FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Nicolas Hulpiau: “People management wordt alsmaar belangrijker binnen ons beroep”

Nicolas Hulpiau: “People management wordt alsmaar belangrijker binnen ons beroep”

Toen Nicolas Hulpiau (44) in 2013 bij Europ Assistance van start ging, stond hij meteen voor een hele uitdaging: de afdeling facility management uitbouwen, die tot dan ‘general services’ heette. Als Facility & Fleet manager is hij momenteel verantwoordelijk voor het drieluik gebouwbeheer, general services en fleet: “Een facility manager moet vaak verschillende petjes opzetten: die van facility manager, fleet manager, preventie-adviseur, mobility manager en niet in het minst people manager.”

Nicolas Hulpiau volgde vanuit zijn brede interesse de toenmalige opleiding facilitaire dienstverlening aan de KaHo Sint-Lieven. Nadat hij 12 jaar bij een grootbank werkte, waar hij binnen facility management verantwoordelijk was voor het contractbeheer van onder andere de catering en office supplies maakte hij in 2013 de overstap naar Europ Assistance, sinds december 2021 gevestigd in het iconisch gebouw Central Gate aan het station Brussel-Centraal (zie verder). Het bedrijf telt circa 240 medewerkers, waarvan ongeveer de helft bijstandsmedewerkers.

Van ‘general services’ naar ‘facility management’
Nicolas Hulpiau: de functie van facility manager bestond in 2013 nog niet binnen Europ Assistance. Facility, toen ‘general services’, zat zoals nu onder HR maar was weinig bekend. We maakten vanuit een helikopterview een oefening met het oog op het samenbrengen van de diverse domeinen, het aanpassen van processen en procedures, en een single point of contact naar de medewerkers toe. De benaming facility management werd gecreëerd met het drieluik gebouwbeheer, general services en fleet. Onder gebouwbeheer zit onder andere het technisch gedeelte, het onderhoud, de toegang enz. De general services omvatten het onthaal, dataverwerking, het economaat (print room) en dergelijke meer. Slechts een klein deel wordt nog ‘in house’ geprint. De bancaire en verzekeringswereld hebben sowieso een enorme versnelling doorgemaakt, niet in het minst op het vlak van automatisering en digitalisering.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


28/12/2022
Fleet Management - Facility Management
 Ander nieuws
Verdubbeling van ransomware aanvallen en generatieve AI maakt het nog erger
| 26/09/2023
Beddeleem zorgt voor high-end afwerking kantoren Ageas
| 25/09/2023
Regelgeving strenger, strikter afgelijnd en overkoepelend voor ganse levensduur gebouw
| 22/09/2023
BOzARC nieuw in het gamma
| 22/09/2023
Digitale en elektrische oplossingen verlagen CO2-uitstoot van kantoren met 70%
| 21/09/2023

Meer news