FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Pieter Sanders - delaware: “47% van onze vloot is momenteel volledig elektrisch”

Pieter Sanders - delaware: “47% van onze vloot is momenteel volledig elektrisch”

We ontmoeten Pieter Sanders (49) op de maatschappelijke zetel van delaware Belux in Kortrijk. In de acht jaar dat hij er werkt als sr fleet en facility manager voor België en Luxemburg werd elk jaar wel een nieuw kantoor geopend of heringericht, waarbij het vooral belangrijk is dat de medewerker zich thuis en goed voelt. Wat de vloot betreft, die ongeveer 1.600 wagens telt, ligt de focus resoluut op elektrisch: “Wij opteren bewust voor de duurzame keuze en niet de fiscale.”

Pieter Sanders studeerde twee jaar facility management aan het vroegere Kaho Sint-Lieven en maakte zijn vierjarige opleiding af aan de Hanzehogeschool Groningen: “Sindsdien ben ik binnen de facilitaire wereld aan de slag, eerst als verantwoordelijke voor de grootkeuken in een medisch-pedagogisch instituut. Enkele jaren later stapte ik over naar ISS, waar ik branch manager werd voor de regio West-Vlaanderen. Na een jaar volgde Sodexo (district anager housekeeping) en nadien maakte ik de overstap naar Alpro, waar ik de functie van divisional facility manager voor mijn rekening nam. Daar leerde ik als afnemer in plaats van aanbieder de andere kant van het vak kennen.”

Ongeveer acht jaar geleden vond Pieter Sanders een nieuwe uitdaging bij delaware, en dit als fleet & facility manager voor België en Luxemburg. In een vlakke structuur rapporteert hij rechtstreeks aan de managing director: “Ik ben gebeten door de facilitaire microbe. Het betekent ten dienste van staan, een stuk ondersteuning geven aan de business. Een heel uitdagende, diverse rol. Ons vak is continu in evolutie. De combinatie facility en fleet maakt het heel boeiend.”


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


04/10/2023
Fleet Management - Facility Management
 Ander nieuws
Whitepaper: optimaliseer voor hybride werken
| 07/12/2023
Profacility Podcast: ‘Groenbeheer binnen de omheining’
| 07/12/2023
E-book: Praktijkvoorbeelden van slimme, duurzame veranderingen voor FM
| 07/12/2023
Beyers kiest techbedrijf CEE voor bouw duurzame koffieroosterlijn
| 05/12/2023
IFMA Belgium Chapter richt de spots op ESG
| 04/12/2023

Meer news