FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Een 100% eigen bedrijfsrestaurant, ‘good food’ en zelfgemaakte bereidingen

Een 100% eigen bedrijfsrestaurant, ‘good food’ en zelfgemaakte bereidingen

De Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (GOB) heeft de gelegenheid van zijn intrek in de nieuwe Iris Tower aangegrepen om zich toe te rusten met een vernieuwend bedrijfsrestaurant. Het 100% homemade ‘good food’-aanbod wordt bereid door een eveneens 100% homemade team dat voor 50% bestaat uit jongeren in een eerste baan. Een grote uitdaging, want met 2.100 werkplekken in de toren moet het restaurant 700 tot 900 maaltijden per dag kunnen serveren. Met een focus op kwaliteit, financieel evenwicht en medewerkerstevredenheid loopt de formule sinds eind 2020 op rolletjes.

Baptiste Daveau heeft drie drukke jaren achter de rug waarin intensief beroep is gedaan op zijn afdeling Facilities van 130 medewerkers. In het bijzonder voor de expresbouw van de Iris Tower van 32 verdiepingen (plus 7 ondergrondse parkeerverdiepingen) om al het personeel van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel in onder te brengen en te groeperen. Dat wil zeggen 2000 ambtenaren. De operatie vereiste de betrokkenheid van Facilities bij 47 projecten. Waarvan één in het bijzonder de jonge dertigjarige directeur Facilities na aan het hart ligt: een echt bedrijfsrestaurant... anders dan alle andere! “Het verschil ligt in een drievoudige keuze: ons eigen restaurantteam samenstellen en niets uitbesteden; alle gerechten, sandwiches, salades, quiches en zelfs onze sauzen zelf produceren, met uitsluitend verse producten om een gevarieerd ‘good food’-aanbod te garanderen; en, ten slotte, dit restaurant een sociaal-professionele bestemming geven aangezien het team voor 50% bestaat uit jongeren onder de 26 jaar in een eerste baan”, beschrijft Baptiste Daveau.

Het is een gedurfd initiatief, aangezien de formule van het ‘bedrijfsrestaurant’ momenteel een model is dat in vraag wordt gesteld. Maar de directeur Facilities van de GOB heeft zijn dossier grondig bestudeerd en zijn berekeningen gemaakt. “Voordat we naar de Iris Tower verhuisden, zaten we in twee gebouwen dicht bij het Rogierplein, elk met een cafetaria. Het aanbod was van lage kwaliteit, beperkt, industrieel, produceerde veel afval en leidde tot ontevredenheid van onze werknemers die elders gingen eten. Het resultaat was een tekort van 100.000 euro in het laatste jaar. Wij moesten ons paradigma radicaal veranderen en erin slagen break-even te draaien, exclusief personeelskosten, met behoud van democratische prijzen en goed, vers en kwaliteitsvoedsel.” ...


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


13/04/2022
Catering
 



Ander nieuws
Meer zakenreizen, maar duurzaam reizen blijft uitdaging
| 15/08/2022
De werkomgeving is op weg voor ‘phygital’
| 08/08/2022
Gen X-Y-Z, complementair op de werkvloer
| 01/08/2022
Nederland blaast warm en koud bij elektrisch rijden
| 25/07/2022
Zonwerende folie beschermt ouderen van Woonzorgcentrum Meulenbroek
| 19/07/2022

Meer news