FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » “Succesvolle innovatie pas mogelijk als alle ingrediënten aanwezig zijn”

“Succesvolle innovatie pas mogelijk als alle ingrediënten aanwezig zijn”

Peter Dierickx – facilitair directeur AZ Maria Middelares
Peter Dierickx (48) is facilitair directeur bij AZ Maria Middelares, dat in 2015 naar een gloednieuwe moderne en groene site verhuisde. Hij is er verantwoordelijk voor Facility Management and Safety met bijzondere aandacht voor schoonmaak, voeding/catering, voorraadbeheer, inkoop, medische apparatuur, veiligheid en kwaliteit. Onder het motto ‘GezondheidsZorg met een Ziel’ zet hij dagelijks mee in op het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van zorg, het optimaliseren van de patiëntbeleving, het verhogen van de personeelstevredenheid en het realiseren van efficiëntiewinst.

Ingenieur met passie voor geneeskunde
Burgerlijk ingenieur Peter Dierickx (48) heeft negentien jaar ervaring in Facility Management. Als student twijfelde hij tussen geneeskunde en burgerlijk ingenieur, en koos uiteindelijk voor het laatste. De interesse voor geneeskunde bleef echter hangen en hij behaalde ook het diploma biomedische en klinische ingenieurstechnieken. Na zijn doctoraat aan de faculteit ingenieurswetenschappen van de UGent ging hij van start in het UZ Leuven, waar hij meer dan tien jaar diensthoofd medische instrumentatie was. Ter voorbereiding van de JCI-accreditatie maakte hij er vanaf 2008 deel uit van het FMS-team (Facility Management and Safety).

In 2011 kwam Peter Dierickx in contact met AZ Maria Middelares, waar men in de aanloop van de nieuwbouw een facilitair directeur zocht voor de soft facilities (schoonmaak, voeding/catering, voorraadbeheer en inkoop) en medische apparatuur. In het kader van de JCI-accreditatie, die voor het eerst in 2016 en in 2019 voor de tweede keer behaald werd, neemt hij een leidende rol op binnen het FMS-team, met bijzondere aandacht voor (pragmatiek in) kwaliteit en veiligheid. Daarnaast stimuleert en ondersteunt hij innovatie, zowel in zorg als in zorgondersteuning. Peter Dierickx: “Op die manier draag ik samen met de andere collega’s bij aan de verschillende strategische doelstellingen van het ziekenhuis. Hier heerst een open cultuur, waarbij op een menselijke manier hard wordt gewerkt. Binnen een model van consensus en dialoog kijken we in dezelfde richting. Een belangrijk motto hierin is: er zijn geen problemen, enkel oplossingen.”


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


13/03/2020
Facility Management
 Ander nieuws
Tegenstrijdigheid
| 23/07/2021
Na de maaltijd- en ecocheque nu ook een ‘kantoorcheque’?
| 22/07/2021
Leopoldskazerne genomineerd voor de WAF awards 2021
| 20/07/2021
Elektrificatie zet door bij nieuwe auto’s
| 19/07/2021
Einde voor robot ‘Pepper’ - rechtzetting
| 16/07/2021

Meer news