FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » 'De Navo, een unieke facilities-ervaring'

"De Navo, een unieke facilities-ervaring"

Patrick Sonveaux – head infrastructure and Facilities Management NATO
Met zijn 45 jaar leidt Patrick Sonveaux de facilities en infastructuur van de Navo in Brussel met diplomatieke handigheid. Twee jaar geleden heeft hij samen met zijn team de verhuizing van het oude terrein naar de nieuwe megastructuur van 250.000 m2 tot een goed einde gebracht. De Facility Manager ziet toe op deze atypische en superbeveiligde bijenkorf waarin de delegaties van de 29 lidstaten ondergebracht zijn en waar 4.500 mensen werken. Een dagelijkse uitdaging met knelpunten die men nergens anders aantreft.

Het nieuwe Brusselse hoofdkantoor van de Navo in Evere viert in maart dat het twee jaar in gebruik is. Onder het schitterende schild van deze kolos met acht vleugels van lange, gebogen gebouwen, wacht Patrick Sonveaux ons op. Rustig, bedachtzaam en met de glimlach. Alle facilities en infrastructuur van de superbeveiligde reus van 250.000 m2 beheren, dat is nochtans een gewicht dat velen stress zou bezorgen. Maar nee, de handelsingenieur van opleiding heeft het er naar zijn zin, ervan overtuigd dat "zo'n functie uitvoeren ten dienste van zo'n instelling, je maar één keer in je leven overkomt”. Voordat hij "deze unieke kans greep" begon deze veertiger zijn carrière 22 jaar geleden bij Siemens. "Toen ik mijn eerste job kreeg, werd ik verantwoordelijk voor projecten rond ‘facilities’ terwijl ik helemaal niet wist wat dat domein inhield. Ik ben aangekomen op een sleutelmoment, toen nagedacht werd over nieuwe methodes voor FM en toen nieuwe informaticatools verschenen voor het beheer. Ik heb snel geleerd, vooral door contact met Roland De Coninck, een echte referentie. Sindsdien heb ik de facilitaire sector en het vastgoed nooit meer verlaten."


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


13/03/2020
Facility Management
 Ander nieuws
Tegenstrijdigheid
| 23/07/2021
Na de maaltijd- en ecocheque nu ook een ‘kantoorcheque’?
| 22/07/2021
Leopoldskazerne genomineerd voor de WAF awards 2021
| 20/07/2021
Elektrificatie zet door bij nieuwe auto’s
| 19/07/2021
Einde voor robot ‘Pepper’ - rechtzetting
| 16/07/2021

Meer news