FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Maximale beveiliging is essentieel voor de bescherming van slimme gebouwen tegen cyberaanvallen

Maximale beveiliging is essentieel voor de bescherming van slimme gebouwen tegen cyberaanvallen

Dat het uiterst belangrijk is om te zorgen voor veiligheid en om hoge beveiligingsstandaarden te hanteren, zodat slimme gebouwen en essentiële data tegen verlammende aanvallen kunnen worden beschermd, zal niemand ontkennen, zo verklaart 2N, de wereldwijde leider in IP-access control systems. Om aandacht te schenken aan de maand voor cyberveiligheid heeft 2N in samenwerking met het Kaspersky, de wereldleider op het gebied van cyberveiligheid, essentieel advies gepubliceerd om de consument, maar ook beheerders van bedrijfsgebouwen, in staat te stellen zich tegen cyberaanvallen te wapenen.

Deze actie komt voort uit onderzoek van Kaspersky. Dit bedrijf kwam erachter dat België op de zesde plaats stond voor wat betreft cyberaanvallen op beheerssystemen voor slimme gebouwen overal in Europa. In België moest bijna 40% van de slimme gebouwen een cyberaanval op de systemen afslaan. Dit zijn aanvallen inclusief allerlei varianten van spyware – malware, waarmee geprobeerd wordt om inloggegevens tot bankrekeningen en andere waardevolle info te stelen.

De toepassing van slimme technologieën in gebouwen is in het dagelijks leven doorgedrongen en daarmee zijn de gebruikers verzekerd van comfort en flexibiliteit. Van liften, verwarming tot alarmsystemen en toegangsbeheersystemen: het aandeel aan netwerken gekoppelde kritische systemen die met elkaar, met slimme telefoons en met IoT communiceren, groeit.

Het is nu belangrijker dan ooit dat gebruikers op de hoogte zijn van eventuele kwetsbare plekken in hun systemen, waarbij het raadzaam is om adequate maatregelen te nemen. Bij intelligent beheer en de toepassing van hoge veiligheidsstandaarden, zijn slimme gebouwen uiterst effectief. Ze ondersteunen energie-efficiency-maatregelen en helpen daarmee op bedrijfskosten te besparen.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


22/02/2021
Veiligheid & beveiliging
 Ander nieuws
Andrews Sykes opent alweer nieuwe vestiging in Kortrijk
| 26/01/2023
IFMA’s ‘Experts’ Assessment, Vol. 2’
| 26/01/2023
Planon verwerft meerderheidsaandeel in PropTech-bedrijf Ubigreen
| 25/01/2023
Ledvance Linear Magnetic Batten voor eenvoudige LEDificatie
| 24/01/2023
Kosten in de marge maken bedrijfswagen flink duurder
| 24/01/2023

Meer news