FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Hangar 26: Screw it, let’s do it!

Hangar 26: Screw it, let’s do it!

Er werd gestart vanuit een strak, industrieel zwart/wit concept, passend bij het open karakter van het gebouw.
Tijdens corona-tijden ontwikkelde K-ONCEPT uit Roeselare een K-ONCEPT 2.0-versie, er komt heel wat nieuws aan, stay tuned... Ook hierbij blijft de merk- en marktonafhankelijkheid voorop staan. “De werkomgeving moet de specifieke werkprocessen ondersteunen. Vandaar het belang van interviews en een persoonlijke aanpak”, aldus Kris Cottenier, managing director van K-ONCEPT. “Dat was ook zo bij het Gritt-project, een schoolvoorbeeld van maatwerk.”

“In onze integrale aanpak kunnen zowel consultancy, ontwerp, brand identity, projectmanagement, nazorg als facilitaire dienstverlening aan bod komen. Naast one shots doen we ook multisites waarbij we alle filialen van een bedrijf van een nieuwe look & feel voorzien”, aldus Cottenier. “Het nieuwe werken op zich is niet langer zaligmakend, we evolueren in de richting van een mix van het nieuwe werken en de klassieke kantooromgeving. Het downsizen van kantooroppervlakte blijkt een relatief gegeven. De ontmoetingsfunctie primeert, het aantal flexwerkplekken is niet langer een fetisj. Soft services zoals een fitnessruimte op de werkvloer, worden vaak weinig gebruikt en in vraag gesteld.”

Eén open ruimte
In een gerenoveerde oude havenloods aan de Schelde bevindt sinds kort zich het nieuwe hoofdkantoor van Gritt, de overkoepelende holding van Logi-Technic en TEC, actief in de markt van technische outsourcing, head hunting en people management. Deze gigantische loods op palen (met nog te ontwikkelen onderbouw) ziet aan de voorzijde uit op het MAS en aan de achterzijde op de Schelde. Twee gebouwunits werden volledig in ruwbouw gezet, waarbij tegelijk enkele gigantische lichttunnels in de enorme sheddaken ingewerkt werden. De twee langwerpige units werden tot één open ruimte samengevoegd. De bestaande tussenverdiepingen werden waar nodig aangepast in functie van een ruimtelijke optimalisatie en maximale openheid. Op de eerste verdieping zijn – naast het onthaal en de wachtruimte – de kantoren ondergebracht. De zes boxen in het midden scheiden én verbinden als het ware de medewerkers aan de linker- en aan de rechterzijde. Op de mezzanines zijn meetingrooms, een multifunctionele opleidingsruimte, een cafetaria en het ontspanningsgedeelte ondergebracht.

Duurzaam en groen
Er werd geopteerd voor grotere, klassieke werkposten op coronaveilige afstand, waarvan sommige flex. Tussen de werkposten bevindt zich repetitief een 7 meter lange living jungle-lijn, die een luchtzuiverende, akoestische en rustgevende functie heeft. Andere groene accenten zijn de grote moswand met Gritt-logo achter de onthaalbalie en de integrale mosmuur met de slagzin “Screw it, let’s do it” in de board room. Op de vroegere scheidingslijn tussen de opengetrokken volumes werden zes ‘akoestische kubussen’ geïnstalleerd. Deze kunnen zowel voor interne meetings, interviews met kandidaten, dan als concentratieruimte of telefooncel worden gebruikt. In zowel de cafetaria als de multifunctionele ruimte werd een traditionele technische omkasting omgebouwd tot een functionele zittribune. Er werd gewerkt met een beperkt materialenpakket : er werd gestart vanuit een strak, industrieel zwart/wit concept, passend bij het karakter van het gebouw. Dit werd verzacht tot een warme, huiselijke sfeer d.m.v. een warm kleurenpallet : natuurlijk houtfineer, goudkleurige accenten in vloerbekleding, maatwerk en verlichting. Zelfs de specifieke akoestische ingrepen maakten integraal deel uit van het concept & de branding : de akoestische Petac-wanden, vervaardigd uit gerecycleerde PET-flessen, werden voor de eerste maal bedrukt, in dit geval met de kernwaarden van de klant.
Door Philip Declercq (foto's: K-ONCEPT)
www.k-oncept.com18/01/2021
Huisvesting & werkomgeving
 Ander nieuws
Meer zakenreizen, maar duurzaam reizen blijft uitdaging
| 15/08/2022
De werkomgeving is op weg voor ‘phygital’
| 08/08/2022
Gen X-Y-Z, complementair op de werkvloer
| 01/08/2022
Nederland blaast warm en koud bij elektrisch rijden
| 25/07/2022
Zonwerende folie beschermt ouderen van Woonzorgcentrum Meulenbroek
| 19/07/2022

Meer news