FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » De maatschappelijke impact van binnenluchtkwaliteit

De maatschappelijke impact van binnenluchtkwaliteit

Hinder en gezondheidsklachten door schadelijke stoffen hebben een grote maatschappelijke impact. De veiligheid en gezondheid van mensen en een meer duurzame industrie zijn belangrijk. Door proactieve preventie effectief mogelijk te maken spelen de nieuwe oplossingen van Atmosafe hier op in. Deze oplossingen zijn ook toepasbaar in o.m. publieke ruimten en kantoorruimten.

Onderzoek aan Harvard T.H. Chan - School of Public Health heeft aangetoond dat de productiviteit van werknemers tot 10% kan stijgen en cognitieve vaardigheden tot 50% kunnen toenemen bij een goede luchtkwaliteit op de werkvloer. Hiernaast heeft de World Building Council ontdekt dat werkplekken met een goede luchtkwaliteit tot 35% minder ziekteverzuim opmeten. Cijfers van de Hoge Gezondheidsraad schatten de ziektelast te wijten aan slechte binnenluchtkwaliteit in ons land op ± 11.000 DALY’s (disability-adjusted life years) per jaar. Dit betekent een jaarlijkse maatschappelijke kost van ongeveer 750 miljoen euro (voor België). Indien we de grootste bronnen van schadelijke blootstelling (binnenshuis zijn dit fijn stof, radon, VOC, vocht, bio aerosols, CO) accuraat zouden kunnen identificeren, kan het grootste deel van deze kost uitgespaard worden. Vooral voor VOC-blootstelling, één van de grootste oorzaken, is er nog werk aan de winkel.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


13/07/2022
Schoonmaak en Hygiëne
 Ander nieuws
De transformatieve kracht van een gevelrenovatie met Sto
| 28/02/2024
Samenwerking tussen fysieke en digitale beveiligingspioniers
| 27/02/2024
Exclusieve promoties voor Facility Managers die naar FM Day komen
| 15/02/2024
Kärcher opent nieuw Municipal Competence Center in Wilrijk
| 13/02/2024
EPOS breidt zijn assortiment zakelijke headsets uit
| 13/02/2024

Meer news