FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Hoe digitale tools medewerkers een veilig gevoel geven

Hoe digitale tools medewerkers een veilig gevoel geven

In omgevingen waar er veel verkeer is kan een selfservicekiosk met interactief scherm handig zijn om in real time te tonen welke lokalen bezet zijn.
Uit een enquête van PwC blijkt dat 77% van de CFO’s van plan is om de veiligheidsmaatregelen en vereisten op de werkvloer te veranderen. 65% verwacht dat de werkplek wordt heringericht met het oog op social distancing. En volgens Gartner denkt 74% er aan om ten minste vijf procent van het personeel naar een remote werkplek te verplaatsen. De kantooromgeving zal niet meer worden wat ze voor COVID-19 was, zoveel is duidelijk. Het slim inzetten van digitale tools kan binnen dat kader een belangrijke rol spelen met het oog op een futureproof werkplek die uitblinkt in efficiëntie en veiligheid.

Veiligheid en welzijn
Na de eerste lockdown hadden veel medewerkers het moeilijk om terug te keren naar kantoor. Ze keken ernaar uit om hun collega’s terug te zien, maar de schrik om het virus op te lopen zat er goed in. Bedrijven moeten dus vooral kunnen aantonen dat hun medewerkers in een veilige, productieve omgeving kunnen werken. Dit heeft gevolgen voor de manier waarop er gewerkt wordt en waarop werkplekken beheerd en onderhouden worden. De uitdagingen voor facility managers situeren zich dan ook op het vlak van werkplekdichtheid/social distancing, reserveringen en contact tracing, slimme begeleiding van medewerkers, controle van het binnenklimaat en een doeltreffende schoonmaak en hygiëne.

Slimme gebouwen en digitale tools
Slimme gebouwen en digitale tools of IoT-systemen kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Een slim gebouw is een gebouw dat data verzamelt en ervoor zorgt dat de gebruikers van het gebouw hun werk op een performante manier kunnen doen door data te gebruiken. Dit met de bedoeling dat het gebouw de mensen ondersteunt en niet andersom.

Het hoeft echter niet meteen groots aangepakt te worden. Ook op korte en middellange termijn kunnen tijdens de huidige crisis een aantal tools geïmplementeerd worden die direct het verschil maken...


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


01/02/2021
ICT en Telecom
 Ander nieuws
OCI varieert sterk binnen Europa
| 27/01/2022
Sharp breidt digital signage-portfolio uit voor veeleisende professionele omgevingen
| 26/01/2022
Batterij-aangedreven sproei-extractie voor professionals
| 25/01/2022
Digitalisering maakt werknemers onzeker
| 24/01/2022
Meer of minder vierkante meters voor de hybride toekomst?
| 21/01/2022

Meer news