FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Bibliotheek » Werkplaats die lijkt op thuis

Werkplaats die lijkt op thuis

Kantoren die de gezelligheid bieden van thuis, van een dorp of van je favoriete vrijetijdsclub, dat is de nieuwe trend in kantoorinrichting en office design. De nieuwe concepten spelen in op de vraag naar flexibiliteit, een verhoging van het werkgenot en tegelijk een efficiënter gebruik van kantoorruimte.

”Van de kantoormedewerker van de toekomst worden maximale mobiliteit, flexibiliteit en creativiteit verwacht”, legt Guy Rubbrecht van de salesdafdeling van Sedus uit. ”Het belang van werkplekken die met kennis omgaan neemt in onze hoogtechnologische maatschappij verder toe. De grote uitdaging ligt in het verhogen van de productiviteit van de kennisarbeiders. In functie daarvan zijn we twee jaar geleden gestart met het ontwikkelen van het integrale inrichtingsconcept 2.5 Place, dat je in elk gebouw kan toepassen en dat ook geschikt is voor elke kantoor- en werkvorm. De formule ervan is heel eenvoudig. Sociologen zeggen dat drie plaatsen heel belangrijk in ons leven zijn. De 'First Place' is de thuisomgeving en de 'Second Place' de bureauwerkplek. 'Third Places' zijn de plaatsen van ontspanning, pret en genieten. Iedereen heeft er zo wel één of meerdere. Daar ga je naartoe om het werk en thuis even te vergeten. Het idee achter 2.5 is de zintuiglijke stimulans van de Third Places naar de kantoren te halen. Zo wordt Place 2.5 een perfecte Second Place, die aanvoelt als een Third Place. In een Place 2.5 ervaren de mensen bij hun werk meer nuttigheid, plezier, succes en voldoening”.


Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...  Download gratis de PDF van dit artikel om het vervolg te lezen...


15/12/2006
Mobility Management
 Ander nieuws
Well-being versterken bij hybride werken
| 04/07/2022
Planon biedt gebouwgebruikers boeiende werkplekervaring
| 04/07/2022
De ‘Work Trend Index 2022’ ziet een andere kijk op werk
| 01/07/2022
Studenten kunnen gaan blokken bij Spaces en Regus
| 01/07/2022
FM-normen als transformatiekatalysator
| 30/06/2022

Meer news