FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » De grondbeginselen van een goede (werf)beveiliging

De grondbeginselen van een goede (werf)beveiliging

Een bouwwerf is een kwetsbare plek. Heel wat bouwondernemingen houden daarom bij aanvang al rekening met een zeker risico op en verlies ten gevolge van diefstal. Het is echter pas wanneer dat overschreden wordt, dat de meesten daadwerkelijk bij een gespecialiseerde partner gaan aankloppen. “Dat is zonde”, benadrukt Johan Vrydag, sales manager bij BauWatch, in de allereerste New Security podcast. “Met de juiste inzichten en een investering van minder dan één euro per uur kan immers niet alleen de directe, maar ook de indirecte schade van inbraak en diefstal meteen vermeden worden.”

Vrydag raakt meteen aan een van de meest cruciale doch onderschatte aspecten van diefstal op de werf: de indirecte schade. “Natuurlijk ondervindt een bouwbedrijf bij inbraak en diefstal een aantal directe problemen. Er zijn de kosten van het gestolen materialen en die van de schade berokkend aan bijvoorbeeld hang- en sluitwerk. In de meeste gevallen zijn dat echter niet de grootste kosten. Veel ingrijpender zijn vooral de vertragingen die een project als gevolg oploopt. Stel bijvoorbeeld dat de kabel van een torenkraan gestolen wordt. Dat betekent vaak dat de werf tijdelijk stilgelegd moet worden. Mensen kunnen niet aan het werk, maar moeten wel vergoed worden en in het slechtste geval loopt de vertraging zodanig op dat je geconfronteerd wordt met boetes ten gevolge van laattijdige oplevering.”


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


14/02/2024
Veiligheid & beveiliging
 Ander nieuws
Nieuwe ESET-oplossing voor kleine bedrijven en thuiskantoren
| 12/04/2024
Assa Abloy On Tour met Dual Drive dockpoort
| 11/04/2024
Humanscale introduceert M/Connect 3
| 11/04/2024
World Hand Hygiene Day met Tork
| 10/04/2024
VINCI Energies in België verkoopt residentiële PV-activiteiten
| 09/04/2024

Meer news