De voorbije zes jaar slaagde de afdeling erin om “vanuit de Middeleeuwen naar het heden te geraken, zonder de toekomst uit het oog te verliezen”. Dat dankzij een overkoepelende aanpak over silo’s heen, goede partnerships, cocreatie en een gezamenlijke visie op facilitaire dienstverlening.

Passie voor bouw en architectuur
Architect Leslie De Backer kwam vanuit haar passie voor architectuur terecht in de wereld van Facility Management. Na haar studies en stage bij een architectenbureau startte ze als operations manager bij een schildersbedrijf met 60 medewerkers. In 2009 maakte ze de overstap naar AG Vespa waar ze tot 2011 de dienst onderhoud en nazorg leidde. Haar carrière bij de Politiezone Antwerpen begon in 2013 als projectleider voor het nieuwe Mastergebouw. In 2014 groeide ze door tot diensthoofd Vastgoed. Sinds 2017 behartigt ze als afdelingschef Facility de hard en soft services, bouw- en renovatieprojecten, inrichtingsprojecten en fleet. Leslie De Backer: “De doelstelling van ons team is om samen te zorgen voor een innovatief, duurzaam en georganiseerd facilitybeleid. Dit gebaseerd op de noden van onze medewerkers zodat zij zich 100% kunnen focussen op hun kerntaak: het beschermen van onze vrijheid in een veilig Antwerpen.”

Het facilitair team, dat oorspronkelijk uit vijf medewerkers bestond, telt momenteel 49 interne medewerkers. Dat binnen de domeinen FM-projecten, vastgoed, exploitatie en voertuigen. Facility PZA voert vooral de regie in samenwerking met ongeveer een 400 externe medewerkers in de hard en soft services via externe partners.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


13/03/2020
Facility Management
 Ander nieuws
Tegenstrijdigheid
| 23/07/2021
Na de maaltijd- en ecocheque nu ook een ‘kantoorcheque’?
| 22/07/2021
Leopoldskazerne genomineerd voor de WAF awards 2021
| 20/07/2021
Elektrificatie zet door bij nieuwe auto’s
| 19/07/2021
Einde voor robot ‘Pepper’ - rechtzetting
| 16/07/2021

Meer news