FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Circulaire economie wint aan belang

Circulaire economie wint aan belang

Circulair kantoormeubilair is voor kmo’s nog vaak een ver-van-hun-bedshow. Niettegenstaande is het volgens diverse marktspelers een kwestie van tijd vooraleer de circulaire economie doorbreekt. Ook de overheid geeft het goede voorbeeld en stimuleert het hergebruik van materialen in haar gebouwen. Zo sloot Het Facilitair Bedrijf eind januari twee raamcontracten af waardoor entiteiten van de Vlaamse overheid en lokale besturen vlot refurbished kantoormeubilair kunnen aankopen.

Circulaire economie: what’s in a name?
Er wordt veel over de circulaire economie gepraat, maar waar gaat het nu eigenlijk over?
Tegen 2050 zijn we grosso modo met 9,7 miljard mensen. Dat betekent meer consumptie en meer productie. Tegelijk komen het klimaat en de natuurlijke grondstoffen onder druk. De oplossing is een transitie naar een circulaire economie, waarbij grondstoffen niet telkens opnieuw uit de aarde worden gehaald, maar maximaal in de economie blijven. Dat via efficiënt en slim materiaalgebruik, met de voorkeur voor herbruikbare grondstoffen. Circulaire economie draait rond het sluiten van materialenkringlopen en toepassen van nieuwe businessmodellen zoals gebruik in plaats van bezit. Het gaat dus over meer dan recycleren. Het is ook het fundamenteel herdenken van producten en systemen: slim design, levensloopverlenging, herbruikbaarheid, demonteerbaarheid voor herstel en vervanging, product-dienstcombinaties invoeren, andere consumptiemodellen ondersteunen gebaseerd op gedeeld gebruik enzoverder.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


30/03/2020
Facility Management
 Ander nieuws
Royal Ahrend verstevigt internationale marktpositie in Centraal en Oost-Europa
| 22/01/2021
TomTom Traffic Index 2020: verkeersdrukte daalt met 20% in Coronajaar
| 22/01/2021
Gemotoriseerde tweewieler herontdekt
| 21/01/2021
ManpowerGroup vereenvoudigt structuur tot 4 merken
| 21/01/2021
Bruin Bourgois is nieuwe Cluster Managing Director België, Luxemburg en Frankrijk bij G4S
| 20/01/2021

Meer news