FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » 'Groeien en laten groeien'

"Groeien en laten groeien"

Sébastien Laporte – head of organization effectiveness & facilities chez Ethias
Sébastien Laporte is de atypische, innovatieve Facility Manager van verzekeringsgroep Ethias. In zijn menselijke en welwillende stijl heeft de Luikenaar geleidelijk alle hefbomen verkregen die nodig zijn om te streven naar ‘operationele excellentie’. En om facilities te zien als een prestatiecentrum eerder dan als een kostencentrum.

"Ik weet nog altijd niet wie mij heeft ingeschreven voor de FM Awards 2020... Ik was het in elk geval niet”, lacht Sébastien Laporte half trots, half verbaasd over deze raadselachtige deelname... Maar wel verdiend. De 41-jarige Facility Manager is een pleitbezorger en een leider voor een innovatieve, moderne visie op facilities binnen Ethias. Hij is in 2002 voor de verzekeringsgroep beginnen te werken toen die nog Omob heette. Na een stage tijdens zijn rechtenstudies begint hij er zijn carrière als beheerder van schadegevalen waarbij een ziekenhuisopname en een medische behandeling nodig zijn. Binnen zijn dienst werkt hij mee aan de lopende herziening van de werkmethodes en de optimalisering van de processen, zonder te snijden in het personeelsbestand.

De dynamische Luikenaar barst van de ideeën en hij trekt stilaan de aandacht van de directeur van de openbare instanties die in 2017 de CEO van Ethias werd, Philippe Lallemand. "In 2011 richtte Philippe in zijn departement een programma voor operationele excellentie op en hij wilde dat ik dat leidde. Alles is daaruit voortgevloeid... ook voor mij persoonlijk." Vier jaar lang transformeert Sébastien Laporte hoe de diensten georganiseerd zijn, welke competenties ze vereisen en hoe ze aangestuurd worden.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


13/03/2020
Facility Management
 Ander nieuws
IDIS lanceert Mobile Plus app
| 29/10/2020
Priva brengt nieuwste innovaties aan huis
| 28/10/2020
Ons kantoor is het kantoor niet meer! Verboden toegang tot het kantoor
| 28/10/2020
Luctra behaalt certificaat als ‘Ergonomisch product’
| 27/10/2020
Iconische Revolt stoel wordt geherlanceerd
| 26/10/2020

Meer news