FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Ecologisch groen: een buitengewone kans

Ecologisch groen: een buitengewone kans

Wat houdt ecologisch groen precies in? Hoe begin je eraan, waar zitten de valkuilen en hoe kom je tot succesvolle resultaten? Weet dat kleine ingrepen al heel wat kunnen verhelpen. En hou rekening met diverse factoren zoals het type omgeving, de gebruiker en het budget. Dan geef je niet alleen echt iets terug aan de natuur, je levert meteen ook het visitekaartje van je bedrijf af. Niet onbelangrijk in de war for talent.

Belangrijke overwegingen
Bedrijven beseffen alsmaar vaker dat een groen imago meer is dan die ene marketingstunt. Ecologie is een stuk teruggeven aan de natuur. Hoe staan planten en dieren in verhouding tot de omgeving, wat is de wisselwerking? En hoe kunnen we die optimaal ondersteunen?
Wie werk wil maken van ecologisch groen neemt vooraf best een aantal belangrijke overwegingen in beschouwing. Ga je via een totaalconcept voor volledige ontzorging of schakel je na het advies van een studiebureau zelf diverse partijen in? Hebben die voldoende expertise in huis, bijvoorbeeld inzake ontharden of het aanleggen van wadi’s, het aantrekken van dieren en het planten van bomen? Denk dus goed na over de stap van concept naar uitvoering.
Een andere keuze betreft het bepalen van de prioriteiten en het bijhorend budget. Waar wil je als bedrijf naartoe, wat zijn de ambities? Een omgevings- en biodiversiteitsscan vormt binnen dat kader een interessante tool. Welke impact heeft welke maatregel? Breng de gewenste kwaliteitsniveaus duidelijk in kaart ...


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


11/05/2022
Energie en Milieu
 Ander nieuws
Verdubbeling van ransomware aanvallen en generatieve AI maakt het nog erger
| 26/09/2023
Beddeleem zorgt voor high-end afwerking kantoren Ageas
| 25/09/2023
Regelgeving strenger, strikter afgelijnd en overkoepelend voor ganse levensduur gebouw
| 22/09/2023
BOzARC nieuw in het gamma
| 22/09/2023
Digitale en elektrische oplossingen verlagen CO2-uitstoot van kantoren met 70%
| 21/09/2023

Meer news