FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » “De coronacrisis beïnvloedt de war for talent op diverse vlakken”

“De coronacrisis beïnvloedt de war for talent op diverse vlakken”

Davy Van Den Meerssche – real estate portfolio manager BeNeLux & UAE Robert Half
De werkplekbeleving en wellbeing speelden voor de coronacrisis reeds een grote rol in de war for talent en zullen in het postcoronatijdperk nog belangrijker worden volgens Davy Van Den Meersche (real estate portfolio manager BeNeLux & UAE Robert Half). “Hoe gaan we (potentiële) medewerkers nog motiveren om naar het kantoor te komen? Werkgevers zullen meer dan ooit op de juiste knoppen moeten drukken.”

Medewerkers aantrekken én houden
Davy Van Den Meerssche (35) is sinds september 2019 real estate portfolio manager BeNeLux & UAE bij het wereldwijd gespecialiseerd rekruteringsbedrijf Robert Half. Hoe kan een bedrijf volgens hem geschikte medewerkers aantrekken én ook houden? En in welke mate heeft de dalende economie een impact op de war for talent? “Er komen momenteel talenten op de markt die hun job verloren zijn. Kritische profielen zullen ook postcorona belangrijk blijven. De voordeur van bedrijven staat open, maar de achterdeur kan eveneens openstaan. Het gaat voor de werknemer al lang niet meer enkel over het financiële pakket, maar ook over andere parameters zoals het belevingsgevoel en de welzijnsfactor. Een werkplek moet aantrekkelijk en trendy zijn, met aandacht voor ergonomie en gezondheid. Het geloof in het bedrijf speelt eveneens een rol. Hoe gaat men bijvoorbeeld met duurzaamheid om? De coronacrisis brengt echter een extra uitdaging met zich mee. Hoe zullen we medewerkers motiveren om nog naar het kantoor te komen? Men heeft onder meer geproefd van minder tijd verliezen, geconcentreerder werken en meer tijd met de familie doorbrengen. De jonge generatie heeft vaak kinderen en woont kleiner. Thuiswerk en ‘work-life balance’ is voor hen belangrijk, maar extra faciliteiten op het werk zoals een fitness kunnen eveneens het verschil maken. Als men naar het kantoor komt zal het erop aankomen om medewerkers maximaal te ontzorgen via bijvoorbeeld het verzekeren van een parkeerplaats of desk.”
Davy Van Den Meerssche over het aanboren van alternatieve doelgroepen en flexibiliteit inzake eisen naar nieuwe medewerkers toe: “Ik geloof in het werken vanuit sterktes, eerder dan op basis van ervaring en diploma. Vijftigplussers zijn bijvoorbeeld zeer loyaal tegenover de werkgever en hebben een fantastische werkethiek.”


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


10/08/2020
Facility Management
 Ander nieuws
Belgian Building Awards 2021
| 23/04/2021
Veiligheid in en rond jullie gebouwen
| 22/04/2021
Edge computing: hoe installeer je effectief een technologische keuze?
| 22/04/2021
De mutatie van de werkomgeving
| 21/04/2021
Naamsverwarring?
| 20/04/2021

Meer news