FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Het kantoor heeft toekomst

Het kantoor heeft toekomst

De Covid-19 pandemie heeft – zij het onder dwang – ook non-believers overtuigd dat thuiswerken goed kan verlopen. Diverse onderzoeken tonen aan dat thuiswerken door vele werknemers gewenst wordt en dat ook werkgevers dit in de toekomst als het ‘nieuwe normaal’ zullen beschouwen. Maar thuiswerken werkt niet altijd en voor iedereen. Het kantoor is zeker niet afgeschreven!

Het kantoor blijft een vaste waarde, ondanks de wens naar flexibel kunnen omgaan met de werktijd. Formele en informele interacties, de verbondenheid met collega’s en organisatie, wordt door thuiswerkers als grootste gemis genoemd. Ontmoetingen tussen collega’s scheppen mogelijkheden voor vernieuwing, kennisuitwisseling en informele begeleiding. Werkplekken die tot samenwerken stimuleren leiden ook tot meer goodwill tegenover de werkgever.
Ondanks alle technische vooruitgang, is er geen volwaardig alternatief voor ontmoetingen met klanten en collega’s in de fysieke kantooromgeving. Daarnaast is de fysieke scheiding van privé en werk, inherent aan het kantoor, van grote waarde. Vooral jongere medewerkers blijken het moeilijk te hebben om een gezond evenwicht tussen werk en privéleven te vinden.
Thuis wordt de werkplek al te vaak geïmproviseerd met als belangrijkste nadelen het gebrek aan ergonomisch meubilair, kwalitatieve printer/scanners of andere services en uitrusting nodig voor een productieve werkomgeving. Ruimtegebrek zal vooral in stedelijke omgevingen een probleem blijven voor medewerkers.
Een deel van de tijd thuiswerken en een deel in een nieuw uitgedacht kantoor met focus op de sociale voordelen, wordt algemeen als ideaal gezien.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


11/04/2020
Facility Management
 Ander nieuws
Meer zakenreizen, maar duurzaam reizen blijft uitdaging
| 15/08/2022
De werkomgeving is op weg voor ‘phygital’
| 08/08/2022
Gen X-Y-Z, complementair op de werkvloer
| 01/08/2022
Nederland blaast warm en koud bij elektrisch rijden
| 25/07/2022
Zonwerende folie beschermt ouderen van Woonzorgcentrum Meulenbroek
| 19/07/2022

Meer news