FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » PMD sorteren op de werkplek: facilitair personeel wijst de weg

PMD sorteren op de werkplek: facilitair personeel wijst de weg

PMD sorteren is goed ingeburgerd bij de Belgen. De uitbreiding van de PMD-sorteerboodschap heeft sorteren nog eenvoudiger gemaakt, want ze is overal en voor iedereen gelijk. Flessen, blikjes, yoghurtpotjes en plastic schaaltjes gaan in de blauwe zak. Op de werkvloer is er wel nog werk aan de winkel wat de kwaliteit van ingezamelde PMD betreft. Gelukkig kan het facilitair personeel hier een centrale rol spelen.

Bij het streefdoel om zowel PMD van thuis als van buitenshuis in te zamelen, is ook de werkomgeving een belangrijke bron. Bedrijven betrekken bij een verantwoord sorteerproces beperkt de impact van het verpakkingsafval op het milieu. “Enkel op die manier kan de doelstelling van Fost Plus - de inzameling van PMD buitenshuis tussen 2018 en 2023 verdubbelen - worden bereikt”, zegt Wim Geens, Managing Director van Fost Plus, dat de recyclageketen voor huishoudelijke verpakkingen organiseert en financiert. Met meer dan 24.000 ton PMD buitenshuis ingezameld in 2022 heeft Fost Plus de tussentijdse doelstellingen opnieuw bereikt. Dankzij communicatie- en wervingscampagnes, de welkomstpremies en de inspanningen van alle betrokken partners. Ook de 900-tal inspecties en sorteringsaanbevelingen van controleurs - door Fost Plus en de OVAM gemandateerd om te controleren of bedrijven correct aan bronsortering doen - dragen hier toe bij.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


25/10/2023
Energie en Milieu
 Ander nieuws
Whitepaper: optimaliseer voor hybride werken
| 07/12/2023
Profacility Podcast: ‘Groenbeheer binnen de omheining’
| 07/12/2023
E-book: Praktijkvoorbeelden van slimme, duurzame veranderingen voor FM
| 07/12/2023
Beyers kiest techbedrijf CEE voor bouw duurzame koffieroosterlijn
| 05/12/2023
IFMA Belgium Chapter richt de spots op ESG
| 04/12/2023

Meer news